Отговори
# 645
  • софия
Когато е поименна хората няма да си кажат истинското мнение, нали все пак ще имат ученици и следващата година.
Не виждам причина да не си кажат.

Всеки случай форумът е крайно неподходящо място за такава обратна връзка - още повече пре-пре-предадено от непреки свидетели.
Много си странна. Аз и преди ти казах, че семейството, чието дете учи в СС са ни супер близки приятели, с които се виждаме почти ежедневно. В момента също сме заедно и детето е до мен и си говорим. Защо казваш, че това е пре-пре-предаване само ти си знаеш.
Първо, не си само ти в този форум. Има всякакви хора, които споделят всякакви знайни и незнайни мнения и истории. Второ, на твоите супер близки приятели не е ясно какви биха били коментарите и оценките при една сериозна задълбоена анкета, която футуристично да предположим би определила новия модел на съществуване на училишето и наличните преподаватели. Не е ясно дали негативните мнения са чак толкова драмаитчно негативни или не. Както и не е ясно дали определени критики, споделени в момент на разговор под пара, не биха се обезличили с времето. Да не говорим, че компанииите имат сабостта да синхронизират "обща песен" в изказа.

Та Аш хич не е странна. Странно е настояване нещо да се възприема за единствено валидно само защото се казва от човека Х.
И даже е не просто странно, а абсурдно да се "купува" мнение във форум.

# 646
Никот, а тези приятели пробвали ли са да говорят с учителката или да напишат мнението си в анкетата, която пускат всяка година от училището?
Ако проблемът е масов за класа, тогава  среща с директорката съм сигурна, че би дала резултат.

Между другото, това, че някой е отличник, съвсем не означава, че всичко му върви в еднаква степен и по някои предмети може да трябва да учи допълнително. Наблюдението ми обаче е, че децата не са свикнали да правят това самостоятелно. Особено такива от ЧУ, които са целодневно. С написването на домашното приключва ученето. И затова много родители записват частни уроци или школи, където не се случва някакво извънземно обясняване на материала, а просто някой им стои на главата да решат едни допълнителни 10 упражнения или задачи.

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 14:04 от Дъждец

# 647
  • София
Дъждец, на уроци може и някой да ти виси на главата, защото си сам,  в школа това нямам как да стане. Решават се задачи, обяснява се и базов материал,  и разни много полезни хитринки над него, а добиването на рутина , отам и напредъкът се случват  у дома с домашно, при решаването на което също никой не ти виси на главата. Ако си съвестен, ще внимваш в час, ще решиш задачите за домашно и ще питаш следващия път за това, което ти се е опънало. Ако пък не си,  няма и да ги напишеш. Не ти висят на главата, не те гонят като империалист,  ходенето на школа и извличането на позитиви от това  предполага  наличието на някаква отговорност, мотивация  и амбиция у ученика...Школата не е панацея, именно защото топката е в твоето поле, никой не ти виси на главата... Иначе само физически  присъства там ученикът, с бонус 0 на финала...

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 15:13 от пенсионирана русалка

# 648
Е, аз изключвам пълна незаинтересованост. Все пак докато седи на школата,  все нещо влиза в главата, дори и да не пише домашните. Иначе за хитрини, бързина съм съгласна, но тук не говорим за подготовка за изпити, нито за ходещите на състезателна математика, а за усвояване на материала от учебника и да речем леко надграждане до нивото на училището. Не е нещо извънземно. Просто трябва време да седне и да  порешава малко повече, ако е математика.
Оставам зад мнението си, че много малко деца искат да работят у дома и смятат, че с домашното всичко е отметнато.

# 649
Скрит текст:
Когато е поименна хората няма да си кажат истинското мнение, нали все пак ще имат ученици и следващата година.
Не виждам причина да не си кажат.

Всеки случай форумът е крайно неподходящо място за такава обратна връзка - още повече пре-пре-предадено от непреки свидетели.
Много си странна. Аз и преди ти казах, че семейството, чието дете учи в СС са ни супер близки приятели, с които се виждаме почти ежедневно. В момента също сме заедно и детето е до мен и си говорим. Защо казваш, че това е пре-пре-предаване само ти си знаеш.
Първо, не си само ти в този форум. Има всякакви хора, които споделят всякакви знайни и незнайни мнения и истории. Второ, на твоите супер близки приятели не е ясно какви биха били коментарите и оценките при една сериозна задълбоена анкета, която футуристично да предположим би определила новия модел на съществуване на училишето и наличните преподаватели. Не е ясно дали негативните мнения са чак толкова драмаитчно негативни или не. Както и не е ясно дали определени критики, споделени в момент на разговор под пара, не биха се обезличили с времето. Да не говорим, че компанииите имат сабостта да синхронизират "обща песен" в изказа.

Та Аш хич не е странна. Странно е настояване нещо да се възприема за единствено валидно само защото се казва от човека Х.
И даже е не просто странно, а абсурдно да се "купува" мнение във форум.
Първо, вероятно Аш имаше предвид мен, защото аз разбуних духовете с коментара ми отпреди няколко страници. Второ, няма вариант разказването на разговор воден директно с някой човек да се води пре-пре-предаване. П.П. Дъждец, родителите не са говорили с никой. А относно уроците аз преди бях писал, че частната учителка обяснява много добре и детето веднага разбира всичко. Въобще не става дума за курсове и тем подобни.

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 18:04 от Анонимен

# 650
  • София
А името на май учителката как е? Уточнихте ли го?

# 651
  • в страната на чудесата
Титулярката или частната Simple Smile

# 652
  • София
Титулярката или частната Simple Smile
И двете са ми важни. Имам двама ученика дето могат да попаднат при май лошата, така че ще ни е нужна и готината да ходим на уроци, ако изтеглим късата клечка Wink

# 653
Здравейте, може ли някой да се включи с мнение за Българско школо? Интересува ме нивото - под/над средното? Идеята да преместим детето е, че показва потенциал, а в ДУ, където учи, няма шанс за реализация. Нещата са спрели миналия век. Ще съм благодарна и на лични съобщения, да не спамим форума.

# 654
  • София
Спам е ако някой пусне обява за продажба на разсад за домати тук. Разговори и мнения за частно училище в тази тема не са спам.
Назад има мнения за БШ, положителните преобладават.

# 655
Спам е ако някой пусне обява за продажба на разсад за домати тук. Разговори и мнения за частно училище в тази тема не са спам.
Назад има мнения за БШ, положителните преобладават.

Употребих “спам”, защото предположих, че вече е обсъждано. Връщах назад докъдето ми стигнаха нервите 😉, но до БШ не стигнах.

# 656
  • София
По принцип и споделящите имат/нямат нерви да пишат едно и също по няколко пъти. Wink

# 657
Затова помолих на лично - за който има нерви.

# 658
  • в страната на чудесата
БШ е обсъдено даже в тази тема.
нЕАм нерви Wink Simple Smile Simple Smile
А става дума за реализацията на отрочето.
В обобщение мненията за БШ са повече позитивни, с ниво около средното за ЧУ, не са в тройката. Като цяло вероятно е добро начало след ДУ със средно или ниско ниво. От тази година математическа паралелка, имат доста мъже учители, което намирам за хубаво.

# 659
  • София
Затова помолих на лично - за който има нерви.
Мак, не е нужно да се четат подробно всички теми. Отивате най-отгоре на страницата и натискате трите точки, избирате "Отпечатай", след това натискате едновременно Control и F, в горния или долния край на страницата се отваря прозорец за търсене, пишете ключова дума, в случая БШ, и после само ползвате стрелките за придвижване нагоре и надолу за откриване на всички мнения, в които излиза БШ. Така 10 теми се минават за 10 минути - лесно е и не са необходими кой знае колко нерви. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт