Отговори
# 750
Уор, същото може да се каже и за теб. Нито си била космонавт, нито децата ти са минали по другия път. Единствено преимущество имаш, че си имала седмокласник. Което не ми е нужно като опит на този етап, за да мога да схвана разликите и да направя избор по кой път да минем до 7 клас. Четем, подготвяме се, правим изводи от прочетеното и споделеното от други и избирам. Т.е. не може първо да имам седмокласник, а после да чета и правя избор как да се подготвя за НВО. Нали? Wink Но ти може да си го направила вече. Нали сравняваш НВО с космонавтика. Току виж си успяла да обърнеш и естествения ход на времето и събитията.

Но и друго може да се каже. Очевидно ти не разчиташ на себе си и на това, че можеш да научиш нещо от прочетеното (независимо къде).
Не знам за космонавтите, но аз искрено се забавлявам на твоите постове.

# 751
  • София
Мен вече ми е изключително забавно как War се изживява като Жана’д’Арк на държавното образование в похода си упорито да докаже как то предоставя съвсем-анджък-абсолютно същото като частното, ама без да плащаш толко много парЕ, и най-вече като това, осигурявано от най-желаните частни училища, и в бясното зъбене и сизифско кОпане по темата нЕма хабер как постига напълно обратния ефект  (като далеч нямам предвид тези от нас, които са минали и през двете, че и през СМГ и АК, и рандъм държавно, и СС) 😆😆😆

# 752
  • София
Предлагам на следващата тема Онна да сложи подзаглавие “Ходят ли децата в Света София на частни уроци от 1ви, 6ти или кой да е клас”. Мисля, че всички живо се вълнуват само от това Grinning
Ти пък! Направо като постулат ще го напиша, болднато, та да се разбере, че училището няма никакви заслуги за добрите резултати и напливът да вземе да понамалее

# 753
Миленита, моля те да ми цитираш един мой пост, от който си си направила тези изводи за Жана Д'Арк и т. н. Най-малкото никъде не съм твърдяла, че не плащам за образование.
Идеше реч за седмокласния стрес, актуална тема в момента.
Ама ти си кажи за м-найсти път за СМГ и АК 🙂

# 754
Седмокласният стрес се обсъжда в седмокласната тема. Тук обсъждаме частните училища.
Наблюдавам, че родители с деца в ЧУ са значително по-малко стресирани от тези в ДУ. Smile
Ще помоля да пренесете дискусията в актуалните теми, а май е време и за нова тема.

# 755
  • Отвъд алеята зад шкафа
Като цяло темата тръгна от БШ, от създаването на гимназиален етап и от коментар, че в бъдеще ще се появяват повече варианти за обучение от 1 до 12 клас, с цел заобикаляне на гадната НВО епопея. За което заваляха коментари, че такива деца ще срещнат трудности при кандидатстване за университет, защото не са били никога в конкурентна среда и стресови ситуации. За мен е съвсем логично едно ЧУ да може да предложи образование от 1 до 12 клас.

# 756
Мен вече ми е изключително забавно как War се изживява като Жана’д’Арк на държавното образование в похода си упорито да докаже как то предоставя съвсем-анджък-абсолютно същото като частното, ама без да плащаш толко много парЕ, и най-вече като това, осигурявано от най-желаните частни училища, и в бясното зъбене и сизифско кОпане по темата нЕма хабер как постига напълно обратния ефект  (като далеч нямам предвид тези от нас, които са минали и през двете, че и през СМГ и АК, и рандъм държавно, и СС) 😆😆😆
Аз и преди съм казвал колко ми е забавно, че се обяснява колко супер е частното образование и накрая повечето плащат една торба пари за да може децата им да влезнат в държавно училище. Още по-забавното е, че някои държавни училища винаги дават по-добри резултати от топ частното училище АК. Въобще забавна работа.

# 757
  • в страната на чудесата
Ми ако изберат лек и приятен университет?

# 758
  • София
Докато дойде време за университет предстоят пет години гимназия. Ако имат много добра гимназиална подготовка могат да избират - кеф им лек, кеф им тежък. Ако подготовката в гимназията е рехава, изборът наполовина намалява.
Много приятно впечатление ми направиха резултатите на ПЧМГ на ДЗИ. При това, доколкото мярнах, втора матура им е математика на повечето.

# 759
Жалко, че са само 18 зрелостника. Ти като мярна, не можа ли да преброиш с един поглед колко са се явили на математика и да дадеш по-точно инфо 😉

# 760
  • София
Какво като са 18 зрелостника, това отменя ли постижението им? Да бяха двама-трима разбирам да кажем, че е случайност, че са се паднали трима гении. Обаче 18 човека са си 18 човека, при това с почти пълни шестици - на мен това ми говори, че подготовката им по математика е желязна.

# 761
Жалко е, че училището не е дало желязна подготовка на поне 50 деца от този випуск.

# 762
  • София
Виж сега, този випуск е бил в осми клас преди 4 години. Сега е възможно да имат и по две паралелки, нямам представа. Но както гледам образователния пазар и авторитета на гимназиите, включително на частните, нищо чудно и да имат по две. Май при тях е въпрос на капацитет на сградата, а не толкова на мераклии.

# 763
  • в страната на чудесата
Абе да ви питам се колебая... ама нали така или иначе нова тема се готви.. Уоруик сама на фронта Simple Smile да не им се е случило нещо...

Анди, в бясната надпревара за стотни някои хора забравят, че най-важно е да възпиташ стабилни емоционално, интелектуално и физически деца.
Съмнявам се, че някой тук би искал да отгледа корпоративна бурмичка. Не разбирам все още паниката около 7 клас. 2011 голямото ни момче мина през кандидатстване. Честно не помня имаше ли Нво. Завърши НПМГ с кеф и удоволствие. Та предполагам може и без як стрес. Но ако искаше НЕГ или Смг сигурно щях да помня имаше ли Нво Simple Smile

# 764
  • Отвъд алеята зад шкафа
От 60 000 деца набор, една дузина са тези, които имат капацитета (без значение в кое училище са учили), да се целят в Харвард или Станфорд. Европейските университети са достатъчно достъпни, за българските да не говорим, без значение дали си бил до 7 клас в ЧУ или в ДУ.

Общи условия

Активация на акаунт