Каква кафемашина бихте ми препоръчали? - тема 2

• 51 026
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Явно май не са 1:1 със Смег, защото аз проблеми с ръчката нямам - даже не придържам, завинтвам я с една ръка и без да гледам изобщо - тя сама си влиза.

# 421
За Дедика веднъж ми се случи трудно да се завива ръчката, когато слагам твърде много кафе и не притискам добре. Мерителната лъжица в комплекта май е твърде голяма и някак неудобна. Аз ползвам дозатор от Икеа - пасва идеално:

https://www.ikea.bg/products/cookware/coffee-tea-makers/coffee-m … 2-br-k-t/50360245

# 422
За Дедика веднъж ми се случи трудно да се завива ръчката, когато слагам твърде много кафе и не притискам добре. Мерителната лъжица в комплекта май е твърде голяма

О, това го има. Аз пия все двойни кафета, но ако слагам две заравнени лъжици опира горе и не става. Сега заравнявам с пръст и поради естествената дъга на пръста повърхността не е равна, а леко вдлъбната. И така се получава перфектната доза.

# 423
Добре де, а има ли някакъв чалъм за лесно махане/слагане на цедките? Аз като ги махам ръчкам с лъжица, за да се измъкне цедката, после новата едвам я слагам, с много натискане. Голяма борба е.

# 424
На професионалните машини с едната цедка повдигаш другата и става лесно, някои също са много стегнати. Цедката се държи от една пружинка като кръг, може да се опитате да я разхлабите, обаче пък ако е много хлабава, при изхвърляне на отработеното кафе пада и цедката, което е досадно.

# 425
Да, стегнати са, ама аз моята не я махам с месеци. За какво да го правя?

# 426
Мерси, това не съм се сетила - да пробвам с едната цедка да измъкна другата. Иначе аз в ръкохватката пружинка не виждам, цедката се вмъква между един триъгълник с метални страници, които изобщо не се огъват.

Но ще огледам пак за пружина.

А иначе на мен би ми се искало да си редувам понякога e.s.e дозите с обикновено кафе, но като се сетя, че трябва да измъквам цедката ми се отщява. Също и за миене.

# 427
Триъгълника е пружинката, може би трябваше да напиша скоба, тя трябва дори да се вади, единствената и задача е да държи цедката в ръкохватката.

# 428
Добре де, а има ли някакъв чалъм за лесно махане/слагане на цедките? Аз като ги махам ръчкам с лъжица, за да се измъкне цедката, после новата едвам я слагам, с много натискане. Голяма борба е.

Да има - ако забелязваш на твоята снимка има един жлеб (вдлъбнатина) от страната на ръкохватката. Аз използвам дръжката на дозатора или лъжица като лост и цедката пада лесно. При моята машина ръкохватката е с 2 жлеба отляво и отдясно. Aко не ти е удобно питай в сервиза за подобна ръкохватка. Даже няма да има нужда да ги сменяш Wink

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 15:42 от Пух

# 429
Да, аз там муша с лъжицата Grinning ама пак доста трудно излизат и влизат Simple Smile

# 430
  • София
Имам кафемашина на Делонги от 15 години. Сега видях, че имало някакви крема дискове и цедка с крема филтър. Дали ако взема едно от двете ще прави по хубаво кафе? Каква е точно разликата между диска и това с цедката?

# 431
Имам кафемашина на Делонги от 15 години. Сега видях, че имало някакви крема дискове и цедка с крема филтър. Дали ако взема едно от двете ще прави по хубаво кафе? Каква е точно разликата между диска и това с цедката?

Няма да се оправи вкуса, такива джаджи само замаскират проблема, потърси по-качествено кафе, ако можеш инвестирай в кафемелачка.

# 432
  • София

Няма да се оправи вкуса, такива джаджи само замаскират проблема, потърси по-качествено кафе, ако можеш инвестирай в кафемелачка.
А имате ли Вие кафемелачка, може ли да пропоръчате някоя?

# 433
https://www.pazaruvaj.com/Jump.php?ProductAttributeId=475824603& … 4%2Fp360194403%2F    някой пазарувал ли е от тук.дали е коректен магазин.цената е доста добра.

# 434
При наложен платеж какво рискуваш толкова?

Общи условия

Активация на акаунт