Каква кафемашина бихте ми препоръчали? - тема 2

• 51 103
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
Разбрах какъв е проблемът с моята Делонги,помпата.
Изгледах няколко клипа на руски как да се справим,но не смея да я разглобя и ще я занеса в сервиз...,но кой?
Бихте ли ми препоръчали някъде в южните райони на София,ако сте ползвали услугите им и сте доволни?

# 496
Здравейте! Много ще съм благодарна да ми помогнете в избора на кафемашина за моите родители. Ценители са на хубавото еспресо, но тяхното вярно с години Саеко се развали. Търся машина около 300 лв, не държа да има екстри - рядко пият капучино или лате. Държа да прави наистина добро еспресо с каймак.
Колебая се между кафеавтомат втора ръка и Delonghi EC685M Dedica. Приемам всякакви предложения и съвети и благодаря предварително! Simple Smile

# 497
Ценител на еспресо и автомат са самоизключващи се..

# 498
  • София
Здравейте mili ,аз преди време имах DeLonghi EC221 1100 W -малка е,черна е и пласмасова ,но в момента видях,че струва 169 лв. Прави хубаво кафе, изключва се автоматично ако не се спре ръчно,загрява бързо.За  Delonghi EC685M Dedica e 1300 W съм чела добри отзиви-много хубав външен вид,различна и модерна форма,но това е за сметка на цената-видях,че е 399 лв.Не знам да ли цедките са еднакви-с крема диск . За автомат втора употреба аз лично не бих рискувала ако не е от познат. Аз си купих автомат Делонги на промоция преди време за 500 лв. от емаг,та не знам колко си заслужава за втора ръка.

# 499
Ценител на еспресо и автомат са самоизключващи се..
Така чета навсякъде, но при положение, че не мога да дам повече пари за еспресо машина, няма ли да е един и същ резултат:bouquetf:?

Здравейте mili ,аз преди време имах DeLonghi EC221 1100 W -малка е,черна е и пласмасова ,но в момента видях,че струва 169 лв. Прави хубаво кафе, изключва се автоматично ако не се спре ръчно,загрява бързо.За  Delonghi EC685M Dedica e 1300 W съм чела добри отзиви-много хубав външен вид,различна и модерна форма,но това е за сметка на цената-видях,че е 399 лв.Не знам да ли цедките са еднакви-с крема диск . За автомат втора употреба аз лично не бих рискувала ако не е от познат. Аз си купих автомат Делонги на промоция преди време за 500 лв. от емаг,та не знам колко си заслужава за втора ръка.
И аз съм по-склонна за нова покупка. А тази Дедика я има и малко по-евтино - около 320 лв. Не знам дали си струва.

Бях чела и за португарските Briel, но на места отзивите са положителни, на места - отрицателни. Ще е супер, ако някой може да сподели личен опит.

# 500
От доста време Дедиката минава за оптималната като съотношение цена/качество. Вземи я и няма да си недоволна.

# 501
Втора ръка автомат е най-глупавата покупка.
Купете някоя стандартна машина, хем са свикнали с такава.
Със сигурност всяка стандартна машина може да направи по-хубаво еспресо  от всеки автомат до 1000лв, че и нагоре.

# 502
Тук май мнозинството от пишещите сме с Dedica Simple Smile

# 503
Много ви благодаря! Всъщност благодарение на вас я избрах Simple Smile

# 504
Здравейте! Много ще съм благодарна да ми помогнете в избора на кафемашина за моите родители. Ценители са на хубавото еспресо, но тяхното вярно с години Саеко се развали. Търся машина около 300 лв, не държа да има екстри - рядко пият капучино или лате. Държа да прави наистина добро еспресо с каймак.
Колебая се между кафеавтомат втора ръка и Delonghi EC685M Dedica. Приемам всякакви предложения и съвети и благодаря предварително! Simple Smile

Delonghi Dedica си купих преди около година, и сйм доволна много. Все още се намира на цена около 300лв,колкото я купих аз. Ето няколко сайта, ако ви устройват:
https://edigital.bg/espreso-mashini/delonghi-ec685m-dedica-pump- … a-srebrna-p511775

https://technika.bg/search.html?phrase=Dedica

Онлайн я взех и аз, но не се сещам сега от къде, а не ми се рови за фактурата.

# 505
  • София
На Dedica ръкохватката стоманена ли е или алуминиева. И аз търся качествена кафемашина, мойта гаджия класик не ми харесва какво кафе прави.

# 506
Не съм сто процента сигурна, но е алуминиева.

# 507
На Dedica ръкохватката стоманена ли е или алуминиева. И аз търся качествена кафемашина, мойта гаджия класик не ми харесва какво кафе прави.
Не е проблема в Класика, в комплект с кафемелачка и нормални цедки без разпенване е супер машинка, а дедиката е стъпка назад от нея.

# 508
  • София
И кафемелачка имам, и нормална цедка. Каквото и кафе да взема,  има еднакъв вкус, на нещо от машината. Втора употреба е, на 10г.

# 509
Ако е от старите Класици е още по добър, абсурд е да мислите за дедика ако имате такава машина. Неща които могат да се проверят е налягането(да не бъде над 10 бара) и термостатът за кафе(да не би да изкл. по-рано или късно)и да има някакъв проблем с температурата, и двете операции са евтини, опишете малко повече за това как приготвяте кафе с колко грама за колко сек изтича, изчаквате ли машината да загрее, мелачката каква е.

Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт