Нещо смешно, което децата казаха - 12 тема

• 78 563
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
  • до едно тепе
То щото амонгъсите са цвете. Преди 3 седмици ги изтървах та играха с братовчед им. След 3 дена малката( на 5) рисува върху бели тениски с маркери за текстил. След 2 дена ми обясняваше, че ей това червеното около амонгъса е кръъъв, а това тука е нооож. Чак тогава питах баткото( на 9) какво правят тез така безобидни човечета. Обясни ми, че се нападат с нож. И хвърчи кръв😱  И сестра му съвсем точно е нарисувала сцената.
 Гранито( баба Марийка) е пълен ужас определено.

# 286
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
"Мамо, може ли от безвкусната вода?", жадния ми син, който пие вода, защото знае, че е важна за здравето му, но не я харесва 😁

# 287
Интересна ми стана темата за игрите. Може ли да коментираме тук? https://www.bg-mamma.com/?topic=1300304

# 288
"Мамо, може ли от безвкусната вода?", жадния ми син, който пие вода, защото знае, че е важна за здравето му, но не я харесва 😁
Наложи се свекърва ми да гледа децата 2 дни и в тях има сок на корем, аз купувам изключително рядко и позволявам само по 1 чашка. Връщайки се синко жаден и му давам вода, той "ммм тази вода е много безвкусна" 😂😂😂 беше на 3-3,5 тогава 😂😂😂

# 289
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Наложи се свекърва ми да гледа децата 2 дни и в тях има сок на корем, аз купувам изключително рядко и позволявам само по 1 чашка. Връщайки се синко жаден и му давам вода, той "ммм тази вода е много безвкусна" 😂😂😂 беше на 3-3,5 тогава 😂😂😂
Даваме сок ябълка, студено пресован, и то чашка, две, но явно му се услажда, и си иска.

# 290
Мен ме мързи чесно казано да правя сок, машината отнема повече време да се разглоби и измие, отколкото правенето на сок. Пък и  моите (децата + мм) обожават плодове и не остават че да направя на сок. В Събота купувахме 2кг банани, 2кг мандарини и няколко круши, сега гледам само 3 мандарини има във феуктиерата 😒

# 291
  • София
Като беше на около 6г. на РД на сина ми се обаждат мои приятелки да ми честитят за него. Той много учудено ме попита защо ми звънят на мен и ме поздравяват мен, а не него, след като той има РД. Каза- мамо, защо не се обаждат на мен?

# 292
  • София
Едно лято, след 2 клас, синът ми изведнъж ми казва:
-мамо, имаш нещо мухлясало на гърба си.
Оказа се, черна точка. Кожната докторка, при която отидох много се смя.
Не зная споделях ли го това.
Преди да почне училище смяташе,  че и възрастните растем и затова и нашите дрехи скоро ще ни станат малки.

# 293
Събуждам дъщеря ми за у-ще (7г)
-Хайде ставай мамо да се приготвиш за училище..?
Става гледа през прозореца и е тъмно 07:00
-Мамо ти се обърка нещо..будиш ме през нощите да ходя на у-ще..
-Не съм се объркала мамо,време е за ставане..!
-Мамо,посред нощ е..!!
Аз вече ядосана с бебе в ръка..
-Като ти казвам време е значи е време,виж колко е часа...
Тя-Какво да гледам,ти не виждаш ли,че навън е тъмно..!
Аз вече изкуквам.. 😤
И тя: Мамо ти не разбираш часа..!!
😄😄😄

# 294
  • София
Майка ми на екскурзия в Португалия. Аз съм соц дете на 5-6г.
Чаках я с огромно нетърпение да се върне и първият ми въпрос беше
- мамо, къде са портокалите? 
(Остана ми огромно разочарование, че Португалия не е Портокалия и не получих никакви портокали.)

# 295
  • София
Преди да почне училище смяташе,  че и възрастните растем и затова и нашите дрехи скоро ще ни станат малки.
Ами право е било детето. Често ни стават малки дрехите и на нас. Smiley

# 296
  • Пловдив
Да, но ние растем само настрани 😀

# 297
Аз пораснах и на крак след 2 бременостти Wink
Вчера учим детето да играе " Не се сърди, човече". Много мразя са я играя, защото винаги се сърдя Wink та, баща му ме оставя аз да играя с него, докато той свърши някаква работа. И аз вече раздразнена му обяснявам на малкия как се брои, как се мести и той ме поглежда и казва :
- те казаха- не се сърди!
Явно и той е разбрал защо се казва така тази игра Wink

# 298
  • Варна
Под нас живеят по-малки дечица, а моят дребен е доста шумен. В часовете, в които предполагам, че съседчетата спят, все му казвам: - По-тихо, децата долу спят.
Един ден чувам, че те си играят и му казвам: - Ники и Пепи са се разиграли.
Той се обръща към мен учуден и ми казва: - Ама те не спят ли?

# 299
  • София
Във вторник по "Семейни войни" водещия зададе въпрос на една от участничките събличала ли се е бавно ( сещате се за подтекста). Щерката ( 7 г ) щастливо възкликна"
- Аз се събличам бавно всеки ден.
Права е. Всеки ден й се напомня да побърза - бавно се съблича, бавно се облича.

Общи условия

Активация на акаунт