Нещо смешно, което децата казаха - 12 тема

• 79 397
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
Карам малката и голямата да си оправят стаята. Малката идва след малко:
- Мамо, ти се обърка, аз не съм чистач!
- А какво си?
- Нинджа!

# 481
В таксито снощи (пред таксиджията, на висок глас):

- Мамо, ти кога ще станеш баба?
- Когато ти имаш деца, тогава, мамо.
- Аз ли ще ги родя?
(Таксиджията наостри слух, мен ме опуши смях)
- Ами, не. Майката на децата ще ги роди.
- Кой е майката? Ти си майката?
- Аз съм твоята майка. Твоите деца ще имат друга майка.

След това стоя в дълго мълчание, умислен...

# 482
Научих малкия, че като се яде, не се говори. Щото нали, да не се задави, ала бала. Оня ден вечеряме и си говорим нещо с баща му, малкия се изцепва:"Като се яде, не се говори!". А ся де, с моите камъни по моята глава.
А оня ден съм пуснала пералня, малкия ме пита:"Сложи ли гел, мама?". Казвам, че да. Той се повърна малко и ми изцепва:"Сложила си, таратанци." Направо падам с него 😬

# 483
Извинявам се за поредните постове, ама вие не пишете 😄 Синът ми има синя хавлия, на качулката има все едно бодли на динозавър. Бе не са бодли, ама разбрахте ме, рогчета някакви. Къпем се с него все двамата, моята хавлия е оранжева. И излизаме оня ден от банята и той вика Мамо, аз съм син динозавър и ръмжи. Аз го питам аз какво съм и той ми вика:ти си оранжев....СЛОН! 😔

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 11:13 от *JustMamma*

# 484
Неволно подслушан диалог между две момченца в предучилищна възраст, които са били на почивка със семействата си, играли са си заедно няколко дена и вече е дошъл моментът на раздялата.

– Ние вече си тръгваме!
– И ние си тръгваме!
– Ти на колко си?
Отсреща – озадачена физиономия. Явно тази информация отдавна вече е споделена и въпросът е излишен. Момченцето се усеща, че е сгафило и бързо се поправя:
– Откъде си?
Събеседникът изпада във временен ступор, но бързо се съвзема и изстрелва неуверено:
– България?
Веднага осъзнава, че това не е точно отговорът, който се очаква от него, затова се фръцва и напуска по най-бързия начин терена.
Така и не разбрах дали дочу разочарованата реплика на вече бившето си приятелче:
– А аз съм от Харманли...

# 485
Неволно подслушан диалог между две момченца в предучилищна възраст, които са били на почивка със семействата си, играли са си заедно няколко дена и вече е дошъл моментът на раздялата.

– Ние вече си тръгваме!
– И ние си тръгваме!
– Ти на колко си?
Отсреща – озадачена физиономия. Явно тази информация отдавна вече е споделена и въпросът е излишен. Момченцето се усеща, че е сгафило и бързо се поправя:
– Откъде си?
Събеседникът изпада във временен ступор, но бързо се съвзема и изстрелва неуверено:
– България?
Веднага осъзнава, че това не е точно отговорът, който се очаква от него, затова се фръцва и напуска по най-бързия начин терена.
Така и не разбрах дали дочу разочарованата реплика на вече бившето си приятелче:
– А аз съм от Харманли...
Харманли ми е Западна Европа.

# 486
Онзи ден накарах мъжът ми да ми боядиса косата, докато голямото си изяде вечерята. Цапоти ме той , голямото яде и гледа телевизия и по едно време казва :
- Мамо, може ли тати като те направи красива да ми налееш вода ?
Днес ме гледа как се гримирам и ме пита
- Мамо, може ли като си боядисаш лицето да ми налееш вода? Wink
* това с наливането на вода го ползва винаги за привличане на вниманието

# 487
  • София
Празнуваме рождения ден на дъщеря ми. Децата се веселят в клуба, дивеят, скачат на батута, веселбата е пълна. Синът ми и той скача, петгодишно паяче сред 9-годишни каки и батковци. Идва кака му и казва: отивай в другата зала да рисуваш, аз ще те заместя тук на батута! - и будалото се засили да рисува, а каката си осигури място. Joy

# 488
  • Пловдив
Ние като деца водихме веднъж разгорещен спор с едно момиче от махалата*, което твърдеше, че не е родено в България, а в Русе. Не можахме да я убедим, че Русе е в България. Дори един по-голям батко с репликата си: "Ако Русе не е в България, София е в Пакистан" не можа. Племенничката ми веднъж също заключи: "Ходихме до Пазарджик и се връщаме в България", на около 4-5 години ще е била. Аз самата на тази възраст също не бях много наясно каква е разликата между Пловдив и България.

А по повод разочарованието от отговора: аз горе-долу така оставах разочарована, когато на въпроса: "Колко си висок/-а?" (нали ни мереха в училище) получавах отговор: "един и нещо".

-----
*Нашата си махала, не онова, което сега понякога имат предвид под "махалата".

# 489
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Вчера се прибираме в София, влизаме и минаваме през Дружба, малкия гледа трамвая, по тази линия вървят от най старите мотриси, и детето замислено "Тоя град е много западнал!" Grinning

# 490
И ние вчера се връщаме от баба и дядо на село. Обясняваме на малката (3 г.), че ще си ходим в София, тя през целия път се радва. Накрая паркираме пред нас (в София), тя се оглежда, разпознава къде сме и ревва: “Не искам вкъщииии, искам в Софияяяя” 😆😆

# 491
  • Bарна, морето, сините вълни
Моето дете (2,6г.) пък много обича да ходи на село. Обаче явно си мисли, че на самата къща там казваме "на село", защото когато излезем на поляната, казва "Дай а село". Joy

# 492
  • Пловдив
Аналогичен случай у наше село, мисля, че съм го писала. Имахме необитавана къща в града (същия, в който живеем) и аз мислех, че това ни е селото - село в моите представи беше стара къща с двор или нещо такова, но единична къща във всеки случай. Като си разигравах приказки с куклите, в тях някой живееше в едно схлупено селце.

Изобщо при децата понякога човек се изненадва как са разбрали някоя дума от контекста в значение не точно същото като действителното и така си я употребяват. По същия начин по едно време пак тогава мислех, че "почти" значи "съвсем".

# 493
  • Варна
Ходя на работа, а синът ми все иска да го взема я на обяд от градина, или да има как изобщо да не ходи. Аз му обяснявам, че няма как, трябва да съм на работа. Не знам защо е решил, че отговорният фактор са колежките ми и ден през ден ги нарежда. Вчера обаче нещата ескалираха и той ми казва: - Тези твои колежки много те мъчат. Вземи една пушка и ги гръмни.
Но не спря дотук и продължи:
- Абе, вдругиден направо се пенсионирВай!

# 494
- Мамо, от къде идва мръсното?
- Кое мръсното? Flushed
- Мръсното!
- ... От мръсотията навънка.
- От кала ли?
- Laughing
- Не ми е смешно!
- Да, от кала...

Общи условия

Активация на акаунт