Парфюмни размисли и страсти - 240

• 47 232
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Хубав е, не казвам, че е лош, но исках велур в него, нещо диво, мръснишко, но опитомено заради "бялото" в името. А ми стои твърде невинен, сапунен на мен. В нотино го има/ше. Ще си седя засега с "мъжкия чатал" (черната орхидея), който при мен удивително стои като пудрен облак.

Още разучавам и давам шанс на Mancera-те с уда, които очаквах да са яко хард, а те се оказаха яко роза, въпреки уда, а Aoud Violet си е направо чист ветивер при мен, нито виолетка, нито уд.

За Van Cleef & ArpelsCollection Extraordinaire Moonlight Patchouli категорично съм не. Трендафил, българска китка/роза изпъква, пачули нЕма при мен. И тАва е, нищо друго. В базата а-ха да стане по-тежък, плътен, както ми се искаше, но това българската роза е чук, не дава нищо друго да изплува. Реших, че съм предубедена, дадох на дъщеря ми да помирише и тя каза – мирише на бебешко напудрено дупе.

# 556
  • Пловдив
Взех си A Girl In Capri Lanvin и се полях. Парфюмът не ми е непознат, пробвах го още като излезе, но не съм се напръсквала обилно с него. Някой в другата тема беше написал, че е никакъв. Предупреждавам: ако не обичате лимони, лайм, грейпфрут и помело, този парфюм не е за вас! Вие сигурно и Градините на Мосю Ли, и Cristalle Eau Verte Chanel не бихте харесали, а аз ги обичам много! Затова и този може да ви се стори никакъв. Обожавам изброените цитруси - и мириса им, и да ги ям, и да ги гледам даже.
Първите две минути има някаква прилика с Escale a Portofino Dior. В този момент усетих Момичето по-сладко, какъвто усещам и Escale a Portofino, но тази сладост бързо отминава. След това се установява един естествен и въобще не синтетичен мирис на прясно изцеден сок от изброените цитрусови плодове, като основно за мен има мирис на грейпфрут и помело. В известен смисъл има повече допирни точки с CK IN2U, но който пък на мен също ми е по-захаросан и ми мъжкарее, затова не го нося аз, а мм.
A Girl In Capri Lanvin е абсолютно неангажиращ, той е за носене в светъл и топъл слънчев ден с дънки и бяла тениска, жизнерадостен и искрящ. Парфюм, който в по-малка разфасовка от 100 мл не ви върши работа, защото е от тези, на които забравяте пръста на пулверизатора и не броите апликациите, а прекалявате без никаква опасност да се удушите, с чиста съвест и с радост. Той олицетворява едно слънчево утро с цъфнали цитрусови дръвчета някъде на юг в Италия. Свеж морски бриз подхваща сламената шапка и разпилява дългата руса коса на щастливо момиче, което носи шише студена лимонада в ръка. Това е радост в бутилка! Ако не го харесате достатъчно, няма да видите в него нищо от това, което описвам. Аз го обичам! Трайността не е голяма, но няма да ме домързи да го подновявам, за да усещам отново и отново свежестта на пресен цитрусов сок.
И нещо много интересно - намирали ли сте на брега на морето изхвърлено парче дърво с причудлива крива форма, което се е носило сред вълните незнайно колко време? Плавей се казва. Накрая, изхвърлено на брега, то се е изсушило напълно от слънцето, но има онзи специфичен мирис на море и дърво, напечено от слънцето. Някъде под цитрусите усещам това.
Странното е че малко парфюми рисуват картини в съзнанието ми с такива ярки подробности, а този все едно прожектира филм пред очите ми, затова и се отплеснах в такова пространно описание на един съвсем обикновен парфюм!
Страхотно описание. Изкарах си и аз момичето за утре. Взех го преди няколко месеца и знаех, че ще ми хареса преди да го тествам. Тези цитруси ги обожавам във всякаква форма. След началната свежест, аз усещам прилика с Перголезе, който като тийнейджърка пръсках по едно време. Но е някак си по - по - от него. Обичам си го. Честит да ти е ❤

# 557
  • Deutschland
От тази красива колекция  на Van Cleef & Arpels Extraordinaire почит всичко имах ( без най-новия) и нищо не ме грабна, сякаш съм единствената в темата, коята не е във възторг.

# 558
Видях, че го сравняват с този Перголезе, но аз не го помня много добре. Мисля че го няма отдавна.
Благодаря ти! Flowers Hibiscus

# 559
Една от най-любимите ми серии, очаквам всеки техен парфюм с голямо удоволствие и се надявам на поредно чудо.  Не нося само Ириса, Гарденията и Калифорния. Те въобще не ми харесват и никога не са ми.

# 560
  • До сърцето...
От тази красива колекция  на Van Cleef & Arpels Extraordinaire почит всичко имах ( без най-новия) и нищо не ме грабна, сякаш съм единствената в темата, коята не е във възторг.

Не си единствена Hands Plus1 Остави, че не ми "лягат" на кожата, ами и като трайност са ми нула....
И слава богу, че покрай тия намаления щях да се разоря Grinning

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 22:01 от Радика

# 561
И при мен са много тихи, но реших че Moonlight Patchouli заради пачулито ще е по-мощно. Но не би. Пачули не усещам, но самият парфюм е доста по-траен върху мен от събратята си. Излъчване към средно, не мощно. Харесва ми, но ни ме уау, за да го купя.

# 562
  • София
Не нося само Ириса, Гарденията и Калифорния. Те въобще не ми харесват и никога не са ми.
Аз пък само тях нося и харесвам. Ириса ми е любов, при мен е страшно траен и един от малкото, на чиито аромат не съм срещала еквивалент. Гарденията и Калифорнията са много нетрайни, но са едно от малкото аромати на чисто, които сметнах, че има смисъл да притежавам.
Другите от серията не са мои, а много исках, понеже много ми харесват бутилките и искам да си ги наредя всички. Но или не са никак мои или ми напомнят на други аромати, които харесвам, но в размит вариант. Последния бадемов, забравих му името, много искам да пробвам и да ми хареса. Ще дам втори шанс и на тараторчето понеже бутилката е разкош:grinning:

# 563
  • Sofia
Ре, имах Musk pure TF и не можах да го харесам, идваше ми мъжки,  мускът беше остър. На теб може да ти допадне.
White suede е много елегантен велур и е това,  което очаквах от  Botega veneta, но не намерих. Никакви чаршафи, дори и мачкани.

# 564
Хубав велур откривам в Ботега Венета Eau de Velours. Велур и роза, доста сух и дистанциращ е за мен, за моменти в които искам да съм сериозна.
Обаче всички мъже, на които съм го показала за оценка категорично го ненавиждат, чух сравнения с "леля Пенка която работи на кантара в ТКЗС-то", до "Докато се пръскаш с този мухозол мъж няма да си намериш" 😳😳😳🙄

А най-добри отзиви имаше от Шагаф Уд. Ей, да му се не види, искат сладости, пралини и шоколади, не разбират от елегантност никак моите приятели.

# 565
Здравейте,
От вас разбрах за Simply jil sander poudree, и привлечена от описанията съм готова за поръчка, обачеее виждам и Интенз версия, че има Simply jil sander poudree Intense
И сега не мога да реша кой да бъде, ако някой има впечатления и от двата, би ми било от помощ
П. С. Последните попълнения са ми
Jimmy choo fever
Rawaa
Fleur de orchidee Karl Lagerfeld
Всички на сляпо, и си ги харесвам.
Благодаря ❤️
мога да ви дам и от двете jil sander

# 566
  • Чукарландия
Денс, сподели две думи за Chanel N°5 Eau Premiere. Много ли е алдехиден? Разкажи ти как го усещаш. 🤗

# 567
Поръчах съвсем импулсивно Bvlgari Omnia Amethyste
след което прочетх коментари, че не е никак траен. Имате ли отзиви? Също толкова импулсивно поръчах и Dior Poison Girl - но за него сякаш четох ласкави коментари.
Редактирам се - отказах Bvlgari Omnia Amethyste от поръчката. !удесна опция на Нотино да се редактира поръчка.

# 568
Момичета и момчета:), страхотни сте, благодаря ви много за мненията за туберозите!!!!

# 569
  • Deutschland
Радика, Базила, същата работа- слаба трайност ( това бих могла дори да го приема), емоция и присъствие нула, което контрастира с хубавите флакони. Нещо като нищо върху моята кожа.

Общи условия

Активация на акаунт