козметиката на ТАЛОДЕРМА - 3

• 47 990
  • 704
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив

Веси, и аз искам да попитам нещо - макар че вече може би са ти искали такъв съвет... Значи моята кожа е комбинирана, но по-скоро мазна, нямам акне /слава богу/ Grinning но имам разширени порички на нослето и по бузите малко. Какво ще ми препоръчаш да ползвам като козметика?
А, и още един въпрос: Близо до мен се намира дрогерия Лечител /гр.Пловдив/ от там ли мога да си закупя козметиката на Талодерма? До сега ползвам само скъпи кремове, но реших да пробвам и вашите продукти, че много ги хвалят мамите из форума Mr. Green

# 76
Аз бързам да отговоря Simple Smile
Използвам: Тоалетно мляко за мазен и смесен тип кожа(вит.А и Е екстракти от Лавандула и репей)
Тоник за мазен и смесен тип кожа(Екстракти от Репей,хвощ,лавандула,хмел,дъб,бреза,вит.А и Е)
Крем за лице за мазен и смесен тип кожа в тубичка(конкрет от роза,лавандула,вит.А и Е,пчелен восък,алантоин,урея)
Маска за мазен тип кожа и против акне(ментол,камфора,борна киселина,цинков окис,сяра)
Това ползвам от месец и съм много доволна от резултата Simple Smile

а-а-а-а-а-а  Mr. Green, ясно какво си си избрала - ми екстра!  Peace
Направо вече можеш да станеш рекламно лице на Талодерма - "преди" и "сега" - серия за мазен и смесен тип кожа  Mr. Green  Hug

ами, много се радвам!
Щом използваш кремчето от тубичката, не ти трябва нищо особено срещу бръчки на тази възраст  Wink
Простата птичина за това е, че в крема са вложени конкрет от Лавандула и конкрет от Роза, в случая, заради успокояващите, анти-бактериалните, анти-сърбежните, противовъзпалителните и усилващите метаболизма свойства. Обаче, те си имат и друг допълнителен екстра ефект - регенерират и ревитализират   bouquet
Можеш смело да го мажеш и около очите - той ПК няма.
Освен това маската на професора си оказва и умерен пилинг ефект и идеално си третираш кожата за тази възраст.
Можеш все пак да си вземеш един Околоочен гел с Ройбос (много добре повлиява и съживява, а особено приятен и благотворен е след отмиване на маската  Grinning ) и едно масло от Гроздови семки. Можеш 1-2 пъти седмично, вечер, вместо кремчето от тубичката да мажеш гелчето с Ройбос на цялото лице и после масло от гроздови семки - идеално ще бъде. Ройбос и маслото от Гроздови семки са силни антиоксиданти! Ройбос е и силно минеразлизиран и чудесно изравнява и освежава тена, а и хидратира доста добре. Маслото от гроздви семки пък е изключително леко и с голям потенциал на абсорбиране. То е с плътност почти колкото тази на водата и това е причината за добрата му абсорбция. Изглажда фини бръчици, дава чудесна хидратация и еластичност.
'какво  му трябва още на човек?'  Mr. Green

bouquet кожа!
това ме заинтригува,защото и аз съм с проблемна кожа.питам те конкретно за тези  продукти.искам ако не те затруднявам да пуснеш справка къде ги има в бургас.имам и още един въпрос-по раменете и в горната част на гърба от тренировките ми се появяват пъпчици,някой път са червени,друг път гнойни има ли нещо за този проблем?благодаря ти предварително.

# 77
Веси, каква е тази `маска на професора` за мазна кожа, има ли я Лечител и колко струва? Hug

# 78
Веси, каква е тази `маска на професора` за мазна кожа, има ли я Лечител и колко струва? Hug

2. Маската на професора  Mr. Green Маска за мазен тип кожа и при акне

Ментол, камфора, сяра, цинков окис, Салицилова киселина, борна киселина

Има я в Лечител,ок.5-6 лв.

# 79
  • Варна
Здравейте!
Много хубава тема   bouquet.

Имам питане дали Талодерма имат продукти за целулит?
И другото е: майка ми има много груба и понякога напукваща се кожа на петите, има ли кремче за това?

Използвам: Тоалетно мляко за мазен и смесен тип кожа(вит.А и Е екстракти от Лавандула и репей)
Тоник за мазен и смесен тип кожа(Екстракти от Репей,хвощ,лавандула,хмел,дъб,бреза,вит.А и Е)
Крем за лице за мазен и смесен тип кожа в тубичка(конкрет от роза,лавандула,вит.А и Е,пчелен восък,алантоин,урея)
Маска за мазен тип кожа и против акне(ментол,камфора,борна киселина,цинков окис,сяра)
Моята кожа също е проблемна. Излизат ми доста пъпки преди менструация Sad. Иначе около очите и на клепачите е суха. Чудя се дали тези продукти биха били подходящи и за мен  newsm78?

# 80
Здравей, Веси,

купих си антицелулитния (номер 9), но няма индикации кога е препоръчително да се нанася, както и по колко пъти. По принцип тези процедури ги правя след вечерния душ, но се замислям дали да не го нанасям и преди тренировка (нали е със загряващо действие и така няма ли да има по-добър ефект?)

Нормално ли е зачервяването на кожата?

Освен това, тъй като е доста мазничко, се притеснявам след това веднага да се облека. Та, въпросът ми е - има ли възможност да остави петна?

А, и още нещо - НЕ понасям канела!  Sick Sick SickПрез цялото време си повтарям "Трай, бабо, за хубост", ма знам ли докога ще издръжа.  newsm78 Пък и толкова време после мирише, дори ръцете, след като щателно ги измия. Обмисля ли се слагане на друг тип аромат, който да неутрализира тази канелена...  Sick!

Здравей  Grinning
ами непоносимостта към миризмата на канела ..... как да ти кажа - Канелата не е сложена за аромат, а е активната съставка  Rolling Eyes  Peace Миризмата на канела няма как да се покрие по принцип.

Зачервяването е нормално - това е целта. Канелата действа силно ревулзивно, което на български означава, че дразни рецепторите на кожата и предизивква "разнасящ" и съдоразширяващ ефект, което засилва микроциркулацията, детоксикацията и оттичането на шлаките покрай адипоцитите (мастните клетки, които се разрастват неравномерно и правят ефекта на портокаловата кожа).

Можеш да го нанасяш преди тренивровк а- няма никакъв проблем и да отмиеш неабсорбирания остатък след това, стига да е минало достатъчно време. Е, пак ще мирише малко  Crazy  Peace

Петната се перат!  Mr. Green  Joy
Обаче иначе върху чаршафите, например, оставя - ама това си е кокосово масло все пак, няма как.

И така.
Дано те успокоих.
  bouquet кожа и пиши пак!

# 81

Веси, и аз искам да попитам нещо - макар че вече може би са ти искали такъв съвет... Значи моята кожа е комбинирана, но по-скоро мазна, нямам акне /слава богу/ Grinning но имам разширени порички на нослето и по бузите малко. Какво ще ми препоръчаш да ползвам като козметика?
А, и още един въпрос: Близо до мен се намира дрогерия Лечител /гр.Пловдив/ от там ли мога да си закупя козметиката на Талодерма? До сега ползвам само скъпи кремове, но реших да пробвам и вашите продукти, че много ги хвалят мамите из форума Mr. Green

здравей  Mr. Green
да, в Лечител до вас можеш да намериш продуктите на Талодерма, с изключение на слънцезащитните ни продукти, които не зареждаме в техните дрогерии. Вкл. и продуктите с екстракт от Ройбос на Лечител са произведени и разработени преди това при нас. ( Sunglasses да с епохваля аз  Blush )

На колко години си?
По принцип би могла да използваш Маската за мазна кожа и при АКНЕ известно време, но би могла директно да пробваш с Хума и дермален разтвор на етерично Лавандулово масло (по аптеките. ако не намериш готов разтвор, купуваш си чисто етерично на БГ-Роза Карлово и 2 капки от него разтваряш в 10 мл. масло от гроздови семки - а то нека бъде на Икаров  Wink ). Значи в 55 мл. масло (мисля, че толкова им бяха фасовките) капваш 11 капки от чистото етерично масло, слагаш на тъмно и хладно и си имаш дермален разтвор за 100 години напред  Mr. Green
процедира се като си правиш предварително кашичка от хумата с хладка вода (може и розова вода) и после прибавяш 4-5 капки от разтвора. Нанасяш и изплакваш малко преди да е изсъхнала напълно и е започнала да се рони.

Освен тази магийка  Simple Smile, предлагам да съчетаеш с
1) Тоалетно мляко - или за мазен и смесен тип кожа, или за чувствителна кожа.
1-вото е с Глицерин, екстракти от Репей и Лавандула, Вит. А и Е, Урея
2-рото - с Глицерин, екстракти от Лайка и Див кестен, вит. А и Е, Урея

2) Тоник за мазен и смесен тип кожа - с Д-пантенол, екстракти от Лавандула, Репей, Хмел, Хвощ, Дъбови кори и Бреза, вит. А и Е, без алкохол

3) Околоочен гел с Ройбос - само в дрогерии Лечител  Wink
с екстракт от Ройбос и златни перлички с вит. Е

4) Дневен крем за мазен и смесен тип кожа
с екстракти от Репей, Хмел, Хвощ и Бял равнец, вит. А и Е, Урея

процедурата е:
почистване с тоал. мляко - изплакване с хладка вода, но много хубаво, за да се отмият емулгираните нечистотии - (маска с хума, ако правиш) - (обилно изплакване) - тоник (не се изплаква) - (нощем) от гелчето с Ройбос на цялото лице и очичките, (денем) от Дневният крем.

малко за съставките: (но в азбучен ред, а не според описанието, че така ми е по-удобно  Blush )

Бреза, екстракт: нормализира кожния тургор;
Бял равнец, екстракт: успокоява и освежава кожата, притежава анти-септичeн и тонизиращ ефект;
Витамин А (Ретинил палмитат): регулатор на растежа, участва в окислително-редукционните процеси в кожата и в обмяната на белтъците, мазнините, нуклеиновите киселини, хормоните и др., регулира образуването на себум и потоотделянето;
Витамин Е (£-Токоферил ацетат): най-важният антиоксидант; усилва кожния метаболизъм и активността на витамин А, предотвратява образуването на прекиси, които водят до преждевременно остаряване на кожата;
Глицерин: оказва хидратантно действие, омекотява кожата без да я омазнява;
Див кестен, екстракт: действа съдосвиващо, тонизира и укрепва кожните капиляри, леко противовъзпалително;
Д - пантенол: заздравява, овлажнява и изглажда кожата;
Дъбови кори, екстракт: анти-септично, адстрингентно и тонизиращо действие;
Лавандула, конкрет и ектсракт: действа епителотонично, анти-септично, анти-паразитно, противовъзпалително, успокояващо, регулира дейността на мастните жлези, матира мазната кожа, противосърбежно, репелентно;

Лайка, екстракт: оказва успокояващо, противовъзпалително и тонизиращо действие;
Ройбос, екстракт:  анти-оксидант, ярко изразен противовъзплителен и анти-бактериален ефект, избистря тена, има пречистващи свойства, намалява подпухвания и отоци ;
Репей, екстракт: овлажнява кожата и регулира дейността на мастните жлези;
Урея: участва в състава на естествения овлажняващ фактор; със забележителни хидратантни свойства; в по-големи концентрации действа кератолитично (излющващо);
Хвощ, екстракт: оказва тонизиращо и стягащо действие;
Хмел, екстракт: тонизира, почиства мазната кожа и свива порите;

Ами мисля, че така е добре. Ти съгласна ли си?  Peace

bouquet кожа и ще чакам пак да пишеш!

Последна редакция: вт, 29 авг 2006, 10:30 от Vesi - Thalloderma

# 82
  • Пловдив

Веси, хиляди благодарности за изчерпателния отговор!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  bouquet  bouquet  bouquet
Аз съм на 28 год. Още тези дни ще си купя от тези продукти! Само да попитам - тази козметика за износ ли се разработва? Аз за пръв път научих за Талодерма от форума, в смисъл че не съм виждала дори реклама като че ли!!! Много е жалко, че родните ни продукти трудно добиват популярност и някак си не се престрашаваме лесно да пробваме.
Ще ти пиша за резултати!
Още веднъж   bouquet

# 83
Веси,

благодаря за подробния отговор Simple Smile Имам следните 2 запитвания:

Антицелулитния (номер 9) кога и по колко пъти на ден е препоръчително да се нанася?

Как се съхранява? (Държа го в хладилника, защото много се разтича, дано не му вреди Simple Smile )

# 84
това ме заинтригува,защото и аз съм с проблемна кожа.питам те конкретно за тези  продукти.искам ако не те затруднявам да пуснеш справка къде ги има в бургас.имам и още един въпрос-по раменете и в горната част на гърба от тренировките ми се появяват пъпчици,някой път са червени,друг път гнойни има ли нещо за този проблем?благодаря ти предварително.

о.к.
пускам справка  Hug

Thalloderma ® - Маска за мазен тип кожа и при акне
Бургас
* ЧА - частна аптека

Линк 2002 ЧА, ул. Оборище, 98
Панацея ЧА, ул. Оборище, 109
Младост ЧА, ж.к. Славейков - до РУМ
Фарма ЧА, ул. Хр. Ботев, 55

и Thalloderma ® - Крем за мазен и смесен тип кожа, туба, 50 мл.

Линк 2002 ЧА
Панацея ЧА
Лотос ЧА, ул. Сан Стефано, 61
Богориди ЧА, ул. Ал. Богориди, 48

както и в дрогериите на Лечител  Grinning
продуктите с Ройбос можеш да намериш само в Лечител!!

Относно пъпчиците по раменете и гърба - какво мислиш, че причинява появата? в смисъл, допир с нещо?
Ще ускориш изчезването им пак със същите продукти - маската и кремчето от тубичката. Можеш да слагаш само върху пъпчиците за 30-40 мин. от маската, когато те са вече факт. А иначе да третираш мястото с цялостно  намазване за същото време, 1-2 пъти седмично. Може да е непосредствено преди тренировката, след душ, за да е на почистена кожа. След отмиване на маската - задължително с кремчето. Броят на обривите със сигурност ще намалее, но появата едва ли ще изчезне напълно - общо взето с козетика може само да се профилактира процеса  Peace, наеш, нали?  Simple Smile

bouquet кожа!

# 85
Веси,

благодаря за подробния отговор Simple Smile Имам следните 2 запитвания:

Антицелулитния (номер 9) кога и по колко пъти на ден е препоръчително да се нанася?

Как се съхранява? (Държа го в хладилника, защото много се разтича, дано не му вреди Simple Smile )

ох, да, извинявай  Peace
пропуснах този момент  Blush нещо се съм в концентрация след варненските наводнения снощи ...

антицелулитният крем е със съдържание на етерично масло, което генерално за всякакви такива продукти ще рече, че трябва да се изплзва горе-долу по такава схема: 20 дни всекидневно мазане - 10 ди почивка и пак, ако е необходимо. На етерчиното масло трябва да се даде време да се  метаболизира и изхвърли без рискове за натрупване и алергични реакции. По време на "почивката'" може да се замени с алтернативен продукт, ако е необходимо, който обаче да не съдържа същото етерично масло!
Слагаш 1 път на ден, евентуално 2 пъти.
Съхранението в хладилник през лятото е по-добрият избор. Втечнването не пречи. Това  е топилкова смес и се втечнява при следно 32-35' С - за всяка партида температурата става там някъде по средата  Mr. Green. Но над 25-28' С за етеричното масло има вероятност да изветрее - затова при горещо време - в хладилника. Зимата - само не върху печката  Mr. Green

Hug
до скоро.

# 86

Веси, хиляди благодарности за изчерпателния отговор!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  bouquet  bouquet  bouquet
Аз съм на 28 год. Още тези дни ще си купя от тези продукти! Само да попитам - тази козметика за износ ли се разработва? Аз за пръв път научих за Талодерма от форума, в смисъл че не съм виждала дори реклама като че ли!!! Много е жалко, че родните ни продукти трудно добиват популярност и някак си не се престрашаваме лесно да пробваме.
Ще ти пиша за резултати!
Още веднъж   bouquet

О.к. - за 28 години продуктите са си на мястото  Wink

Да, изнасяме известни количества. Но предимно разработваме формули под чужда марка. Просто не рекламираме телевизионно и по билбордове, а в списания, браншови издания и със собствени брошурки - ама това е една друуууга друга тема  Sunglasses

Благодарим за добрите думи!   bouquet
Ще чакам да ми пишеш.

# 87
  • USA
Здравей Vesi-Thalloderma Simple SmileПокрай отзивите тук във форума силно се заинтригувах от Талодерма и вчера си купих тоалетното мляко за мазна и смесена кожа-първите ми впечатления са много добри.Само да кажа,че съм на 19г.,със смесена кожа съм и все още имам лека форма на акне,макар че вече съм минала пубертетската възраст,имам разширени пори и черни точки по Т-зоната,също много лесно ми се дехидратира кожата,ако използвам прекалено агресивни продукти.Козметичката ми ме насочи към медицинската козметика на Авен,но реших първо да видя как ще ми се отрази Талодерма.Какво можеш да ми препоръчаш?Благодаря предварително  bouquet

# 88
  • Варна
Здравейте!
Много хубава тема   bouquet.

Имам питане дали Талодерма имат продукти за целулит?
И другото е: майка ми има много груба и понякога напукваща се кожа на петите, има ли кремче за това?

Моята кожа също е проблемна. Излизат ми доста пъпки преди менструация Sad. Иначе около очите и на клепачите е суха. Чудя се дали тези продукти биха били подходящи и за мен  newsm78?

Веси, извинявай че пак питам, но подозирам че не си видяла първия път въпросите ми.

Така за антицелулитния крем разбрах, че има. Но сега изникна и друг въпрос. Четох скоро за обтриване с кафе на проблемните места и след това намазване с антицелулитния крем. Удачно ли е това при третиране на местата с антицелулитния крем на Талодерма или няма нужда от обтриването с кафе?
Иначе съм на 27г. Simple Smile.

Хубав ден и дано не досаждам!

# 89
о-о, не, в никакъв случай не досаждаш Tedulina !!!
извини ме. пак съм в издънка  Rolling Eyes. уж карам по ред на номерата, но понякога изпускам някой постинг. извинявам се  Peace

1) утайка от кафе + Рубедерм - 9
комбинацията е и възможна, и безопасна от гледна точка на това, че не се получава застъпване на активни съставки, а напротив - допълване. дали има нужда - това ти ще прецениш най-добре  Peace
иначе, гласувам с 2 ръце за комбинираното третиране.

2)

Иначе съм на 27г. Simple Smile.

благодаря, че спомена възрастта - безкрайно съм благодарна на тези, които го правят.
Нормално е кожата в областта около очите, вкл. клепачите, да е суха. Просто там тя не е снабдена с мастни и потни жлези. Затова е и така финна и често първа показва признаци на остаряване и фини бръчици.
Спестила си ми типът кожа, но предполагам, че я оценяваш като смесен тип. Това с пъпките преди мензис е ужасна история  ooooh!. Аз го попреминах малко този период, но като цяло си трябва вътрешно пречистване. Колежката от билките има някакво такова чайче за кожата за намаляване на "ужаса" в такива случаи, ако искаш, мога да ти го пусна на лични като се върне тя от отпуска. само кажи. Иначе малко бирена мая и зелен чай, облекчават появата на този тип пъпки  Peace
Мога от раз да ти кажа да си вземеш готовата Маска за мазен тип кожа и при акне, обаче тази чувствителност на кожата, която визираш не е много конкретна и не искам да рискувам. Ще те помоля да отидеш на стр. 18 и 19 в първата тема, през линка на стр. 1 на тази, и да ми копираш в нов постинг всичко, което се отнася до твоята кожа, а после ще измислим нещо.

Благодаря ти предварително!
До скоро.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт