МАЙ-четата си растат, всички им се МАЙ-мунят

• 11 732
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте майчета и бебоци, да се възползвам докато беба спи да ви изчета и малко да понапиша.
Честит рожденик на Мария Ра, много да те радва!
LaDiDa поздравления за упоритостта, сега се наслаждавай на тези вълшебни моменти с цялата си душа
Peace
nadia_777 не се отчайвай ,може би докторите не ти казват нищо, защото изчакват бебчо да порсне, за да преценят кое лечение ще е най-подходящо, стискам палци за добри новини Praynig
По въпроса за преобръщането, бебка се претълкова от корем по гръб, но обратно не може. Гука, много пее, пищи, играчки не хваща съзнателно, само ги бута сръце и крака, но мисля, защото са и на пътя. Laughing
Вени за ваксините и на Бояна не са поставени, педи каза по-рано от 5 месец няма, така че не се притеснявай не е фатално.
LaDiDa малката принцеса ще бъде приказна с тези красоти. Между другото Краска-красоти, то и е заложено в името smile3522
 Приятен ден на всички и целувки  от нас newsm51

# 106
  • София
Олче, vaniliaice, това с рева ми е много познато. Редовен номер ни е на разходка да го прави. Вчера например излязохме, когато беше нахранен, направихме малко обиколки, Румен беше с бибата в уста (взех му една на NUK и нея по не я плюе, обаче нали е извита отпред и крайчетата й му се отбелязват на бузките  Sad) и май му се спеше, обаче не можа. Седнахме в градинката и там люшкане, залъгалки, вода (и вода пропи напоследък, защото съм упорита и смятам да му давам за успокоение) и след това реших че може пак нещо да е огладнял. Сукна няколко пъти и рев до небесата, аз набързо вдигам презрамките и май нищо не излезе от "дискретното" ни кърмене, защото трябваше да привлечем вниманието на цялата градинка. Вдигнах го в мене (така му е най-добре), закроти се и в тоя момент свърши една голяма работа. Реших да го прибирам, обаче не ще в количката и нададе пак вой. Аз вече се изнервих и знам че детето не е виновно, обаче много му се ядосах. Отделно че се чувствах най-некадърната майка, която хем си е разглезила детето да не иска да седи в количката, хем не знае как да го успокои. И накрая с бебе в едната ръка и с количка в другата се прибрахме по живо по здраво. Просто понякога трудно се успокоява и не може да заспи. И може би за това принос има и приспиването на цица, така че май ще отпада вече този вариант. Нещо ми се променят разбиранията и мисля, че приспиването на цица, разнасянето на ръце и яденето без някакъв дори и не строг режим, са порочни навици. Смятам уж да въвеждам някакъв ред, ама ще видим newsm78
За ходенето на море - ние нямахме никакъв проблем с пътуването. Румен много бързо заспиваше в колата, спирахме за почивки за кърмене и смяна на памперс, а когато се беше наспал, се кокореше, усмихваше се и се заиграваше. И аз се притеснявах да не се разболее от смяната на климата, обаче дори там спеше повече и мисля че му беше много добре, а пък ние вече сме тренирани за пътуване с бебе и целия антураж около него Laughing Sunglasses

# 107
Здравейте!
Момичета благодаря ви за комплиментите! Току що ми пристигнаха тениските, страшно се кефя. По късно ще направя снимки и ще сложа след като се върнем от море. Утре тръгваме. Че и нищо не съм приготвяла, след малко почвам и на козметик ще ходя, а бе ноща е моя.

Надя, като гледам марти колко е усмихнат на аватара, не мога да повярвам че не следи предмет. Имам чувството че толкова целенасочено гледа. Дано да се оправят очичките, вярвам че има начин!  Praynig

Честит рожден ден на големия син на Мария ра. Да и е жив и здрав, и да се върне с много пари от щатите.   bouquet

Бабъл, и аз по някога повдигам количката на 45 градуса, но не държа много, въпречки че педи каза вече така да го разхождаме.

Ладида, Краси е получила страхотни подаръци. Направо като ги гледам тези дрешки си представям какво ангелче ще бъде в тях.

# 108
Честит 3м на месечковците    bouquet
Надя 777 много съжалявам за Марти,дано всичко с времето се оправи  Praynig ,а той е голям сладур.
ЛаДиДа страшни красоти,особено шапката е невероятна  CrazyДа покажеш снимки и на Краси облечена с тия красоти.
За рева и ние снощи така беше и рано за ядене а такъв рев с писъци чак.Ошашкахме се с баща и,но като я сложих на цица и млъкна.Явно е била жадна ли гладна ли? newsm78
Мария Ра да ти е жив и здрав рожденника!!
Жули и тя на спокойния си рев вика НЕЕЕЕЕЕЕЕЕее  Flutter
Олче- много хубави снимки особено последната дето е малко сърдит е голям сладур.

# 109
  • София
Мария Ра да ти е живо и здраво голямото детенце, защото съм сигурна, че за теб си е детенце!

Надя 777 стискам палци малкия Марти да се оправи.

Ладида не е ли много голяма тази пауза. Аз знам, че е хубаво да не се яде м/у 21.00 и 6.00. Как така до 9.00 издържа?

# 110
Здравейте, майчета!

maria ra честит ти рожденник! Да ти носи много радост!
Честито и на месечковците (не ги изброявам, да не пропусна някой)! Да растат здрави и бързо да усвояват МАЙмунските номерца Laughing!
LaDiDa, големи красоти. Чакаме с нетърпение да ги видим облечени на Красунката! И поздравления за успехите в кърменето, махай помпата, кърмата така по-бързо ще се регулира.
nadia_777, ще стискаме палци и ще се молим бързо да се възстановите. Въоръжи се с търпение, миличка!
Elenka, DaniStef, май станахме няколко мамите от Благоевград. Да си спретнем срещичка  food010

Да се отчетем и ние - засега Ния само гука и се обърна от корем на гръб два пъти, ама май беше случайно. Още не хваща съзнателно играчките, а само ги блъска с юмручета. И вика силно "а-е-е', когато е време за ядене.
Аз имам вени на гърдите и много килограми за сваляне Cry, мислех да си сложа и лентичка кантар,  ама реших да не се депресирам допълнително.

Хайде, спорен и спокоен ден на вас и мъничетата!

# 111
Наде 777, бъди силна заради бебока, той има нужда от теб!! И търси още и още мнения! Моля се  Praynig всичко да се оправи! Пусни и тема във форума за Здравословни проблеми - там има майки преживели какво ли не и знаят много и от там взех много полезна информация! ! А и чуждестранни форуми има с много полезна информация. А те съветвам защото нашия Никола има съмнения, че не чува  Cry Cry Ходим по доктори - педиатри, УНГ, доценти и още мнения ще търся!!

Честити рождени дни, месечковци и кой каквото празнува! Да сте ЗДРАВИ, ЗДРАВИ, ЗДАРВИ.....

# 112
Надя 77 Ще се моля за теб и малкия Марти, дано всичко тръгне на добре. Ако има с какво да ти помогнем казвай сигурна съм че всеки ще извади някой познат при нужда. А за кърмата не се притеснявай някой каза, че и 10-15 грама на ден са достатъчни за имунната система на бебчо. А ако и това няма важното е да има любов и да усеща майчина ласка. newsm51

Хиляди гушки на всички месечковци Да растат здрави и игриви! moresmile baloni
Ани страшно сте готини със президента!!! Той е много красив и респектиращ мъж, един от малкото политици който не е влязъл в жълтите хроники.
Олче - малеее много готино гадже е Велизар. Страшно пораснал ми се видя...погледа му вече определено е осъзнат не като на новородените -плуващ. А малката Аделка щом ви харесва  hahaha се сватосваме веднага!!!  married Косата не й я реша, дори отзад където обикновено се сплита при другите деца. Напоследък постепенно започва да изсветлява. Освен това ...то на снимката не си личи, но Аделка е синеока Simple Smile)) Аз да си похваля гарджето , щом стана дума  newsm53
Ладида Комплекта е невероятеееееенннннн!!!! Предлагам да почнете внос на тези комплектчета. Аз ще съм ви първата клиентка. Да е жива и здрава Краската да си го носи, ще изглежда като ангелче в него !!!

Относно уменията на Аделка- Вече  перфектно си държи главата. Хваща се за ръцете ми и се изправя до седнало положение после рязко опъва крака в желание да се изправи smile3506И се усмихва в знак на успеха си. Аз не й позволявам това упражнение много често че и мен ме е страх за гръбчето. Иначе не се обръща напълно, само от гръб настрани чрез коремни преси и от корем настрани и ръката й се пречка. smile3532 За приказките бърбори отдавна и много се кефи когато й отговарят. А как пуфти като се напъва да ака към 7,30-8 Целия квартал научава.
Втората ваксина ще й бият в понеделник, че задължително било да минат 30 дни от първата. Кажете моля ви с каква големина са ви фонтанелките? На Адела е с размер на кръгче направено от палец и показалец....дано да не е голяма спрямо другите.
Поздрави горещи!!! До скоро!!!

# 113
Наде и аз се присъединявам към другите мами с пожелания скоро малък Марти да се оправи Praynig
Мария Ра да ти е жив и здрав сина newsm59 Той къде по-точно се намира в Америка? Много се кефя на разликата на децата ти Heart Eyes
 ЛаДиДа много се радвам, че малката засука и ми е много интересно като разказваш как се справяте. Браво на Красито. А дрешките са ви страхотни. Олче, и вашето моряче ми хареса, страшно костюмче.
 Дано ни се оправят мицките като спрем да кърмим. А какво мисляте по тоя въпрос, до кога? Аз често се замислям и да ви кажа като чета от кърмаческия за големите кърмачета, които не се отказват от млекцето си и ровят под блузата на майка си, ми се иска да не кърмя толкова дълго. Смятам че до годинката е добре. Разбира се всеки си решава. А и детето ще си покаже, но...Док. Спок пише, че между 9 месеца и годинката кърмачето само се отказва, въпроса е ние дали ще го насърчим или ще го "натискаме" за по-дълъг период. Та пишете да си обменим мислите.
  Аз също изправям количката на следващото ниво, но за кратко време. Освен това люлката ни е в седнало положение, гледам да не е за дълго.
 Цунки  love001  love001  love001

# 114
  • София
smily, и аз бих искала до годината. по-натам вече ако и да е полезно, най-малкото продължава да е усилие за майката. а и вече ще сме представили твърдите храни и няма да са зависими само от кърмата. виж сега до 5-6 месец другото освен кърмата им е чуждо и това е обяснимо. ще имат време да ядат твърда храна по - натам колкото си искат Simple Smile

# 115
  • София
Честит рожден ден на синчето на Мария  bouquetИ на патерица на адаша на Катето  bouquet
Наде,стискам палци детенце да се оправи максимално.Имам една братовчедка,която е имала същия проблем и нещата са се оправили с гимнастика за очета;сега само има намалено зрение на едното око,но пак вижда даже по-добре от мен,с моите 2диоптера.
Георги вече си държи дрънкалките и си играе по 1/2 час;обръщането обаче още не го прави;само от гръбче на една страна,а според педи до две седмици трябва да се обръща по коремче,но не знам,ще видим.
Ох,време е за къпане и папане,до скоро;

# 116
Здравейте, мамички!
Надя 777, молим се за нашето адашче Марти, да оздравява бързо...
Олчето, и Марти е спокойно дете, но и на нас ни се случи веднъж да ревем и двамата по телефона на нашия тати и той да се прибира по спешност... Още не знаем от какво беше - имахме и малко температурка тогава - 37.6-7... ти измери ли вашата...?
Ладида ще си имаш принцеска с тази прекрасна, приказна рокля...
Екатерина, нашата фонтанелка е също колкото кръгче от показалец, има време да се затвори съвсем...
Смайли, според мен 1 год. ми се струва много дълъг период, около 8-9 месеца е нормално. Всъщност мислила съм си, че докато проходи ще се кърмим.
Днес ни биха втората порция - Пентаксим - Марти се държа достойно, не плака при лекаря, но като се прибрахме малко беше кисел и си поплака... заигра се после с една дрънкалка, пя й и заспа...
6 350кг. 65 см. - доки  каза че е в норма...
Целувки и гушки от мен и Марти... Hug

# 117
  • видин
писах, писах и накрая всичко затрих!
ето отново:

благодаря на всички за пожеланията.
много ми липсва, но няма как - трябва да се работи, защото мнооого са големи таксите за това висше образование.

смайли той тази година е в NY - работи в лонг айлънд след обяд в един магазин, а нощем в една бензиностанция. много искаше да отиде на западното крайбрежие, но не може да намери съмишленици - много е далече.

ани от две дни има пристъпи на истеричен рев за около час. предполагам, че е защото толкова много й се спи, че не знае как да заспи.

фонтанелката й не пипам. страх ме е. в картона прочетох ,че е 15/15 мм.   може би е нормална. не ми е  казвала нищо докторката.  засега не давам вигантол, защото го спрях по време на стомашните проблеми.

надя, надявам се проблемът с марти да се отстрани с времето. трябва да се въоръжиш с много търпение. имаш пълната ни подкрепа.той е толкова сладък. сигурна съм, че всичко ще бъде наред.

целувки от мен и от анка-калпазанка Simple Smile

# 118
  • Бургас
maria ra честит ти рожденик! Да ти е жив и здрав и много късмет да има!
Наде, и аз се моля Марти да се оправи. Бъди силна, миличка, ние сме с теб!
Олче, Жасмина ми го прави за втори път тоя номер с пищенето, чак не може да си вземе добре въздух и хълца. Педиатърката каза, че това били много силни колики - може и да е права, предния път след 1 час носене на ръце и пищене се изака, порева още малко и заспа чак до сутринта. Тази вечер обаче само пръцка, ама много мирише и още се събужда с писъци, гушкам, люшкам и пак заспива - дано да не е така цяла нощ. Цица не иска и да помирише, давам и само Еспумизан.
Количката я вдигам откакто навърши 3 месеца - и настана мир, гледа, клюкари и мълчи.
Мен днес пак ме метнаха бъбреците. Много се притесних, защото имах кризи като бременна, но ми казаха, че като родя ще се оправя. Да ама не, днес едва се довлякох до вкъщи с количката. Гледаха ме на ехограф, уж нищо ми нямало, май съм истинала - дано да не ме хване някой криза пак. На всичкото отгоре и майка ми ми е сърдита ... абе май днес не ми е ден.

# 119
Здравейте и от мен!

Честито на всички, които празнуват днес!
Надя777, стискам палци Марти да оздравее бързо, а на теб ти желая кураж   bouquet!

Снощи Килиан такъв рев му е ударил, когато бях на курс, мъжа ми се е видял в ужас и ми се обади да се прибирам да му дам успокоителното (цицата). Но той пък точно тогава Килиан взе, че се успокои и не се наложи да си тръгвам по средата на курса. Тази вечер беше почти същото, даже и като го къпахме плачеше, та го изкарахме от водата, подондуркахме го малко докато се успокои и после пак във водата. И аз си предполагам, че са някакви колики, мислех си какво съм яла и установих, че хапнах една салата на обяд, в която имаше зеле, а вчера и днес ям много грозде, та може и да е от това. Утре съм на диета.

Смайли, аз смятам да кърмя, докато той сам се откаже. Предполагам между първата и втората година. Тук препоръчват да се кърми до две годишна възраст. Имам комшийка, която е кърмила дъщеря си 4 години  Shocked.

Олче, много ти е сладък Вeлизар  Heart Eyes!

Общи условия

Активация на акаунт