МАЙ-четата си растат, всички им се МАЙ-мунят

• 11 724
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
  • видин
здравейте,

аз днес имам повод да почерпя - големия батко има рожден ден ! ban  ura  bigdance2  party023 newsm50 smile3510

навършва 22 и започва 23-та година!!
как лети това време Simple Smile

много ми  е мъчно, че няма да мога да го видя и да му честитя , но какво да се прави. октомври като се прибере ще празнуваме пак.

ани също много иска да се изправя. непрекъснато се набира, като я хвана за ръчичките.
 а най ми е смешно като плаче - тогава казва "ньееее,ньееее". това е само при спокойния плач, когато е сериозна работата направо пищи.

искам да ви кажа, че не се отслабва само с диети. трябва също така и много движение. и онази гимнастика, която се прави нощем в леглото. от нея най-много се отслабва.  аз вече си обух старите дънки!!!!

от нас много целувки и приятен ден!!!  bouquet

# 91
  • София
Добро утро, майчета!
Румчо нещо се успива и аз имам време да закуся спокойно пред компа.
Ани, много хубаво сте го организирали това с президента!
По отчета за килограмите, аз имам да свалям още 5 Shocked, обаче не мръдват просто. Гледам да не ям сладко ( което много обичам), мазно и тестено, обаче засега не съм забелязала ефект, ама поне дано не качвам, че тогава ще се отчая съвсем Rolling Eyes
Румен не се обръща още, само миналата неделя докато го кърмих легнала, започна да се набира доста и тогава му помогнах да се обърне от гръб на корем, обаче след това забрави за тия упражнения. Гукаме много рядко и само когато си реши, раздава широки усмивки и подвиква "ей-ей-еей", когато не му е кеф и преди да започне да нервничи и плаче. Удря си играчките в количката и ги хваща понякога, ама мисля че е случайно.
И имам сини вени не само по гърдите, а и по деколтето, но забелязах че съм така още от бременността, а дано да се махнат после.
Имам въпросчета към вас:
Повдигате ли гръбчетата на количката? Когато Румен ми реве навън и нищо друго не помага, повдигам гърба с едно ниво и той се поуспокоява. Гледам да не е за дълго и като спи е напълно легнал.
Някой премахвал ли е целенасочено нощното хранене? Как стана и след колко време? Иска ми се да спя повече, а и мисля че бебоците вече са достатъчно големи да спинкат и те повече през нощта.
Добре дошли на бебе Румен и майка му  bouquetВече и ние с имаме адаш в клубчето Laughing
Честит рожден ден на сина на мария ра!

# 92
Добро утро и от мен Hug

4естит рожден ден на сина на Мария  bouquet

Ани много сте готини на снимките и при такава майка как няма да се съгласи на снимка;-)

А моята дребка също не се обръща по корем, но иска постоянно да седи и ми е голям проблем щот се сърди и реве и докато я приспя в 4удо се виждам. Ще се опитам да ка4а една снимка от нас 4е и нас да ни има в албума, ама като се знам май няма да е от първия път Embarassed

Вени не се притеснявай за ваксините може и по-късно вайното е да се спазва периода от време между реимунизациите. На много бебешори в града са ги отложили заради горещините.

Аиде 4ао 4е имам мамлко работа и улиците ме зоват Laughing

# 93
  • София
добро утро Simple Smile

миа спииииии след сутрешното кърмене и хич няма изгледи да става....е, ще се позанимавам малко пред компа.

да ви питам: подадохте ли документи за детските надбавки, аз днес ще ида, дано ми приемат от първия път, че чувам, че били много прецизни и връщали, което е ужасно, ако връщат за дребни неща. с бебе не мога да вадя документи цяла година едва ли не, освен това, при нас социалните са в едн оучилище (Х. Димитър) и трябва да нося бебо до горе без количка и да чакам някой да и отстъпи ред, докато някой ми пази долу количката, просто пустата БГ действителност, за едни 18 лева.....и освен всичко друго вече загубих юни, юли, август, не че са кой знае колко но, на фона на цялото обирджийство в сметки и прочие... Blush

не съм много весела нещо, извинете ме, дано денят бъде хубав!  Praynig

целувки на малките бузета! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 94
Добро утро на всички!!!
Bubble79, д-р Драганов ни каза до 6 мес. да не го караме да сяда, но лекото повдигане мисля че не е фатално - кошчето за кола е повдигнато... Аз му слагам възглавничка в количката, защото нямам 2-ра степен и е много повдигнат иначе...
Марти сам спря да се буди нощем..., е понякога се събужда и му давам вода, но ако е много гладен плаче и тогава го кърмя...
ЧРД на сина на  maria ra - да ти е жив и здрав!!!

# 95
   Здравейте!
   Честит рожден ден на сина на Мария ра,да ти в жив и здрав!
   Вени-вики не се притеснявай и ние спим като жабчета все още,но се като се протяга опъва крачетата.
   Смайли,не се притеснявай,гърдите ми са с такива големи вени още през бременността!Сигурно,като спрем да кърмим ще изчезнат!
   Иги,напротив кърменето помага за отслебването!Аз например ям много,такъв апетит не съм имала през бременноста,но успях да се вмъкна в един стар панталон и съм много доволна!Е има и други,които все още са ми малки,но дано скоро вляза в тях!
  Бубле,чувала съм от майки,които са кърмили,че до 6месеца бебенцата са им хапвали нощем!Аз пробвах с вода,ама не става,то като е гладно детето само го муча така.Не пречи да има нощно хранене,но поне да е само веднъж,ание 2 пъти се будим!
  Ние си лежим по гръб и се обръща наляво и надясно,но само това.Вчера половин час си дрънка с една дрънкалка.Подадох му я и като  стисна,мята ръчички и крачета,голяма радост!
  Това за сега отиваме на разходка!Лек ден!

Последна редакция: чт, 17 авг 2006, 09:52 от paizy

# 96
  • София
Привет и от нас, дойдохме си за два дни, после  пак отлитаме на гости на мойта бабка! Heart Eyes
Крейзи, темичката ни е №1!!! Hug
Една голяма виртуална прегръдка на всички мами и бебоци, празнували месеци, именни и рожденни дни! Hug
Добре дошли на новите мами - много сте сладки с бебовците!  bouquet
За нас какво да ви кажа, тия жеги ни разбиват просто... Confused Сега два дни в тая панелена пещ и ще яхна метлата  afwitch, а Велизар ще бръмчи като моторетка  ukliam1...  Crazy Ама ще се справим някак, де... Praynig
Ладидка, БРАВО! Много ви се радвам с БАШ НАБОРКАТА!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes С две ръце се подписвам под твърдението, че кърменето е невероятно усещане, няма по - интимен контакт между мама и бебчо, няма по - силен начин да се НАУЧИШ да обичаш детето си... Просто инстинкта те води, невероятно е - давайте в същия дух! Peace
Екатерина - и на теб едно голямо БРАВО  Heart Eyes за спасената невинна душица! Много силно вярвам, че човек просто не може да обича хората, ако не обича животните и честно да ти кажа, има резон в това твърдение. Thinking Радвам се, че са останали ДОБРИ хора на този свят, които мислят и действат като теб!  Hug Hug Hug А малката Адела (човешката!  Laughing) е страшна красавица, мадама отвсякъде... Heart Eyes Интересно ми е решите ли и косата? Mr. Green
За протокола, ние също се изправяме сами  Shocked да седим, хващаме от време - навреме някоя играчка полу - съзнателно, от гръбче се търкаляме настрани, или от коремче пак - настрани... Ама много не обича по корем  Twisted Evil - мрънка и цинкя  Laughing така се бори, пуфти и мъчи да се спаси от това "станно" положение, че се оттласква с крачета и "пълзи" Shocked Shocked Shocked Баща му се смее, че щял да проходи ако може... Joy А как сладко "приказва"... Heart Eyes Особено на баба си (майка ми) - голяма са партия, като я види и грейва направо...  sun
Накрая да се възползвам от поканата на Смайли за постване на бебешки муцунки и да ви покажа моето сладко, мило "моряче" - "летовниче":  hahaha

# 97
  • Бургас
Привет и от нас с бебе Краси, която спи каталясала от сучене до мен! Simple Smile
Първо да започнем, разбира се с честитките: да е жив и здрав сина на Мария, както всички месечковци днес! Само радости да носят на мама и тате!

Имам въпросчета към вас:
Повдигате ли гръбчетата на количката? Когато Румен ми реве навън и нищо друго не помага, повдигам гърба с едно ниво и той се поуспокоява. Гледам да не е за дълго и като спи е напълно легнал.
Някой премахвал ли е целенасочено нощното хранене? Как стана и след колко време? Иска ми се да спя повече, а и мисля че бебоците вече са достатъчно големи да спинкат и те повече през нощта.

На мен докито миналата седмица на консултацията ми каза: "вече можеш да вдигаш без притеснения количката на първо положение". На Краска много й харесва да се кокори и най-накрая си отдъхнах от носенето на ръце едновременно и бутането на количка. Сега си клюкари на воля и мама е по-спокойна! Simple Smile
На втория въпрос: аз го махнах целенасочено нощтното хранене още от както се е родила. Разбира се не отведнъж. Още като се прибрахме от родилния дом махнах в 12 храненето. Не съм й давала вода и други такива, просто издебвах момента, когато леко като започне, преди да се събуди да хленчи, й пъхах бибата и люлеех кошарата докато се унесе (а това при нас ставаше за около 5-10 мин. До 40ия ден махнах и в 3 сутринта яденето, после имах един период, я който я хранех 4.30, след седмица изтеглих на 5.30, след още една 6-6.30 и от втория месец спим от 21.00 до 8, (+/- 30мин.) сутринта., без да се събужда през това време, нито за вода, нито за биба!. След което я занимавам с играчките, мием дупе, правим гимнастика и в 9.00 вече се храним. Аз съм привърженичка на твърдите режими и в това отношение съм безкомпромисна. Освен това смятам, че както ние имаме нужда от почивка на стомаха, така и бебчовците имат нужда от същото. Това, разбира се е мое мнение, с което не искам да ангажирам абсолютно никого!

Мами, немога да не ви покажа какви красоти има Краска за кръщенето от моите приятели от Гърция:

Много са сладки, нали?!

Сега ще ви оставяме, че моето бонбонче се събуди и иска да си гука с мамаааа! Много целувки за нашите слънчица и мамите! Hug Heart Eyes

# 98
Здравейте и от мен Simple SmileНали съм си много умничка та реших да си сменя e-maila в регистрацията и дадох грешен,та сега съм вече velisa75 Laughing Имам спешен въпрос мами има ли такива дето водиха бебчетата на море-само чета ,че не трябвало да се водят до 1 годинка,че от смяна на климат,влажност и надморска височина се разболявали.Мислите ли ,че е вярно-нали натам съм се запътила другата седмица newsm78.Едно мамче питаше за имунизациите-и ние още не сме ги почнали,а караме 4-ти месец не се притеснявай.При нас обръщането стана само веднъж и то отдавна и от тогава нищо.Иначе хващаме всичко(което успеем) и пъхаме в устата,дрънчим с играчките на количката и гимнастиката,правим "коремни преси",смеем се с глас понякога и сутрин пеем и говорим.Толкоз-но и това е много сладко и забавно Simple SmileЧестито на месечковците и на сина на Мария  bouquetА това за килограмите направо ме отчайва-аз не кърмя,но и не свалям и имам още 7-8кг. да ги мъча (а и преди тях имаше какво още да се желае ).Поздрави на всички и весел ден!

# 99
  • София
Здравейте мамчета Grinning! Честит рожден ден на сина на Мария да - да е жив и здрав!!![/b]
ние отдавна не сме се разписвали но имаме здравословни проблеми  Sad Бебчо не вижда добре, водих го на трима офталмолози и диагнозата е една и съща - недоразвити очни нерви   newsm45 Никой не може да ми каже доколко не вижда и дали няма да се подобрят нещата, но много трудно фокусира и въобще не следи предмет. Казват че е от тежкото раждане - резултат от лекарска грешка. От толкова нерви ми спря кърмата и сега едвам успявам да изстискам по 20гр. сутрин и вечер. Мъчих се с рицинус, с чайове и нищо  Sad По едно време направо имам чувството че се бях срастнала с помпата. А за вените - бяха доста изпъкнали докато кърмех но вече почти не се виждат  Simple Smile Иначе бебчо се обръща постоянно и успява да се подпре на лакти и си вири главичката  Laughing Постоянно си гука лапа си пръстчетата и се смее  Grinning Играчките не успява да ги хване, но мисля че е защото не ги вижда добре. Аз се научих вече да не се ядосвам - радвам се на всяка една усмивка  Grinning В крайна сметка съм сигурна че вижда поне малко - различава светлината и големият си жълт мечо, а щом е така значи че не е непоправимо  Grinning

# 100
Честит рожден ден на сина на Мариа Ра. Да е жив и здрав и да я радва много. bouquet
Наде, съжалявам, че така се е получило с Мартин  Sad, но доколкото знам от мои приятелки с подобен проблем може да се оправите със специални упражнения. Пожелавам ти скоро и това да стане.
Ние май нищо не можем да правим - нито се обръщаме, нито гукаме, нито пък се смеем с глас. По цял ден й се пеня на среща, гукам, букам, а тя само ми се хили  newsm78

# 101
  • София
nadia_777, незнам какво да ти кажа... Tired Face Много мъчно ми стана за твоята рожбичка...  Cry Дано, дано, дано нещата при вас са поправими с времето и да не са толкова сериозни... Praynig Praynig Praynig Възхищавам ти се за силата и надеждата, това, което преживяваш само една майка може да го разбере, знай че макар и "непознати" ние тук всички мами сме с теб и се молим за оздравяването на твоя сладък Марти... Heart Eyes Какво казват за в бъдеще лекарите? Дават ли някаква надежда, че нещата ще се оправят? Моля се силно да е така...  Sad

Да ви се оплача и аз сега малко... От 11.30 до 12.30 Велизар се скъса от рев... #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out Какво беше това чудо незнам - колики ли (капките не го успокоиха тоя път...),зъби ли вече го мъчат  newsm78 (все са му вътре ръцете и то целите ги пъха...  Sick), стачка ли ми прави  #Crazy, от жегата ли, какво беше остава загадка... Нито цица (успокоителното ми средство №1!!! ooooh!), нито люшкане, галене, носене, биби - миби, води - НИЩО не помага... Cry Прегракна от рев, миличкото, накрая заспа от изтощение... Така НИКОГА не е плакал, по едно време и аз бях е така  newsm45 с него... Чак татито дотърча от работа, че му изревах, че съм се видяла в чудо... Ужас, сърцето ми  е спряло, нямам сили за нищо вече... Дай Боже да няма повече ревове, че много ми дойде това  днес newsm17 newsm17 newsm17 реве ми се и ми идва да се гръмна вече...
Големи медали на всички, прочели моите перипетии... Embarassed

# 102
  • София
олче, и ние бяхме така снощи между две хранения. не иска гърда нищо! не пиускаше силно ли, стачка ли беше....много добре те разбирам....направих Ам дори, смятай как се отчаях, но не искаше и АМ. и по - добре. после ядох много диня и тя беше по - спокойна вече и яде и заспа и я сложих в леглото й и така 6 часа почти, после нещо лака насън, бълнуваше по бебешки и аз се стреснах направо от плача  й и я взех при мен и така до сутрина спинка. явно моментно е било! не се притеснявай, че да не ти се отрази на кърменето, пък и те усещат като сме нервни и още повече се късат.
 Hug

# 103
Честит трети месец на " колегите " Никола на Таня Арк и Стела на Надя Д !!!
Да са ни живи и здрави , игриви и много щастливи с нас малките съкровища !!!

... и да ви почерпя както аз си мога Embarassed ... ама , взимайте кой каквото му харесва - Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle  party023 newsm38 beer beer3 beer2 Wine Glass Popcorn  food010 kaffeetrmker_2 morning Coffee cook cook.

Честит рожден ден на големият мъж на Мария Ра ! Да ти е жив и здрав ! / само като си помисля , че на неговата възраст с мъжа ми имахме вече едногодишен син  Grinning Mr. Green/  

Nadia77 - не се тревожи , доколкото знам проблема е преходен и с времето и специални упражнения нещата се оправят !

Хайде , чао , че " котешкият сън " на малчо изтече Heart Eyes!

# 104
Здравейте и от мен и малката шушулка Стефани  Grinning
Аз от няколко дни имам подозрението, че ни мъчат зъбки- жестоко си гризе ръцете и пръстите, а мечето на одеалцето -играчка скоро ще остане без носле, позагуби си и апетита и от време на време е страшно нервна! Давам и гризалка (педито реши,че и е време) с аромат на ванилия, но май няма нищо по- сладко от малките пръстчета  Laughing
А иначе и на мен ми е любопитно дали и как различавате причините за кашлянето- слюнка или възпалено гърло
Малката напоследък не само гука и пее, но и издава едни тънки писукащи звуци, та май и затова и е малко прегракнала  Confused
А ето ви и нещо свежо, за развеселяване  Laughing
 Laughing
You knew many things would change once you became a
mother, but
did you expect your vocabulary would be one of them? Here are some
common
words that may have taken (or will take) on new meaning thanks to
Stefanie
Elizabeth:

Amnesia: The condition that enables a woman who has gone through labor
to
make love again.

Feedback: The inevitable result when your baby doesn't appreciate the
pureed carrots.

Full name: What you call your child when you're really mad at him.

Grandparents: The people who think your children are wonderful even
though
they're sure you're not raising them right.

Hearsay: What toddlers do when anyone mutters a dirty word.

Impregnable: A woman whose memory of labor is still vivid.

Independent: How we want our children to be as long as they do
everything
we say.

Ow: The first word spoken by children with older siblings.

Puddle: A small body of water that draws other small bodies wearing
dry
shoes and socks into it.

Show off: A child who is more talented than yours.

Sterilize: What you do to your first baby's pacifier by boiling it and
to
your last baby's pacifier by blowing on it.

Two minute warning: When your baby's face turns red and she begins to
make
those familiar grunting noises.

Общи условия

Активация на акаунт