МАЙ-четата си растат, всички им се МАЙ-мунят

• 11 719
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте  Simple Smile

Едва успях да изчета темичките...
Първо да честитя на всички празнуващи тия дни. С най-добри пожелания на всички!

За развитието на бебковците - при все си е индивидуално. Не можеш да насилиш никой да прави или неправи нещо Simple Smile
Никола вече си хваща одеалото и се завива през глава с него. Кефи се на играчките - мноооого им говори и постоянно се хили! А му кажеш "агу" и се е захилил с глас та чак се разхълцва!
Пък съвсем наскоро ни хвърли в диво недоумение с татко му. Седим си ние в парка и го чакаме да реши, че вече е гладен и от време на време му казваме: "`айде, Никола, няма ли да ядеш?!?! `Айде, Никола, не огладня ли вече".... Той хич и не мисли за ядене, а си говори на мечетата (играчката му на количката). Ние се заплеснахме и нещо си говорим и по едно време съвсем ясно точно и отчетливо от количката се възнесе едно силно и гръмко `АЙДЕ. Да не ви казвам как се оцъклихме и двамата и направо се побъркахме от радост Simple Smile Мъжът ми реши, че има свъхинтелегентен син!

Ладида, и аз съм подвластна на милилитрите.... Ако не го видя колко изяжда мира нямам. Щото то мойто не е дете като дете, а е мързел! Надявам се скоро да свикнете и двечките с новата схема на хранене и всичко да е наред Simple Smile
Ани, в старата тема ме питаше за гумите на количката дали ги мия след разходка. В началото ги миех (сега без да се смеете) с четка за зъби, обаче вече ги претупвам отгоре-отгоре, колкото да няма големи боклуци - кал и разни други мърсотии и си я вкарвам в хола. Пък килимите ще ги перем.... те така или иначе си се цапат  Peace

И друго щях да пиша, ама нали не си записвам, та не помня какво беше...

Хайде толкова от нас за днес  Hug

# 76
Здравейте на всички Майски майки.
крейзи искам да ни включиш и нас с Румен във вашия списък. И така бебе Румен, роден със секцио на 18.05, килограми 3.500 и 50 см, а термина е 28.05.

# 77
Здрасти Мамчета!
отчет: 5700, 61 см. и втора ваксина Пентаксим - засега без реакции  Praynig
бебока - започна да "подвиква" на играчките - говори им нещо, крещи им, писка им, гука и определено ги опипва. А днес след ваксината - поспа около 1,5-2 часа, което скоро не му се беше случвало.
Казах на педиатърката моите притеснения за слха - но тя ги отхърли. Сега ще търся друго мнение от УНГ специалист - дано да е наред бебока  Praynig

леле Inochka , като го видях тоя басейн - чак ми се доплува.... ох ще си уредя някой свободен час за плуване (обикновено ходя на баня Мадара, дали работи сега през ваканцията  newsm78
BgViki  - мерси за разясненията!
Una - на нас ортопеда ни каза, колкото и да с енапъва да сяда - чак след 6-ти месец да му даваме  Wink
Кате - дай съвет как и ние да поспим толкова дълго, че пак будуваме по-цели нощи?

emoli - дано да е добре мъничето!
аиде че разходките ни зоват!!!
 Hug Hug Hug Hug Hug

# 78
Май-чета,
 моля ви споделете , много се притеснявам като чета, че всички слагате ваксина , а   love001някои и втората вече- ние още не сме почнали. Нашата лекарка е в отпуск и за да не си прекъсва отпуската заради нас ни отложи ваксинацията. Много съм притеснена, проблем ли е ако почнем по-късно. Иначе Вики също още не се обръща по коремче. Ххваща си одеалцето или пелената, дрешките и всичко което може да докачи и слага в устата. Но най-обича да си лапа ръчичките. Много се смее с глас и гука,като най- обича да казва "гр-р-р-р", посяга си към играчките, но още плахо и не може хубаво да ги задържа и най- интересното е че започва да се надига и има моменти в които се крепи почти на дупето си само. И още едно притеснение имам - вашите бебчета все още ли спят със свити крачета. Нашите са почти винаги свити, само като репи да се протегне и тогава ги опъва.

Лека вечер на всичкиjavascript:void(0);
love001

# 79
  • София
veni viki,
по здравната каса задължителните ваксини почнаха още от болницата, след това във 2 и 3 месец са ДТК , която се слага и в 4 м, на гърба на синия здравен паспорт ги пише кои кога се слагат.

# 80
Да рапортувам и аз Laughing Йоанка не се обръща по груб, даже и не прави опити. За сметка на това много се надига, все едно прави коремни преси и със всеки ден все по-вече успява. Играчките от шезлонга доста умело си ги хваща и си ги тика в устата. Също така съвсем съзнателно си маха бибата от устата и си натиква ръката #Cussing out
  Уча я да пие от чашка с мек накрайник за пиене, но само го дъвче. Случайно успя да изсмуче няколко глътки и гледа учудено и се чумери на водата. Аз обаче съм упорита и ще я науча да пие от нещо шише или чаша, щото майка и иска да си хайманува в БГ Mr. Green
  Иночка, ще се възползвам от басейна, отивам и аз да се попека и да се топна, докато не е станало много горещо sun
  Да ви питам , отново, как са ви гърдите? Сега си огледах маите с огледало от всякъде  Dizzy Face, имам огромни вени. Все едно имам разширени вени , но на циците #Crazy Sick Вашите така ли са?

# 81
моята беба е на бабин дом за един час та мога да попиша Grinning
благодаря на всички които споделиха уменията на бебчетата Hug
 welcome рush още повече че децата ни са родени на една дата Hug

# 82

Да ви питам , отново, как са ви гърдите? Сега си огледах маите с огледало от всякъде  Dizzy Face, имам огромни вени. Все едно имам разширени вени , но на циците #Crazy Sick Вашите така ли са?
Да  Sick така са.
Жули сега и подавам играчка и тя си отваря ръката и хваща ,ама после я изпуска.

# 83
  • Бургас
Здравейте и от нас - ние днес цял ден бяхме навън. Ходихме в Равда и след това в Сл.бряг. Обикаляхме като луди, без крака останах, но видяхме свят. Дребната преди малко заспа като къпана - чака само да я пусна в кошарата, обърна се по корем / ние така спим/ и заспа. Еййй голям кеф беше. Мимозо, стягай се иде твоят ред, ама да захлади малко, че щяхме да уморим детето днес. Пък едни басейнииии - гледах като крава, с влажен поглед. Animal Cow Inochka да вземеш да направиш една оферта за септември, специално за нас и да се съберем с бебешорите да го пробваме тоз басейн.
smily_5q и аз ги имам тия гадни вени, ама какво да се прави тъй ще е.

# 84
Уна и нашия бебок иска да сяда и покрай мен има много фенове да му правят тази услуга като го дърпат за ръчичките и  аз много се ядосвам.  #Cussing out А той милия е толкова щастлив, но ако знае какви са последствията.....
Таня арк и Ивко вика това "айде" отдавна. И то наистина малко преди ядене, като се превъзбуди и по скоро е нещо като " айе" , но така гръмко го казва, че не можеш да му откажеш.  Joy
Смайли, защо учиш Йоанка да пие от чаша? От шишето с биберона не става ли? А и моите вени на гърдите са така, не се притеснявай , явно е нормално. Но така е само преди кърмене, значи след като приключим с кърменето , няма да са така!

И да се похваля. На Ивко днес му беше първата среща с президента Георги Първанов. Нали имаше заложено в програмата си "На кафе с млади активисти" (т.е. с нас) и помолихме за снимка и като ни заобиколиха едни медии.....прочухме се.  bowuu

И още нещо да се похвалим и край:Имаме американски костюм. Понеже ни е първата дрешка от чужбина и много и се радвам и затова реших да се похвалим.

# 85
Ей , добър вечер !!! Един път и аз да пиша смело по нощите ... тръшнала съм таткото да спи с бебо , а аз съм на " курорт " в стаята на батито . Снощи се наспах като бял човек от мнооого време насам , а таткото сутринта горкия гледаше стерео #Crazy.

Ани - мноооого голямо благодаря , че си попитала за моя проблем ! А пък и тези храни са ми от любимите ... така , че като пусна поста  newsm55. Да ти кажа за фимозата - в нашия случай кожичката , която покрива главичката / т. нар. препуциум / е с тесен отвори главичката не може да се покаже - трябва да бъде или срязана или постепенно по естествен път да стане по-еластична и да се разшири . Когато я придърпваме по време на баня остава едно малко отворче , колкото главичка на карфичка и самата кожичка стои като " пискюлче " над главичката / абе ако можех да го нарисувам нямаше да се излагам Embarassed с тези обяснения , дано си ме разбрала  bouquet /.

Мария ра и Зизи Топ / ааааааа и Емолиииии/ - направо ви свалям шапка   bouquet! На мен нищо , че ми е второ пак се скъсвам от тревоги и страхове, но не толкова ежедневни , колкото за бъдещето , а най- вече от ... болести .

Като казах Емоли - ако бебчето е простудено се дава Аконит 15 СН - 2-3 пъти по 1 перличка във водичка. Но аз те съветвам да изчакаш - според мен бебо ще се справи сам .

Унааааа - вече си мислех , че само ние сме така !!! Марк от 20-тина дни така си вдига главата и гръбчето , че почти сяда ... и даже вече е толкова умел , че си върти главата и оглежда ... това обаче не ме притеснява . Гледай само кръстчето да е добре подпряно и да не се криви точно там ... аз вече му изправям облегалката и така е много по-спокоен и отпуснат - гледа си , любопитства , иначе само се напъва и повръща от притискането на стомахчето . Аз като го хвана за ръчичките не само се издърпва до седнало положение , ами се отблъсква с краката и се изправя БЕЗ да го дърпам нагоре ! Изобщо не смея да спомена на докито ... Ама нищо пу-пу - на мама гимнастика !

Кате и моя дребосък от 2-3 дни плюе на струйки , което започва леко да ме смущава ... но засега само ще наблюдавам .

Таня - за количката - аз я пренасям на ръце до балкона - там е теракота и по-лесно се мие , но като захладнее ще я мия всеки ден и то яко с четка и Доместос , че по градинките какво е  Sick

Хайде , бягам да лягам , че е голяяям кеф да спинкаш !

Честитя  bouquet , целувам  love001 и прегръщам всички месечковци newsm32 , нови мами  newsm63, рожденници   party023, именници  Gift. не се сърдете , че не ви изброявам ама не смогвам newsm47 !!!

Танчеее , благородно ви завиждам  bouquet - все едно за друг свят говорите !!! Ех , това морее  grinning039.
Ани - лелееее , с президента , ама той готин човек от наше село / нали мъж ми е от Перник , нищо ,че само до годинка бил живял там и отрича hahaha newsm47/.Много сте готини и с костюма пу-пу .

Последна редакция: ср, 16 авг 2006, 23:05 от ve4erniza

# 86
  • В сърцето на любимите мъже!
Уф, наваксах с четенето пак.... напоследък ми е все по-трудно!

Честит имен ден на патерици на нашите Марии и честито на месечковците.

Виждам, че вече станахме 3 бебета на 18 май, много се радвам, бяхме единствени до скоро тук! Hug

Наш Момчил да ви кажа се хили с глас вече цял месец и е много контактен, непрекъснато говори нещо, бръщолеви, кара се, пее и се смее много...

За обръщането... всички пишете, че се обръщат бебоците от ПО ГРЪБ на ПО КОРЕМ.... при нас няма такова нещо... ние сме на обратно... вчера за пръв път се обърна, но ОТ ПО КОРЕМ НА ПО ГРЪБ! И сега непрескъснато го прави, но обратното ми се струва все още далечна цел.
Непрекъснато правим и ние коремни преси и много се ядосва, че не може да се изправи. Все иска да е прав и да гледа - много е смешен, но и адски уморителен.

За спането... Моето дете нощем е като пън! Е, много сладичък пън, де! Joy Спим си непробудно от 23:30 до 7:30 сутринта, та даже и тогава не се буди, но аз го слагам на гърдите, че ще ми се пръснат, и след това пак спи... може и до 11 да откара, ама аз го извеждам по-раничко, че после много горещо става. Събудя ли го, обаче, веднъж - край, цял ден е кукуряк!

Аз вече спазвам много строга диета, не забелязвам да ми е повлияла на кърмата, но и не смъква грам... май-наистина докато се кърми, не се отслабва. А освен това спорта "Бързо ходене с бебе в слинг" си го продължавам всеки ден по 5, 5 км и коремни преси, обаче... ъ-ъ - нищо! newsm11 Не е честно пъ-ъ-ъ-ък!  smile3514

Айде чао ви засега, че се поулях! Целувки!

# 87
Танче чакам теее Laughing
Ани много сте готини с президента, а ти си се възстановила супер!
И Жули така се дига, но още няма  сила в ръцете,че да се хване някъде и да се изправи.

# 88
Ани, много хубава среща сте си направили с президента, виж как се радва на Ивко. И хамериканското костюмче ви е много сладко Peace
 Иги, аз за това диети не спазвам Mr. Green Хапвам си на корем, че и по-вече. Е, не съм свалила много 1-2 кила, но  и не качвам Wink

# 89
Здравейте и от нас!
Едва ви изчетох...
Много емоционален ден имахме с бебко и не можах като се прибрахме да пиша, дано сега да не събудим тати, чее...
Имахме гости от Щатите и подаръцииии, после и на рожден ден на моя приятелка, където Марти ни подлуди и си тръгнахме.... Скоро не ме е будил по това време ама това е - хапнахме, отказа водата...

Екатерина - да те поздравя!!! И аз щях да постъпя така сигурно...

Ладида - стига с тази помпа - на теб май ти харесва вече  hahaha
- остави да си се регулират - много се радвам, че се кърмите   bouquet - БРАВО!

За това какво правим- не се обръща още, но прави дъга в коша за кола... и се изпъва целия, вдига глава от кошарата, мн е смешен...
Казва най-вече буууу и бабабаба. А вчера ми каза котенце.... ама по-скоро имитира моите звуци - беше отчетливо, но баща му е вярва и ме обвинява че си измислям!!  Rolling Eyes

Всеки ден се моля да ака, но пак не се получава.... не знам какво да правя вече - правя масажи, давам му и чайче на Хип за разхлабване...

Смайли и аз имам вени по гърдите и под зърното ми е като просмукано - синьоооо - ужас - дали ще се оправим... newsm78

Качила съм 2 кг  Cry - а ходя 3 пъти вече на аеробика,  мажа се с крем за стягане, съобразявам се какаво ям, ноооо....  #Crazy

Айде стига, лягам си...

Общи условия

Активация на акаунт