МАЙ-четата си растат, всички им се МАЙ-мунят

• 11 718
  • 290
  •   1
Отговори
# 60
  • София
айде и аз да понапиша нещо  bouquet направо съм за убиване с моя мързел #2gunfire
абе мамчета имам една идея.хайде да понапишете какво могат да правят вашите беборита newsm78 newsm78 newsm78аз мисля че ще е полезно,пък и ще си сверим часовниците.току-що четох за една беба която се обръща сама на 2.5 месеца,а ние сме почти на 3 и още неможем. Embarassed
поздрави на всички празнуващи  bouquet
Хич не се притеснявай, че беба не се обръща още. И ние не се обръщаме. Баткото дето е такова диване се обърна за пръв път на 3,5 месеца.

# 61
  • Пловдив
На Кабранска що й е сменен ника с Камбанска? newsm78 newsm78 newsm78

Ще си позволя да отговоря вместо Кабранска.
Големият им син до скоро казваше семейство Кабански, а от 1 месец Камбански, предполагам, че това е причината за смяна на ника.
И още нещо интересно, на нея и вика мама Хлюба, а на синът ми Хлюбчо  Mr. Green

# 62

Екатерина само не ми казвай че спасяваш улично куче!  Sick

Да, нещо против?????? smile3521
Всъшност като видях че е улично го върнах в дупката smile3515

Последна редакция: ср, 16 авг 2006, 11:59 от Екатерина

# 63
  • Бургас
Привет от мен, мили ми май-чета!
С риск вече да ви стана ужасно досадна с моите кърмачески премеждия, ама вече наистина за последно, обещавам: от днес Краска  суче само от гърдата, в смисъл последните 2 дена й давах първо от гърда, после и шише, та днес шишето го елиминирах. Сега, според вас, след като се насуче да доизцеждам ли с помпата гърдата или да си я оставя така да си се регулира сама? newsm78 newsm78 newsm78
Мерси ви за съветите предварително!  bouquet  bouquet  bouquet

За статистиката и ние още не се обръщаме по корем. Вчера излизах с една приятелка, не нея детенце й е родено на 17.04. и ми събра погледа-в количката нон стоп се обръщаше по корем обаче това, което тотално ме втрещи е, че вече и лази и хваща абсолютно съзнателно играчките си- включително си вади бибата от устата и после си я слага сама!  Shocked Shocked Shocked
Хайде, ставам, че бебка иска компания! Целувки на вас и бебчовците тук! Heart Eyes

# 64
ЛаДиДа- браво страшна си  smile3501 smile3501Недей да се доизцеждаш, а остави кърмата да се регулира.Ей това телците сте опасниииии  smile3521
Да ви се оплача Жули нито се обръща нито хваща играчки.Даже ръцете и са най-често на юмручета,отпуска ги като се храни.Иначе се смее с глас,на нас на играчки,като и пусна някоя музикална играчка и се обръща по посока на звука мятка крака и ръце и това е.
Мария Ра браво сигурно е много интересно с такива пораснали синове и бебка,а батковците сигурно я обожават. Simple Smile

# 65
Здравейте, май-чета!
Включвам се само да кажа, че ние заминаваме за десетина дена, дано да стигнем и до моренцето.
Пожелавам на всички още много приятни емоции през това лято, а бебоците да са здрави и усмихнати. Ще ми липсвате всички, но пък после ще имам много да си чета.

# 66
Здравейте!

Включвам се набързо, че правя торта за детското парти днес.

Честото на всички празнуващи днес!

Килиан все още не се обръща, но вече се опитва да хваща играчките, не може да ги задържи дълго в ръката. Тези, които висят се протяга, хваща ги, или ги удря да издават звуци.
Ние запознахме много да повръщаме. Вчера го водих на консултация, за да видя колко е наддал, че с това драйфане все имам чувството, че коремчето му остава празно. Оказа, се че е наддал 90гр. за една седмица, това било добре, но аз се притеснявам. Давам сега Нестле Гел преди всяко кърмене и това му помага малко. Но консултантката ми каза, че трябва да започна да захранвам рано, т.е. от 4 месеца, а аз не искам. Прочетох в кърмаческия, че ако захраня рано, не е сигурно, дали повръщането ще спре. И аз реших да си чакам до шестия месец. Днес ще пиша и на Ла Лече в Швейцария, да видим и те какво ще ми кажат.

Забравих да се похваля, че Килиан вече спи от 22.00 часа до 6.00 часа.

Екатерина, браво на теб! И аз едно време в Былгария спасявах бездомни, малки кученца. После баща ми ги караше на работата му, а от там все ги крадяха. Изглежда сым улучвала все хубави породи.

Лек ден   bouquet и целувки на бебчетата!

# 67
Здравейте МАЙчета.
Днес ще водя Вики на лекар.
Баща му в неделя вечерта оставил прозореца широко отворен, било му топло на човека....Събуждам се към 5 сутринта протягам се да завия детенце и когато го хванах за ръчичката той леденннн....
Гушнах го при мен на спалнята, повече от час не може да се стопли бебан и от вчера започна да прокашля.
Сега не мога да разбера дали се дави от слюнка (така е правил и преди) или кашля защото е настинал.Едно е сигурно, закашля се повече от 10-на пъти вчера и днес продължава.
Много ме е страх за него , не ми се иска да пие лекарства, толкова е мъничък още но пък испадам в паника да не се разболее сериозно....
Как разбирате дали кашля от слюнка или не???

# 68
  • Бургас
Баща му в неделя вечерта оставил прозореца широко отворен, било му топло на човека....Събуждам се към 5 сутринта протягам се да завия детенце и когато го хванах за ръчичката той леденннн....

Аз Краси от средата на юни я оставям да спи на широко отворен прозорец. Незнам в София какви са температурите, ама тук в Бургас е адски топло и немога да издевателствам така над детето. Освен това смятам, че и като влиза свеж въздух в стаята й е по-добре, а и малко или много се калява. По книгите пише, че нормалната температура в стаята трябва да е 18-19 градуса, като се препоръчва при такава температура бебетата да се завиват с едно тънко памучно одеалце. Не мисля, че е настинал бебока, освен ако вече не е изнежен или в София вечер температурите падат много...? newsm78 newsm78 newsm78 Днес нали сте на преглед, чичо доктор ще го преслуша мъника и ще каже! Дано е здравичко малкото, сладко бебче и мама да не се тревожи!  bouquet  love001 Praynig

# 69
  • Бургас
Ани, виждам, че четеш: пристигнаха ли ти тениските? Щото и аз ги поръчах в събота, а до този момент никой нито ми се е обаждал, нито е пускал е-майл. newsm78 newsm78 newsm78 Приели ли са я тази поръчка, кво да правя... newsm78 newsm78 newsm78

# 70
Преди малко се прибрахме от разходка, хапнахме и сега си играе в шезлонга.

Единственото което прави най добре е да си пъха ръцете в устата , иначе се заиграва с разни накачени играчки. А за обръщането 2 пъти го направи но случайно. Не му е навик още.  Laughing

Герси за забелването мъжа ми не го търси, страх го е от такива неща!  Grinning

Екатерина,така ме разсмя! Защо върна кученцето в дупката! И аз харесвам малките палета , но като пораснат и ме е страх от тях, особено като ми минат покрай количката. Иначе обичам породистите кучета. На село имаме 10 каракачански овчарки. 3 големи и 7 малки (току що родени).

И да се похваля, днес имаме среща с президента. Група младежи организираме инициатива на кафе с президента. Ще гостува в нашия град. После ще докладвам.
Емоли, тука има някакъв вирус  и няколко бебета с такава кашлица ги вкараха в болницата с бронхити. Не искам да те плаша, дано да е безобидна, но отидете на лекар все пак.

Ладида, за тениските, ще ми пристигнат до края на седмицата, миналата седмица били в отпуск и затова не се обадиха. Много са мили момчетата, аз по телефона само променям поръчката постоянно и те все ме слушат.

# 71
  • Русе
   Това, че Дарито се обръща вече сама се дължи на баба й - моята свекърва. Тя е учителка по физкултура и бивша гимнастичка. Винаги като дойде в Русе за няколко дни се занимава активно с Дарка и правят много бебешки упражнения, а миналата седмица започна да я учи и да се обръща. Само че това, че го направи сама толкова скоро много ни изненада Mr. Green
   От няколко дни забелязвам, че Дарито започна да издава и други звуци, освен обичайните а-гу, а-ги и а-гъ. Новите са едни такива гъргорещи, също и различни комбинации от гласни.
   Изобщо бебоците започнаха да стават все по-интересни със всеки изминал ден!

# 72
Здравейте,

като заговорихте за това какво правят бебоците, искам да ви питам вашите искат ли да сядат?
моята буба непрекъснато се напъва да седне, кара ми се, плаче и като и дам пръсти се хваща и набира, оставям я да поседи 1-2 сек. и я слагам да си легне а тя продължава да се мъчи сама да се дигне. струва ми се че е много рано  newsm78

иначе си задържа играчките, новото ни занимание е да си дърпаме пелената, вчера дори си задържа сама шишето с вода и си попи от него, но това си беше чиста случайност.

но пък стоенето по корем и е адски гадно, реве непрекъснато и аз не я слагам. така че с обръщането май ще позакъснеем.

чудя се какво да я правя с това сядане?

# 73
  • Varna
Привет на всички майчета и бебоци.
  Завиждам на всички които отиват на почивка  на мен плажа е под носа новсе неостава време за него , но сега съм решила че за 0,30 мин поне ще се попека на басеена. Заповядайте и вие.

# 74
Да оспамя и нашата тема Simple Smile

Момичета, ние от сдружение „Настоящи и бъдещи майки” искаме да ви инфромираме за положителните промени, които Парламентът прие в Кодекса за социално осигуряване, в частта му за майчинството. Досега майките получаваха 90 % от осигурителния си доход 3 месеца след раждането. Сега този период става 9 месеца. След това майката продължава да си взима 160 лв до 2-годишна възраст на детето, догодина най-вероятно ще са 170 лв. Измененията предвиждат и нова възможност, ако майката иска да се върне на работа след изтичането на тези 9 месеца тя ще може да си наеме детегледачка от Бюрото по труда и държавата да й плаща тези 170 лв на нея. Това не означава, че другите варианти - да се взима половината майчинство или да се прехвърли майчинството отпадат. Детегледачката е просто нова възможност. Искам да благодаря на всички, които взеха участие в протестите и в подготовката им, както и на всички които се подписаха в подписката. Уверявам ви, че тези промени бяха приети и благодарение на нас, което беше публично признато. Надяваме се като видите, че от нас зависи децата ни да имат по-добро бъдеще и че можем да променим нещата да се включите по-активно в бъдещите ни мероприятия. Сега на дневен ред са детските, приемаме всякакви предложения – моля обаче давайте ги във темата “настоящи и бъдещи майки – майчинство, права на майките”
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=120073.0

Общи условия

Активация на акаунт