МАЙ-четата си растат, всички им се МАЙ-мунят

• 11 737
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
Екатерина, така като си направя кръгче с палеца и показалеца, ми се струва че нашата фонтанелка е по малка. Та пак зависи от пръстите де! Не съм я мерила, но ми се струва че  е с големината на 1левче монета.

Приготвих багажа. 3 дни няма да ме има, да не се чудите, къде съм , на море съм!  Mr. Green

# 121
  • София
Смайли аз смятам да кърмя докъм 5, 6 месец, не съм от почитателките на дългото кърмене.
Таня и аз съм изкарвала бъбречна криза и тогава доктора ми каза да пия  много течности. Оттогава не съм имала проблеми, но като усетя че почват да ме наболват и се наливам с вода-дори насила. Че като си спомня какъв ужас беше, повече боли от раждането.
Ние тази нощ пътуваме за морето та две седмици няма да ви пиша, но като се върнем ще има много снимки на малката плувкиня.

# 122
Анна......добре да си изкарате на морето.....еееееееех и аз искам Simple Smile ама нямааааааааа Sad
Ани и на теб..... приятна почивка....
Олче......не съм ти се обадила.....ама ти според постовете ти все изчезваш в провинцията..... пиши като се позастоиш в София.
Наде..... дано се оправите....търпение трябва
Ели..... това със слуха.....не е добре.....дано му няма нищо....ама ние в подлеза при големия дъжд много си поговорихме  с него ....не знам .... дано му  няма нищо де.....само мога да ти кажа че най-добрата апаратура за диагностика на слуха е в исул.....ама не знма дали може да се изследват толкова малки деца.....

Ние днес отиваме да приберем каката от БАБИНДОМ....и ще се вкараме в приключение Simple Smile
Мони е добре...... върти се като пумпал.....все го намирам напреки на леглото.....иначе се обръща от гръб по корем.....ама после ме вика....че обратното още не му е ясно как става Simple Smile .....задържаме играчки в ръката ама се удряме с тях по главата.....в най-добрия случай ги ПЕРЕМ в устата Simple Smile .....

# 123
  • Бургас
Привет и от мен!
Тази сутрин Краси май имаше колики Sad  newsm78 newsm78 newsm78 . Започна да скимти много жално към 6.30, свиваше си рязко крачетата към коремчето и викаше в съня си. Това положение трая около 40 мин., след това се успокои и спа до 8.30. Държах й ръчичката, слагах бибката в устата, не и не! Тъкмо се унесе и започва да пръцка и да скимти! Много ми стана мъчно. Ама, момичета, възможно ли е досега да сме нямали колики и сега вече при навършени 3 месеца да се появят. Аз мислех, че щом досега сме нямали, значи няма да имаме изобщо! Praynig
Относно кърменето:
Смайли аз смятам да кърмя докъм 5, 6 месец, не съм от почитателките на дългото кърмене.
Това все едно аз съм го писала! До 6-ия месец живот и здраве ще кърмя, после спирам. И без това от другия месец почвам работа по половин ден, от края на октомври ще се наложи и цял ден! Така, че ще ми е трудно да съчетавам двете неща, а и да не ходех на работа пак така щях да процедирам! Мое мнение!  Peace

Ладида не е ли много голяма тази пауза. Аз знам, че е хубаво да не се яде м/у 21.00 и 6.00. Как така до 9.00 издържа?
ами незнам как издържа, но щом се събужда в настроение и поне 1 час се занимава: смее се и говори на играчката си над леглото, значи си е абсолютно в реда на нещата! Ние как издържаме да не се храним цяла нощ?! Педиатърката и тя ми каза, че е абсолютно нормално да не се храни 12 часа, даже е препоръчително нощно време стомахчето да прави една по-дълга пауза.

Стискам палци с Марти всичко да е наред! Кураж, мила и вяра!!! Hug

Това е засега от нас! Отивам да се гушна при малката ми бубулинка! Гушки и на вашите бебоци! А на отиващите на семейна ваканция: да си изкарат супер и да се върнат отпочинали и с много снимков материал! Hug  bouquet Laughing

Последна редакция: пт, 18 авг 2006, 13:01 от LaDiDa

# 124
Добро утро и от нас!
Лек път на всички заминаващи за морето и много приятно изкарвне...  sport027 - ако се изкъпете в морето и заради нас, ще сме ви много благодарни...

Ох и аз искам да не се будим цяла нощ, а чак към 8-9. Сега Марти се събужда най-късно към 6... и му къркори коремчето от глад  newsm22    Как го постигна това Ладида... чак в 9...
Ние май също имаме колики, защото се присвива и пръцка...
Ако си започнала да й даваш друга храна - сокчета или пюре, може от това да има сега колики, ако не си не знам...

# 125
  • София
ladida, и миа скимти така без да пръцка, аз мисля че е подобно на бълнуване по бебешки  Party, защото не спи спокойно тогава, а полуотваря очи и устенцата й се кривят ту в усмивка ту в плач...колики сме нямали.

# 126
Наде ньдявам се всичко да се оправи с течение на времето Praynig, нам че е трудно, но трябва да вярваш и снай че всички сме винаги с теб.

Блазе на тези които отиват да почиват искам и аааааааааааааааааааааз Cry

Успях да кача няколко снимки да видите на мама пънкарчето със сърчице на челото. Резултат от силно увитата пъпна връв или поне така ми казаха. Момичета а пък ние имаме много люспи по главата. На каката успявах да ги махна със зехтин, а сега не мога Sad

Zizi за срещата съм за с две ръце, а и Вени трябва да поканим Hug

Имам чувството че съм във пещ. Днес ще е някякъв ад.

bouquetЧестит 3 месец на Момчил и всички, които по някакъв повод празнуват(днес става една година откак ми дойде за последно)

Айде чао че се улях  bouquet

# 127
  • Бургас
Ох и аз искам да не се будим цяла нощ, а чак към 8-9. Сега Марти се събужда най-късно към 6... и му къркори коремчето от глад  newsm22    Как го постигна това Ладида... чак в 9...
Ние май също имаме колики, защото се присвива и пръцка...
Ако си започнала да й даваш друга храна - сокчета или пюре, може от това да има сега колики, ако не си не знам...
не й давам нищо друго освен кърма и вода! А и аз внимавам изключително много какво хапвам, заради кърменето. Така, че тези варианти отпадат.
Ванилаайс много точно го описва!!! Най-вероятно е бебешко бълнуване!
Относно как съм постигнала толкова дълга нощна пауза-писах преди 2 дена тук!
Целувки, че станах от леглото уж за малко, а ето, че като наркоманка влязох отново във форума, ужас!Бегаааааам!

# 128
Наде, стискаме палци всичко да се оправи с бебчо- ние сме с теб.

Напълно възможно е да почнат коликите чак в третия месец. Също съм чула , че колкото по-късно почнат толкова по-тежки са за бебето. Ние също сме нямали досега, но от една седмица спи много неспокойно, ръкомаха, ритка и се събужда непрекъснато, но като я гушна малко и отминават.

Приятна почивка на всички, които заминават- много готино да си изкарате и да ви слушкат бебоците. Ние заминаваме за 3 дни на Доспат- малко на хлад.

Еленка -за срещата съм за- само нека се позахлади малко, че докато слезем от баира(Еленово) свят ми се завива в тия горещини.

Целувки и прегръдки на всички

# 129
  • София
Здравейте мами,
приятно изкарване на тръгващите на почивка!
Аз мисля че и Румен все още има колики, защото сутрин около 6 или 7 часа започва да се напъва и да ръмжи като присвива крачета. Добре че бързо минават, обаче искам въобще да не се получават и да не се буди от тях по това време че и без това ядем към 3 и към 6 през нощта Rolling Eyes
Много трудно заспива навън  Sad и днес беше голям зор пак тая разходка. Сега го нахраних и като заспа, го сложих в количката. След малко сме на консултация, ще ни мерят и теглят и ще бием ваксини. Ох дано да няма някакви реакции след това, стискайте палци.
Някой тука споменава за среща. Има ли вече уговорка, че май съм пропуснала нещо?

# 130
  • София
Да ви се похваля най-накрая кантара тръгна надолу goodscale не е това което искам, но все пак smile3521
Приятна почивка на заминаващите sun newsm41 да си изкарате прекрасно
Опа! ще се включа по-късно, отивам да сменям памперс

# 131
Вчера с  Жули бяхме на консултация.Килограмите са добре -надали сме 700 гр. и вече сме 6,200 кг и 60 см.Обаче нашия батко е болен -гърло и кашлица .Уж го изолирахме при баба му ,обаче е разболял Жулито SadСега е с червено гърло и като суче хърка.Давам Осцилококцинум и Дактарин,обаче тя е такова пате и не може да гълта,половината сигурно отива навън.
Дайте съвет.И стискайте палци да се оправим и да не стигаме до антибиотик. Praynig

А иначе за дрехите и кг-вече ми стават и старите дънки от преди да забременея/е те са ластични ама са супер тесни и малки/ и аз успях да се навраа  newsm44 newsm68.Имам може би 1-2 кг още ,но най-вече имам да се стягам.Това ми е проблема.

# 132
  • София
Мацки, сърдечни благодарности на всички ви за успокоенията за вчерашното ми "чудо невиждано", особено на Ванилка, друго си е да прочете човек, че има и други такива случаи и че не е сам, или пък че това, което го шашка не нещо страшно. Много цунки на "колежката -  ревла" Миа  lovekiss ама е страшна кукла, та човек не може да и се сърди, нали?! Heart Eyes
Благодаря и за комплиментите за Велизарчо! Hug
Бъбълче, за среща се уговарят благоевградските мами, нашата Софийската агитка  Laughing се разбрахме да е някъде началото на септември, за да поотмине отпускарския сезон  newsm08 и да може да се съберем повечко.  lalalala Нямам търпение вече... smile3508 Ама много сладък тоя Руменчо бе, ццццц...   Blush Бонбонче!  Пу пу пу пу!  Mr. Green дано нямате реакции от ваксината в тая жега гадна! Praynig
Екатерина, ще ги сватосваме, няма как! На нас очите ни останаха във вашта мадама, а щом е и синеока, много хубава комбинация ще се получи! kiss kiss Two Hearts То и мама му  Mr. Green /на Велизар/ е светла и синеока, ама той е целия на "бащатко" си - латино тип.  amiiii Ама аз и така си мечтаех тайничко да е ако е момче, ако трудим по - натам за девойка вече ще искам да е на мен! Ама съм скромна, иначе...  Joy hahaha Laughing
Как издържате в тая жега с беборанковците? Ние в банята си живеем с дребния   bath  и само се мокрим и разхлаждаме, а аз колко вода и сокове изпих ме е срам да си призная... Animal Pig
Днес положението е търпимо! Сега спим , току що се обърна (сам!)  Shocked от гръб по корем. За сефте му е!  #Shocked Та по тоя случай на всички една леденостудена биричка от мен:  beer2 cheers beer
Оф, аз днеска съм самичка с бебо до късно вечерта, и изперквам, вкъщи е много "прозорчесто" отвсякъде и е адски горещо, откачаме вече, по цял ден като съм в София съм така    typeuu
 Embarassed Embarassed Embarassed
Вики, другата седмица ще съм в София няколко дни, че имам и тука много задачи  и ще ти пиша на ЛС кога съм вкъщи да дойдеш да си я вземеш кърпата, че лятото "свърши"...  sweating
Чао от нас (засега  Embarassed )!  bye

# 133
Привет и от нас с Никола!

Черпя ви виртуално за третия месец на Ники с един ден закъснение, щото вчера нямах нет Sad
Честит трети месец на патерица и на Марк и Стела.
Честит трети месец и на Момчил.
Да са ни живи и здрави дечицата и да слушкат Simple Smile

mimozata, не се притеснявай - Жулито е твърдо момиче, няма да се усложни  Peace
Момичета, дайте съвет какво да правя.... С Никола водим борба с ръцете в устата. Той слага ръката - аз махам и слагам биба, той маха биба и слага ръката..... и така се зацикля! Вие как постъпвате в такива случаи?!

Надя777, искрено се надявам нещата да са поправими и детенце да си вижда добре  Praynig

Хайде да заминавам да стерилизирам шишета и помпи, че много се отплеснах!

# 134
  • София
Момичета много благодаря за подкрепата!  newsm51 Друго си е да споделиш - някакси ти олеква  Grinning
 eunos 03 напълно те разбирам и те подкрепям мила! Нужна ни е повече смелост, търпение и кураж! Стискам палци и се моля всичко с Никола да е наред  newsm17(
tania_ark и Марти прави така, но четох че е по добре пръстетата от бибата, заради зъбките и за да не му се убива желанието за сукане. Като го вида че зацикли така просто го оставям.
Записахме бебчо за кръщене - на 26,08 от 11ч. в Драгалевския манастир. Малко се притеснявам че е малък, но искам да си го кръстя заради проблемите с очетата. Как мислите? Дали не избързвам?
 Grinning айде чао засега че току що се събудихме и нещо мрънкяме

Общи условия

Активация на акаунт