МАЙ-четата си растат, всички им се МАЙ-мунят

• 11 703
  • 290
  •   1
Отговори
# 255
Хеей, здравейте на вси4ки мамчета и на сладурковците! От 2 дни вече мога да се похваля със стабилна нет връзка и вече съм пак в отбора!

Току-що прочетох веселите постинги на кабранска и олчето. Браво! Не сте изгубили форма за писания Party  Много ви се радвам Joy Ех, и Гвен я видях на снимки, ама тя манекенка - къде и личи че е раждала... БРАВО! На другите в такава форма също БРАВО! (За Ани да не говорим - тя направо ни слага в най-малкия си джоб)!.  newsm10

Бебеланчетата ги гледам отвреме на време. Днес видях на Гвен бебончо - абе прилича си на него, макар че откривам черти и от двамата родители... Жулито на мимозка я гледах вчера - малко маслинче Simple Smile) сладуранчета бубанчета

ей ги и мойте:Blago:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=23661
Аni:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=39519

Ладида, Постинор в НИКАКЪВ случай!!! Има странични ефекти, един от който е извънматочна бременност. Сестра ми преживя този ужас и замалко да си остане със запушени тръби. Докато не забремення (слажа богу) все бяхме на тръни дали схте може да има деца. Питай лекар какво друго може да се взема в такива случаи.

Да кажа за захранването - моята педиатърка (голяма сладурка) ми каза да си я кърмя бебка до колкото мога по-дълго и чак към 5-6 месец да почвам сокчета и захранване после. Смятам така да направя.

Чао засега:heart:

# 256
Предния постинг е от мен, ако някой се чуди Simple Smile (бях си забравила потребителско име и парола за вход, но вече си ги спомних) Simple Smile

# 257
здрасти и от мен.реших да пописвам по честичко тук,да се обаждам и аз...
гледам да сме колкото може повече навън,защото у нас е ужас...голяма жега е!
а бебка нещо тези дни се е заплеснала по сученето доста-постоянно иска да суче-незнам какво й става...ама й давам де-нали си е мойто котенце...

# 258
Здравейте и от мен   bouquet

GalyaG, добре дошла отново! Много се радвам, че пак ще си сред нас  Hug
Много ви се радвам Joy Ех, и Гвен я видях на снимки, ама тя манекенка - къде и личи че е раждала... БРАВО! На другите в такава форма също БРАВО! (За Ани да не говорим - тя направо ни слага в най-малкия си джоб)!.  newsm10
Галя, на теб веднага след раждането не ти личеше че си родила.... събра ми очите като се видяхме долу пред детското отделение  Party

Да ви попитам вие как съобразявате къпането на бебковците с вечерните разходки?!?! Аз все съм на бегом.... излизаме за по 1 в най-добрия случай за два часа вечер... защото или заспива и не успявам да го изкъпя или пък го държа буден след ядене поне час за да го изкъпя и той заспива без да яде.... Угодия няма!
Ще се радвам ако споделите как процедирате вие   bouquet

Относно късното захранване (просто споделям като информация и нищо повече): Съпругът ми е върл фен на световните форуми и един негов "познат" от САЩ има три деца... Първите му две са кърмени до 4, максимум до 5 месец и са си ОК, а третото е кърмено до осми месец и имало страшно много алергии! Така, че наистина май си е до индивидуалния организъм на детето  newsm78
Аз съм много "боса" в тази област - колкото и да чета не съм лекар, та да знам кое е най-добро и ще се доверя напълно и изцяло на педиатърката си.

Хайде останете си със здраве  Peace

# 259
  • София
Eee, GalyaG, здрасти! Много се радваме, че си в пак на линия!   bouquet

Надя777, пицарията е зад Английската на ул. Кракра 2а, от 9:30 ч. ЗА лекцията можеш да се запишеш, ако не - няма да те върнат. Безплатна е, само има консумация 2 лв за заведението.

# 260
   Привет и от нас!
   Руми аз си мислех,че днес сме четвъртък,а то сряда.Леле колко съм заблудена doh
     Незнам какво му става на това мойто дете.От няколко дни е голям киселок.Хленчи иска да суче,после пък плюе гърдата и започва да реве и неистово все нещо си пъха в устата-най-вече ръцете!Имам кърма,защото след като откаже изстисквам даже на струйки излиза.Дали е криза на разтежа или стачка незнам,ама вече изкрейзвам smile3511Лошото е,че трудна заспива,нещо и на гърда неиска,бибата я плюе,а и количката не винаги спасява положението.Дано се опрвят скоро нещата!
  Олче,ние сме доволни от Глайтгелена,върши добра работа. luvbed
   Смайли,честита годишнина да сте много години все така влюбени и обичащи се. dancing
  Относно захранването,всяка майка си има своето усещане за нещата.Аз мисля да се спра на златната среда.Към 4-5 да започнем захранването.А сега в края на 3месец мисля,да му дам сокче.Тя педиатърката ми каза от началото на месеца да почна,но аз изчаквам.
   Лек ден от нас!

# 261
Здравейте МАЙчета,
нека и ние да се отчетем по темата със захранването. Ние вече сме изцяло на АМ. Сок давам от както Вики е направила 1 месец и на нея много й харесват. Незнам дали от тях се получават колики, но ние не можем да се оплачем. Всичко на всичко Вики е имала 5-6 пристъпа на колики- дано и да не зачестят. Пюрета още не съм давала, мисля да почна с тях като направи 4 месеца.

Да честитя на всички, които имат или са имали повод да празнуват, както и на малките ни сладки месечковци- да са ни живи и здрави!

Поздрави и целувки от нас

# 262
Здравейте,

да споделя и аз какво реших за захранването.
допреди няколко дена мислех да почна след навършени 5м. а ако имам кърма да е от 6м, но като четох в кърмаческият форум, един от признаците, е детето да проявява интерес към храната на възрастния,  хубаво е да седи.
и така моята буба съвсем определено се заглежда като ям, и то поне от 2 седмици. отначало си мислех че си въобразявам, но преди 2-3 дни и таткото забеляза /не бях му казала/, а днес на обед, беше супер кисела, пробвах всичко с което се успокоява, но нямаше ефект, затова я зарязах на дивана до мен, докато се наобядвам, буквално на втората хапка гледайки ме се успокои. Така си се нахраних спокойно, я тя ме гледаше очарована.
и със сядането напредваме, все по стабилна става /сама се опитва да седне/-все по-близо е до момента в който ще успее сама. като я сложа под наклон и се дига до почти седнала
така че май ще почна с захранването след като навърши 4м.

мисля да почна с оризова каша, после с картоф, морков и т.н.

приятен ден май-чета

# 263
Черпим ви по случай третия ни месец - кой каквото си избере:   party023 beer Wine Glass Coffee Misc Baby Bottle bombs
На нас очите са ни вече сивосини - почти като моите(а на такото са зелени), и понеже сме само на АМ мисля че такива ще ни останат....
още не се обръщаме ама скро ще стане - още малко ни остава....а с глас се смеем от почти 20 дни...след като ни спряха коликите горе-долу...
Отивамена разходка..лека вечер

# 264
ИРКА видяяяяях теее! JoyКъде се губиш?Аз те чакам и съобщение ти писах на английския номер,а ти май не го получи? Sad
Галя Г  добре завърнала се Hug И твоите дечица са сладури Grinning
ЛаДиДа дано нямаш повод за безпокойство Praynig ,а Фи съжалявам за твоя проблем.Д-ра да го  #2gunfire #2gunfire
Олче то не е за смях,ама се смях с твоите неволи и начина по,който ги разказваш,а проблема ти май е психически.Отпусни се и не мисли за шевове и подобни.
Смайли ти няма ли да си идваш вече??
Галя Г сестра ти не трябваше ли да има бебе след теб или бъркам? Embarassed
Жули се смее много сладко с глас и гъдел има,бърбори си някакви бебешки неща ,а от няколки дни прави брррррръъъм,брръъъъмммм като моторетка  hahahaНо не се обръща.Май е дебеланка ,калпазанка.Има време ще се обърне,лошото е,че не помня баткото кога се обърна  Sad
Честит 3м на Мая!  bouquet

# 265
Да ви попитам вие как съобразявате къпането на бебковците с вечерните разходки?!?! Аз все съм на бегом.... излизаме за по 1 в най-добрия случай за два часа вечер... защото или заспива и не успявам да го изкъпя или пък го държа буден след ядене поне час за да го изкъпя и той заспива без да яде.... Угодия няма!
ами аз я къпя през деня по някое време и така се спасявам ов вечерните истории

# 266
  • София
ами аз я къпя през деня по някое време и така се спасявам ов вечерните истории

към 9 къпя аз.

# 267
  • Бургас
Ние се къпем към 20 - 20:30 - ядем към 21, а заспиването е съвсееееем отделен въпрос - обикновено към 22.
Честита годишнина на Смайли!
 И честит 3 м. на Мая!

# 268
Да се отчета накратко и аз докато темата я има Simple Smile)) Поздрави на всички празнуващи. newsm67 Истина е че тук са най-красивите майки и съответно деца!!!!!
Днес биха на Аделка за втори път ваксината. Дадох й предварително Thya5CH, но не мисля че имаше особен резултат.  newsm25 Цял ден е киселка ревличка. Само се гуши в мен. Дано да не вдигне температура.
За захранването и аз съм за по-късното захранване, но частното педиме посъветва да започна да "предлагам" след 4 месеца и 20 дни съвсем помалко каша от оризово брашно разредена с кърма и картофки по същия начин. Защото иначе след навършени 6ти-7ми месец е много трудно захранването, понеже бебковците се изхитряват и отказват всичко освен кърма. И особено работещите майки се виждали  в чудо!!!
За забременяването /от майка ми знам- може и да не е съвсем така, но има доза истина/ newsm12 Когато телесната температура на жената е над нормалното сперматозоидите загиват в тази среда. По този начин природата изключва възможността болен човек да забременее. Та в тази връзка майка ми е казвала, че при издънка една топла промивка с женския душ спасява от бременност.
Олче, а при теб пък е другия проблем newsm78 hahaha То не е за смях ...като помня че и мен доста ме "разпъваше" в началото та и все още чат пат преди да се възбудя напълно Sick. Много ми става милно-жално за теб newsm17..... но с чести и бавни опити съм сигурна че ще възстановите семейната идилия  luvbed
Бебка къпя в промеждутъка между 7,40- 8,30 както се случи. Ако закъснея ...след банята започва да нервничи и дори не се нахранва , а бърза да заспи. В такива случаи се събужда след 1 час да си дояде шантава му работа....  smile3560

Ох в петък имам рожден ден...Обещавам да почерпя. Та както обикновено събирам 100-тина човека на почерпня. Току що получих потвърждение от мъж ми за избраното заведение...много се забави с тази част от задълженията си. Та ще се хвърлям да звъня и разпращам писма и СМС-и с покани за събитието.  Лека и спокойна вечер на всички...
Много се кефя че бебка все още спи, нали днес и без баня ще остане.....

# 269
Здравейте , МАЙ- чета !!!

Сега , за което се сетя първо  newsm78... ааа , да Мими -как даде сокчето от диня ? Прецеди ли го през марля ? Аз също мисля тези дни да дам .

Мария Ра - специални благодарности за поста свързан с Toiletна бебка - подейства ми много окуражаващо и вече имаме добър резултат . Бебо не ака в точно определени часове , но някак става един " замечтан" и издава мнооого характерно ръмжене  , та точно този момент дебна и да ти кажа най- интересното беше , че ме гледаше направо с благодарност след като си свърши работата и не беше омазан до ушите . А в една статия за този тип комуникация м/у майката и бебето пишеше , че жените от някакво племе казвали в ушето на бебето нещо като " пссссс" ... е , и аз пробвах и получих такава шииирока усмивка , все едно ми вика " ееее , сети се най- после !!!".

Ванилияайс - не се тревожи , пази си нервите , че от баткото знам какво е да си на ръба на истерията smile3511 ! Много лошо им се отразява на душичките ! Аз се спасявах , като излизах с приятелки или сама по магазините или на кафенце , оставяхме дечко на бабите за ден-дваи отивахме само с татито някъде , също е хубаво да отидеш и да се поглезиш на фризьор , козметик и т. н.

Fy и другите мами с проблем в шевовете - перфектна работа върши Staphysagria 30 СН 2-3 пъти седмично по 2 топченца , ако нищо не помага може да опитате , поне не вреди !

Уна, много се радвам , че пак мислим еднакво !!!  bouquetЗа пореден път се убеждавам , че има странно съвпадение на вкусовете ни относно колички , одеялца , играчки / онази за количка със слончето и зебрата и ние я имаме  Peace/ , а сега и относно прочетеното . И аз забелязвам от 10-ина дни , че Марк ме гледа в устата , докато ям - онзи ден хапвах пица и той милия , чак взе да се плюнчи и да размахва ръчички в очакване  Grinning!

И последно , Екатерина , много ниска потенция е 5 СН !!! За да има превантивен ефект трябва да бъде поне 30 СН / някои автори дори препоръчват 200 С , еднократно , но аз не /.

Е , това е - да бягам в градинката !!!

Общи условия

Активация на акаунт