Здравейте. От Русе съм. Както се разбира и от заглавието съм с Биполярно афективно разстройство. Имам си психиатър, който по здравна каса ми изписва на четири месеца абилифай, а аз от гръцка аптека си поръчвам литий. Имам завършено висше образование бакалавър "Социални дейности" и магистър-ерготерапевт съм. Учех и в Пазарджик професионален курс втора степен на професионална квалификация за Офис-секретар към Българо-германски център за професионално обучение.
Проблемът е че трудно се задържам да правя една дейност дълго време. Например на стажа в Пазарджик мине час два и вече искам да си ходя и едвам изтрайвам да минат осемте часа стаж, за да се прибера. Говорила съм с психиатъра си за това, не е предприел нищо конкретно. Бе ми изписал някакви мастни киселини и до там. Октомври 2019 ходих  при една доцентка в Плевенската психиатрия, но и тя не помогна с нищо.
И се чудя какъв ми е проблема. Защо трудно ми се задържа вниманието. Лесно ми се доспива. Бързо ми омръзва това, което правя. Непоседливост и т.н. ИСКАМ ДА РАБОТЯ нормално на 8 часа. Не е от страничните ефекти, защото в Пазарджик си бях спряла лекарствата за два месеца, а пак е същото.
Предисторията ми е следната. 2008 избягах от вкъщи, като си мислех, че майка ми е виновна да нямам приятелства. Но се оказа, че не е така. Там си намерих работа като помошник-готвач, но се задържах само 2 седмици и напуснах. Депресирах се. Приеха ме в св. Наум и седях 30 дена там с диагноза Биполярно. 2010 избягах с един възрастен сляп мъж който ми внуши, че ме следят групировки, че майка ми иска да ме продаде в Америка, че имам близначка проститутка. Избягах с него в Пловдив, където бяхме 3 месеца. После се върнах сама, като се осъзнах, че нищо от това не е вярно. 2012 направих първия си опит за самоубийство с медикаменти. 2016 направих втория си суициден опит с медикаменти. Тогава бях в кома 6 дена,  общо 10 дена в интензивното, после месец в психото. От тогава насам сериозен срив нямам. Имала съм мисли за самоубийство през 2017, за което насила ме вкараха в психото. 2017 май месец отидох в Александровска, където ми смениха флуанксол депото на абилифай таблетки. С тях съм по-добре. И конвулекса го замениха с литий. Сега съм на абилифай и литий. Много напълнях от 2008 до 2020 г. сега съм 95 кг. а бях 70 кг. 2008 година. От лекарствата напълнях.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 17:14 от Еми Лия 665208