Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вътрешен двор на кооперация - ремонт на настилка

 • 603
 • 7
 •   1
Отговори
 • Мнения: 7
Здравейте,

Живея в кооперация, която разполага с около 800 кв.м. вътрешен двор и доста гаражи. В момента настилката е бетонова, но е в трагично състояние, изронена е на много места и когато вали се събират огромни локви.

С етажната собственост обсъждаме варианти за ремонт, но се чудим каква е подходящата настилка, която не би излезнала безумно скъпо? През дворът постоянно минават коли (дори предимно) за да достъпват до гаражите, т.е. настилката трябва да е здрава и устойчива, но в същото време не много скъпа на кв.м.

Въпросът ми е, каква настилка бихте препоръчали и фирма, която може да изпълни поръчката. До момента сме обсъждали следните варианти:
  - Асфалт: Имаме цена около 17-18 лв/кв.м., но е от някакви субекти, които бяха оставили бележка на входа на сградата и ни предупредиха, че не са фирма. Притеснява ни да се занимаваме с такива защото трябва добре да се направят наклоните за да може да се отвежда водата към шахтите.
- От тази настилка, която наподобява павета, но са от бетон. (слагат ги по пешаходните зони в градовете, както и на някои паркинг). За момента нямаме оферта, но доколкото знам ще излезе по-евтино от асфалт. Друг въпрос е дали ще издържи на натоварването на автомобилите. Предимството е, че дори и да се счупи някое, може да се замени. Недостатък е, че нивото ще се вдигне повече от изпозлването на асфалт - около 10см.

Отворен съм за всякакви предложения!

П.С. Като цена гоним нещо не повече от 20 лв/кв с работата. :/

# 1
 • София
 • Мнения: 9 321


Ние сме с такава настилка от около 6-7 години. Много съм доволна.

# 2
 • Мнения: 7


Ние сме с такава настилка от около 6-7 години. Много съм доволна.

Toчно за това говоря, имаш ли представа каква е цена на кв.м и коя фирма я е правила?

# 3
 • София
 • Мнения: 9 321


Ние сме с такава настилка от около 6-7 години. Много съм доволна.

Toчно за това говоря, имаш ли представа каква е цена на кв.м и коя фирма я е правила?

Не, не помня нито цената, нито кой е изпълнителят.

# 4
 • София
 • Мнения: 560
Тази бетонова настилка, която описвате явява ли се покрив на подземни гаражи? Ако не е може да се замени с унипаважа от снимките, но той не може да се положи директно върху бетоновата настилка. Иначе фирми за редене на унипаваж има много.

# 5
 • Мнения: 7
Не, всички гаражи са приземни. По-скоро се интересувам дали има други опции и коя е по-добрата измежду всички.

# 6
 • София
 • Мнения: 560
Всичко зависи от изпълнението според мен и дали има предвидено отводняване или дрениране на повърхностните води. Бетоновата настилка, освен от водата, се руши много и от солите, с които зимно време пръскат улиците, принципно бихте могли да я репарирате, като се изстърже повърхностния слой и се шлайфа и обработи с повърхностен втвърдител и импрегнатор. Асфалтирането зависи има ли как да вкарат асфалтополагаща машина и валяк в двора. Ако на ръка го правят няма да е надеждно и дълготройно според мен. Най-удачно ми се струва с унипаважа- доста здрава настилка е, но не знам върху бетоновата настилка как точно ще се изпълни. На лични ще ви изпратя две фирми, които имат опит и в бетонови настилки и в унипаваж, с които бях коментирала паркинга ни пред блока, но в крайна сметка общината ни го ремонтира с решетъчните бетонови паркинг елементи- решение което категорично не препоръчвам.

# 7
 • Мнения: 7
Здравейте!
И на нас ни предстои ремонт на вътрешен двор - поставяне на настилка. Можете ли да ми препоръчате фирма изпълнител, от която сте доволни? Дворът е без достъп за коли и обмисляме поставянето на паважни плочки или друг вид настилка, но не асфалт.
Поздрави и Благодаря!
Анита

Общи условия

Активация на акаунт