Отговори
# 225
  • Русе
Привет мамчета!

Първо да почерпим за 4-тия месец на моята дунда днес   cook cheers Popcorn !

И честито на всички празнували и празнуващи докато ни нямаше - специално на наборките Вили и Криси!
Kissing Heart Flowers Bouquet

Мацки, голям кошмар беше няколко дена у нас (в убийствените жеги тука, за които Филипа говори) - нашият батко успя да натръшка всички (с изключение на бебка  Praynig) от летния вирус (който домъкна от половин ден ходене на ясла този месец  #Cussing out) - повръщане, разстройство, температура  Sick - и това при 40 градуса навън. Бях абсолютен парцал и така зверски се обезводних, че сме на път съвсем да се отбием. Аз, не че особено се стимулирам в тази посока (защото другия месец ще трябва да влизам в болница с баткото), и така и така ще трябва да се простя с кърменето..., но и за беба беше по-добре - изолирана при свеки денем и на АМ, отколкото на системи в болницата. Rolling Eyes Много е неприятно, пазете се!  Naughty

Rossi, дано се оправите бързо с това давене  Praynig. Моята също се дави и хърка от лиги, но чак до там не сме стигали. Praynig

Renni79, да рапортуваш какво е станало на изследванията, че и ние се напъваме като пишаме  Rolling Eyes

Черепахче, доколкото си спомням - ранното сядане не се препоръчвало за момиченцата защото има отношение към развитието(деформирането?! Thinking) на тазовите кости и последваща бременност. Ама вие отдавна се набирате, може пък да сте достатъчно заякнали  newsm78

iveta76, има космонавти всякакви - до размери за 2 годишни поне, наистина са много удобни за зимата.

Лек ден от нас!

# 226
Тенк ю Hug
Връщам се в борбата тогава, звучи сериозно и въпреки, че бибаната е овладяла вече няколко номера, няма да рискуваме Wink

Иленка, бързо да се оправяте. А на бибаната си и дала добър старт Peace

Цачи , при нас премина. Сега като се завърти си наглася главичката настрани и продължава да спи

Последна редакция: ср, 23 авг 2006, 14:55 от Cherepahova

# 227
  • София
Здравейте от Златни пясъци! пиша ви набързо от компа на мъжо! Ние сме добре, Мати нещо пак в криза, за сега хомеопатичните нямат резултат, но доктора каза че ще подействат оп-бавно, защото били дълбоко действащи! резултат щяло да има седмица след като ги спрем, атова е днес! Иначе тука е приятно веремето, водата е топла, но вече ми омръзна! надявам се ви сварвам в добро здраве - нямам време да ви чета!
Хайде - в петък се прибирам и ще пиша пак!
Поздрави!

# 228
Здравейте и от нас. Не сме писали скоро, защото няма нищо ново освен, че вчера бяхме на поредната консултация и трябваше да ни слагат 3-тата ДТК, но малкия вече повече от 10 дена е с разстройство и пак ни отложиха. Питам доки какво да му давам на дребчо за разстройството, а тя ми вика оризова вода и чай от шипки. Пък той не ги харесва и не ги пие и си се влачим така с тоя разстроен стомах от доста време. И я питам за някое лекарство. Казах и че са ми препоръчали (една приятелка докторка) да давам прахчета Хидрасек за разстройството, пък тя ми вика - Ами лекарствата само в краен случай  Naughty А това според вас не е ли краен случай да има разстройство 2 седмици   ooooh! И се чудя кого да послушам дали педиатърката или моята приятелка докторка?  Thinking
Най-накрая ни дадоха направление и ходихме и на ортопед да ни гледат профилактично, понеже педито все забравя за направлението и вика - Хайде другия път. Поне ортопеда ни успокои, че с костите всичко ни е наред.  Peace
Честито на всички месечковци!   bouquet   bouquet   bouquet

# 229
Ики, на нас ни дадоха СМЕКТА. Обаче се мъча да си спомня как го давахме - мисля, че беше 1 прахче го делиш на 2 и даваш сутрин и вечер 2 дни. След 2-рия прием трябвало да има резултат. Но все пак се посъветвай с лекар. за бебе 2 седмици разстройство е много дълъг период.

# 230
  • София
Хм, Ики, да не се обезводни малкия, бе! Вие на кърма ли сте?Ако да, давай му често да суче да не се обезводни. А ако се захранвате, на нас супер запичащо ни подейства моркова.

# 231
това разстройство не е хубаво толкова време
захар така ми казаха много малко newsm78
космонавт и аз мисла да копувам но цял не на части, но още им е рано

# 232
  • Boston, MA
Писах, брисах и си го изтрих.  Embarassed

Честито на месечковците!   bouquet

Роси, дано го израсте това Иво!  Hug

Петя, адаптираното мляко не е ли сладко така или иначе?

Черепахова, без желание да споря за спорта, ще подкрепя Рина, че тук децата ги слагат седнали, подпрени де, веднага, когато имат желание. Специално попитах доктора за това, и понеже той ме погледна все едно не съм добре, му обясних какво се казва в България за натоварването на кръста. Цитирам: "Само на българските бебета ли им се натоварва кръста?". Но след майтапа ми обясни, че това е етап в развитието на детето, и различните деца го достигат по различно време. Не е като в 6 месец да махнеш с магическа пръчка и всички деца да могат да сядат.

Дани например не обича да е по корем и рядко се обръща, но иска да седи. Не смятам да го спирам за едното и насилвам да прави другото.

И зъбите са така - ето вече имаме в отбора едно зъбче, на някои може и след годинката да им излезнат. Пак цитирам доктора "Нямал съм дете да не му изникнат зъби".

Та това е. Исках да кажа, че според мен можеш да се водиш по детето, не са някакви закони това.  Peace

# 233
А пък нас ни мъчи запек. Вече шести ден. Освен това явно някоя лоша фея е минала през нощта и му е боцнала шило в дупето, та днес не спира да се върти като пумпал. Даже вече почна и насън да се врътка, не мога даже за минутка да го оставя, щото си спи на носа  Tired Вече почти се е научил да пълзи, добре поне, че не се опитва и да сяда, че ако трябва и в количката да го бутам непрекъснато надолу просто ще полудея вече. Не знам дали има в галерията човече, дето си скубе косите - все едно, че съм го натиснала хиляда пъти.

За космонавтите една майка юнашка на близнаци ме светна, че тези, които са от две части, са по-удобни. Ако вземе, че се опикае и си навън, не се налага да събличаш детето цялостно и да мръзне.

Хм, Ики, да не се обезводни малкия, бе! Вие на кърма ли сте?Ако да, давай му често да суче да не се обезводни. А ако се захранвате, на нас супер запичащо ни подейства моркова.
При разстройство не е добре да се дава друга храна освен млякото. И най-добре лекар да го види детето и да каже, наистина 2 седмици е много дълго и детето може да се обезводни. Не е силно разстройство, надявам се.

Цачи, мъката с обръщането май престава около шестия месец, тогава се научават да се въртят от корем на гръб сами. И аз го чакам с нетърпение момента, писна ми вече да ми крещи от умора да го обърна на гръб и след секунда да ми крещи в лицето от обида що съм го обърнала, а не съм го оставила да си пълзука.

Роси, за пюрето от картоф - децата обикновено не го харесват, защото им е лепкаво и гъсто. Затова се разрежда с мляко или с вода. Размиваш го доста първия ден, да е почти течно. След това постепенно сгъстяваш (т.е. все по-малко вода или мляко). Детето ще ти покаже как точно го иска след няколко опита. Но първия път трябва да е почти течно - все пак детето тепърва се учи на нови консистенции и всичко трябва да е со кротце и со благо, без кютек. Сол и захар не се слагат - няма смисъл, картофът си е вкусен и така, а и не е добре детето да свиква на подправки от сега.

Абе зъбите при вас създават ли проблеми? В смисъл освен постоянното лапане на юмруци с тенденция да си почесва сливиците с нокти какво друго да очаквам?

# 234
Ами на кърма сме само за сега, но му давам и водичка понякога. И въпреки че педито е против лекарствата "освен в краен случай", а мисля че нашия е такъв, ще давам прахчетата Хидрасек или Смекта. А акането не е много често на ден -по 2-3 пъти, но като сменям памперса внимавам да не се излее, понеже като го усетя че е наакан и веднага го сменям и не може да попие в памперса. Значи все пак е рядко, но поне не е след всяко хранене.
 Hug Мерси за съветите момичета. Надявам се утре да се похваля че сме по-добре.

# 235
Здравейте,

много благодаря zа обяснението zа zехтина, непременно Ще опитвам  Peace   А това zа пулвериzатора е супер идея  Peace

Бубке, кажи на педито си 4е и на немските бебета йм се натоварва кръстта  Mr. Green  Моето педи ми каzа съЩо, 4е не трябва оЩе да е в седнало полужение с обяснението, дадено от Мимка. Но това беШе преди блиzо 2 месеца, та сигурно сега ве4е не е толкова страШно (да не си помислете, 4е моята Шерка не е в седнало положение в мен  Confused )

Ики, как раzбра, 4е е раzстройство? На скоро ми се слу4и да сменя памперсите веднага след акането и тогава то беШе едно воднисто..... То си е така, но друг път просто попива пове4е в памперсите и не се zабеляzва. Та мисълта ми е, 4е може би памперсите не попиват хубаво? Пък и до 8 наакани памперса на ден се с4итат zа нормално  Peace  Но ако наистина има раzстройство, 2 седмици на таzи въzраст са страШно много  Sad

За zъбоникненето, освен 4е се 4еzват венците с каквото йм падне, други приzнаци са 4ервени буzи и 4е си дърпат уШите, и силно отделяне на слюнка. Може и да има повиШена температура и раzстройство. Аz вzех едно хомеопати4но лекарство zа zъбоникненето, "Оzанит". Дентинокс не било хубаво, zаЩото уповява венеца. Не zнам.

Днес се наспах  Mr. Green  до 10.30  Mr. Green  СноЩи пак беШе цирк, а аz сама у дома и с гадна диария  Embarassed  та малката zаспа окон4ателно 4аааак в 22.30  но прави пауzа до 3.30, после се събуди към 6, както винаги, но освен 4е я кърмих не й обърнах внимание и тя пак zаспа  Mr. Green  

Времето тук се пооправи малко, много е обла4но и хладно но днес поне не валя и иzляzохме на раzходка  Sunglasses

# 236
  • Boston, MA
Съгласна съм - преди два месеца беше друго. Освен това, пак подчертавам, говорим за полуседнало подпряно положение - просто както им е удобно, без насилване.  Peace

Юлче, при нас е плюнчене, ядене на ръце и всякакви играчки, одеяла и прочие, хапане на околните и обща кривина и рев.  Tired
Аз взех един Ораджел за мазане на венци, но той бива изплют за 2 минути. А и май не е особено полезен...

# 237
Ики, как раzбра, 4е е раzстройство? На скоро ми се слу4и да сменя памперсите веднага след акането и тогава то беШе едно воднисто..... То си е така, но друг път просто попива пове4е в памперсите и не се zабеляzва. Та мисълта ми е, 4е може би памперсите не попиват хубаво? Пък и до 8 наакани памперса на ден се с4итат zа нормално  Peace  Но ако наистина има раzстройство, 2 седмици на таzи въzраст са страШно много  Sad
Мисля че е разстройство понеже преди имаше и по-едри частици в акото, а сега е като жълта водичка Thinking

# 238
Мисля че е разстройство понеже преди имаше и по-едри частици в акото, а сега е като жълта водичка Thinking

А иначе изглежда ли жизнен и весел? На мен това, което описваш, ми се вижда нормално за кърмаче (и като брой, и като вид), но за моето бебе, пък и аз не съм лекар. Иначе кърмата е най-доброто, можеш да наблюдаваш и за признаци на обезводняване - хлътнала фонтанела, сухи лигавици, като притиснеш леко кожата над китката трябва да не остава бяла и хлътнала, а да поровее и да се върне веднага в старото положение. Други признаци не се сещам. Освен това ако ти си яла разхлабващи храни - пресни зеленчуци като зелени чушки, домати; диня, пъпеш, много мляко и т.н. това също може да дава отражение.

# 239
  • София
Черепахова, неразбрах за какво се бориш, но Ани неще да лежи ама хич или ми е на ръцете седнала или така:
http://anni-foto.hit.bg/anni_book.jpg
и не мисля, че е вредно все пак е подпряна, мисля че се има в предвид изцяло оставяне без подръжка или облегалка, но те и да искат още немогат да стоят така сами.

Юл4е: пюрето от картофи става лепкаво ако смачкаш картофите след като изстинат. За да стане пухкаво се варят обелени и нарязани и се смачкват веднага след като се свалят от котлона.

Общи условия

Активация на акаунт