Подготовка за малкия човек - тема 11

• 47 222
  • 775
  •   1
Отговори
# 615
Има достатъчно пухкави обиколници на пазара, които може да се поставят в кошарата. Инцидентно при завъртане бебето може да си удари главата, но чак да дрънчи. Едно време и в метални кошари сме оцеляли без обиколници и от спални сме падали, надявам се никоя майка да не живее с илюзията, че нейното дете няма да се случи да се удари, падне и т.н., дори когато е до нея и уж го гледа.
Използвах глагола "дрънчи" образно. Обиколниците не се препоръчват поради опасност от задушаване. Наясно съм, че ще има падания, удряния, но максимално ще се опитам да отложа това във времето, когато костите са по-калцирани. Всеки си решава за себе си, това са моите аргументи, затова взехме сгъваема кошара. А и ми повлия една медицинска статия, в която ставаше дума как различни черепно-мозъчни травми, нанесени още от деца отключват различни писхични заболявания.

# 616
  • София
Обиколници не съм ползвала и не бих ги препоръчала, може всеки да прочете по темата и да прецени за детето си.

# 617
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз също не исках обиколници. А трансформиращите кошари са от 3те страни с плоскости. Пък и в крайна сметка всеки сам си преценява. Моят син се чувстваше по добре в преносима и това е. Лично аз не обеждавам никой какво да си вземе, а споделям моя опит. За едни дървената е ок, за други преносимата.

# 618
  • Beyond the stars
Обиколници не съм ползвала и не бих ги препоръчала, може всеки да прочете по темата и да прецени за детето си.

И ние така. Моето вече не толкова бебе си е доста диво и щъкащо, но никога не се е удрял в кошарата. Сгъваемото ми навява асоциации за походно легло - няма никаква драма да си спиш целогодишно на такова, ама някак не е същото. Grinning
Мисля, че е до лично усещане.

За неспането на родителската спалня - намеренията и теориите са хубаво нещо, ама доста често се разминават с реалността и желанията на малкия човек Grinning

# 619
А какво мислите за гнездата?
Спряла съм се на 2 вида- едното е антирефлуксното на sevibaby и това на cocconababy(което ще търся втора ръка, защото цената му е уау)? Добре ли е през деня да бъде в такова гнездо часове наред?

# 620
  • София
В началото ползвахме мини кошара (80 х 45 см) с дебел, стабилен матрак. Нощем я слагах до спалнята от моята страна на една ръка разстояние, а през деня я местех в хола. При пътуване също си я носехме с нас. До около шестия месец я използвахме, а след това взехме дървена кошара. Това ми е една от най-сполучливите бебешки покупки.

# 621
Бях се замислила и аз за гнездо за малкото дете ама реших, че щом голямото успях да го отгледам местейки го по дивани и спалнята, би трябвало и с това да се справя и се въздържах.
Иначе това на cocconababy много го хвалят.

# 622
Мислех и аз за cocoona, отказах се, има подобен матрак на турска фирма, цената му е наполовина, но не знам какво качество са. Аз се спрях на обикновено гнездо, иначе ги има втора ръка за по 140-160 лв, ползваш го 4-5 месеца макс.

# 623
Аз ползвам за гнездо възглавницата за бременни,слагам чаршаф отгоре,намествам го по нея и малката вътре си спи .Много е удобно,създава им усещане че са гушнати,а и като се допира главата отгоре с нещо,имали усещане за утроба.Отстрани покрай лицето я разширявам,а надолу по крачката я свивам.

# 624
Вече шести месец ползваме преносима кошара Chipolino Merida, от която към момента съм изключително доволна. Едната й станица се сваля и кошарата стои залепена до нашето легло в стил Next-to-me и така сме на една ръка разстояние. Има колелца и възможност за люлеене, която обаче не сме ползвали. Мека е, лека, проветрива, не шуми, лесно се сгъва и прибира (пътувахме успешно с нея). Ще видим как ще се държи през следващите месеци, но имайки пред вид цената й, я считам за една от изключително успешните ни покупки. Размерът е 120/60 см., но мен не ме притеснява, защото голямото ми желание е да преместим дъщеря ми в нейната стая, преди да я е напълнила, а по-голяма кошара щеше да ми е досадно да заобикалям Simple Smile

# 625
  • Пловдив
Гнездо няма да взимам, ще ползвам възглавницата ми за бременни, която е голяма и поне да се ползва за нещо.

# 626
  • Германия
Гнездо няма да взимам, ще ползвам възглавницата ми за бременни, която е голяма и поне да се ползва за нещо.

И аз използвах моята възглавница за “гнездо”, бебчо спеше много хубаво в нея първите 4-5 седмици, след това не искаше 🤷🏻♀

# 627
Оф, много се чудя за активна гимнастика.. вие взехте ли за вашите деца? Големият ми син заспиваше в нея без дори и да е мръднал в нея да си играе с играчки, да ги заглежда. Ама я подарихме , че беше безсмислено да заема място.

# 628
Аз взех,но така си остана нова.Абсолютно безполезна покупка беше за мен.

# 629
Оф, много се чудя за активна гимнастика.. вие взехте ли за вашите деца? Големият ми син заспиваше в нея без дори и да е мръднал в нея да си играе с играчки, да ги заглежда. Ама я подарихме , че беше безсмислено да заема място.
Пийк,малката си играе много там,сама се забавлява,понякога и по половин час даже.Измаря се и я приспивам.За нас е много смислена,често сменям играчките.

Общи условия

Активация на акаунт