Цветя за терасата - 4

• 32 432
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
минчорна, каква ти е терасата? дай малко информация - слънце, сянка, вятър...
такива неща Simple Smile

# 256
Пеги Бънди, невероятно красиво е сакъзчетото ти! Дано да те радва и тази година с цвтетовете си!

Дама от морето,  отглеждането на растенията, които си показала е виш пилотаж според мен!  Аз не се справям с тях и затова само цъфтящи и дисциплинирани цветенца си взимам.Simple Smile
Божеее, висш пилотаж! Бучкам, пък квото стане. Сигурно е късметът на начинаещия. От цъфтящи ме е страх вкъщи, че все ги моря, последно уморих орхидеята, която ММ ми подари за миналия осми март, още ми мърмори за нея. Сега се опитвам да не уморя една друга, от декември досега още е жива, има надежда. Навремето майка ми гледаше много цветя, беше ми много омразно като ме караше да се занимавам с тях. Пък сега, на дърти години взех, че се запалих, ММ казва, че съм се побъркала с тия китки. Но искам да ми е красиво и се радвам да ги гледам как растат и цъфтят.

# 257
  • Карлово
Дама от морето, Karzz, благодаря ви за отговорите. Ще пробвам с маята. Но дали мога да полея с това и тези, които не са вкоренени още или да изчакам, както с торовете?
Извинявам се,че се намесвам,но не вкоренени растения не се торят!Не им сипвайте мая !
Не съм съгласна. Маята това са дрожди, помагат за вкореняването. И трябва си захар - така се активизира маята. Аз слагам по една лъжица. Но пише, че някои растения обичат захар. На мушката, които бях бочнала есента, отнесох ги от контейнера, някаква съседка ги беше изхвълила когато си е прибирала саксиите, и пролетта като пресаждах оцелелите, коренчета нямаше, само някакви наченки, сипвах на 2 седмици мая, сега са с много развита листна маса и някои имат пъпки, а едно дори цъфна. Тази пролет пък друга съседка ми даде отчупени мушката и тях засадих и поливах почти всички се хванаха.
Но с друга тор за цъфтящи чак след месец почнах да поливам.

# 258
  • Варна
Забърках маята току-що, утре ще полея. Дано не ги прецакам, надявам се, че не мога да ги уморя с тази мая.

# 259
  • Карлово
цъфтяла ли ти е аспидистрата?
никога не съм имала и ми е много интересна. Simple Smile
Аз много го обичах това растение, лесно гледане, непретенциозно, гледах 10-тина години. Когато напуснах апартамента, аспидистрата остана там. И цъфна! Явно са били много щастливи, брат и снаха ми, младо семейство.
После пак спря да цъфти и сега вече никой от нас не гледа аспидистра.
Ей такива бяха цветове, но май бели.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 11:59 от ДамаТрефа

# 260
  • Бургас
Няма,бъди спокойна Месечинке!
Добре им се отразява маята.
Моите са напускали много цвят. С нетърпение ги очаквам да нацъфтят всичките!

# 261
минчорна, каква ти е терасата? дай малко информация - слънце, сянка, вятър...
такива неща Simple Smile
Терасата е южна и има дървен навес, половината е сянка, половината слънце, вятър почти няма, тъй като  е вътрешна тераса. Ще сложа на парапета на слънце една правоъгълна, а на стената ще сложа стенни саксии  преди обяд е сянка,  а следобяд напича леко.

# 262
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за стената цветя, които правят плътна зелена маса и цъфтят цяло лято  - може би каскадни бегонии, лобелии, кампанули.
иначе и за двете места стават сакъзи, върбинки, бакопа, ипомея, калибрахое, петуния... последните две по-често боледуват.

# 263
  • Варна
Полях мушкатата с мая, другите не посмях. Става ли за всякакви цветя?

# 264
  • София
Аз всичко наред поливам.

# 265
  • Бургас
Поливай смело всичко!

Да се допълня, че няма постове.
Бебенца

Индрише

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 20:45 от karzz

# 266
Карз, прекрасни са, снимките ти ми действат вдъхновяващо!
Месечинка, поливай смело всичко наред!
Да се похваля, че днес си прекопах градинките, ММ се върна от работа и беше изумен от моите градинарски способности...

# 267
Ето какво сътворих, приемам критики.. Петунията нещо й стана.. Кога мога да ползвам тор и каква?

# 268
Карз, много нежни бебенцата!❤

# 269
Щерката и мъжо се върнаха с букет олеандри - лян. Прочетох, че се хваща лесно и боднах две в саксия, едно оставих във вода. Дали ще се хванат?

Общи условия

Активация на акаунт