Цветя за терасата - 4

• 32 434
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
Как точно се полива с мая и захар? Може ли по-подробно? Съотношение, начин на приготвяне на маята и честота на поливане?

# 241
  • София
Оф, втори път ходя до Лидл и забравям маята, сещам се на касата. Ползвам само суха мая, затова специално трябв ь да купя прясна.

# 242
Как точно се полива с мая и захар? Може ли по-подробно? Съотношение, начин на приготвяне на маята и честота на поливане?
Аз ползвам кубче и слагам половинка, с две-три с.л. захар. Размивам маята и захарта в малко хладка вода и после я сипвам в пластмасово шише от 2 л, заедно с около 1,5 л. вода. Оставям да престои на стайна температура една нощ и после поливам цветята с тази вода. Два пъти съм го правила това досега, когато се сетя.

# 243
  • Бургас
Ева, благодаря ти. Антуриум съм уморявала преди 100 години и не повторих. Стори ми се сложно да го отгледам. Ако се закрепи и ти е излишен, с удоволствие ще го подслоня. Дано оцелее.

Флора, аз разтварям 1 кубче мая в 10-11литрова туба с вода. Оставам да престои 1 нощ. Понякога слагам и по 1с.л. захар, но не винаги. През това време, поразтърсвам тубата за да се разтваря хубаво маята. На следващия ден поливам. Поливам 3-5пъти един след друг, после правя пауза само с вода и пак с мая. Сега включих и лактофол за торене.
Приготвям си и яйчени черупки и мисля и с тях да поръся всички саксии у дома.

# 244
Да, за яйчените черупки наскоро четох, че били много добри за подхранване. Освен това прогонвали охлювите. Имам много охлюви в градината и вече ще събирам черупките. Същото четох и за утайката от кафе, а аз досега я изхвърлях, само понякога слагах на стайните цветя.

# 245
Сън не ме хвана, докато не я намерих:

И едно каскадно калдъръмче:

# 246
  • Бургас
Уатайката от кафе спомага за лесна поява на мушици. Тия хилавите и миниатюрни, така че внимавайте с утайката.

# 247
Това е любимото ми сакъзче/снимката е началото на юни м.г. / Опасявам се ,че тази година ще ме изостави,но дано греша...

# 248
Дама от морето, Karzz, благодаря ви за отговорите. Ще пробвам с маята. Но дали мога да полея с това и тези, които не са вкоренени още или да изчакам, както с торовете?
Черупки от яйца съм слагала в саксиите, оставих ги да се изсушат хубаво на слънце и след това смлях с машинката за мелене на кафе. Голям пепелак се вдига. Не забелязвам да има голяма промяна в цветята. Освен, че когато поръсих почвата, дълго време стоя като пясък отгоре. Утайка от кафе също слагам, но след като е добре изсъхнала, иначе им чувството,че мухлясва. Но както се вижда, моята градина не е за пример, така че едва ли мога да давам съвети. Simple Smile

# 249
Дама от морето, Karzz, благодаря ви за отговорите. Ще пробвам с маята. Но дали мога да полея с това и тези, които не са вкоренени още или да изчакам, както с торовете?
Извинявам се,че се намесвам,но не вкоренени растения не се торят!Не им сипвайте мая !

# 250
Флора, аз за черупките четох, че трябвало да са натрошени, но аз не ги искам за подхранване, а заради охлювите, че имам прекалено много в градината. Я някоя снимка сега и от къщните ми цветя да ви пусна, досега не съм ги вадила навън, защото сме на две улици и винаги има течение, то като цяло около морето винаги си духа, макар да не съм толкова близо до него. Но четох, че за дървото на живота и алоето е хубаво през лятото да са навън, та ще им мисля място, където хем да е завет, хем да не ги вали. В къщи имам само зелении, време е и нещо цъфтящо да си купя.

При калата ми израснаха две зелени стръкчета, но изчаквам да видя какво е точно и не ги пипам.

# 251
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
цъфтяла ли ти е аспидистрата?
никога не съм имала и ми е много интересна. Simple Smile

# 252
цъфтяла ли ти е аспидистрата?
никога не съм имала и ми е много интересна. Simple Smile
Аз го знам семейно щастие. Цъфтя веднъж, миналата година, ситни цветове и прецъфтяха много бързо. Но беше първото цвете, което оцеля при мен, подариха ми я при освещаването на къщата преди седем години и аз, като прочетох, че не иска грижи и даже и пишман градинари като мен могат да се справят, реших да опитам. Разсадих го след време и станаха две. Аз го харесвам това цвете, а и името ми се стори пророческо – за щастие в новия ни дом. Подариха ми го роднини на ММ, много запалени цветари, мъкнали го по автобусите, човекът каза: "Жената искаше да е палмата, ама 20 кг не мога да мъкна". Та ми е обещана оттогава и палма, само дето не съм отишла да си я взема.

# 253
Здравейте, купих саксия правоъгълна 50 см и 2 броя саксии за стена. Каква комбинация от цветя е удачно в дългата саксия за балкона и колко корекчета мофат да се съберат в такава саксия и евентуално специална почва ще трябва ли и направан а дренаж, при положение че има дупки в саксията?

# 254
Пеги Бънди, невероятно красиво е сакъзчетото ти! Дано да те радва и тази година с цвтетовете си!

Дама от морето,  отглеждането на растенията, които си показала е виш пилотаж според мен!  Аз не се справям с тях и затова само цъфтящи и дисциплинирани цветенца си взимам.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт