Цветя за терасата - 4

• 32 427
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
  • In transit
Отидох днес до Лидл за лимон и портокал, ама не се сдържах и забърсах и една дипладения. Много си я обичам. 
Някой с опит в отглеждането на лимони/портокали да каже в каква пръст да ги пресадя?

# 286
Днес си купих от Лидл тор за цъфтящи растения, понеже моите на балкона не цъфтят и са далече от цъфтеж даже.
Как да я използвам, без да ги попаря? В литър и половина сипвам 5 мл и поливам?

За мравките не знам, но ако не пише друго на тази тор, и е течна  аз процедирам така - 5 мл. в 2 литра вода, поливам всички растения които имам (моите са 4 големи саксии). Следват две поливания с чиста вода, и пак ги поливам с разтвора. Т.е. използвам разтвора веднъж на седмица- две.
Да питам - на почвата на Алоето ми се е появил плесен.... МП го изкара навън за няколко дни, аз го прибрах и го сложих в отопляемата стая. Днес гледам тази плесен отгоре... Как да я почистя и да предотвратя поява на нова? Аз поливам алоето веднъж в месеца....

# 287
Сменяте почвата с подходяща и после поливка с фунгицид.

# 288
  • Варна
Здравейте, аз напоследък се запалих по така наречените сортови мушката..Купувам си където каквото намеря Simple Smile. Търся сега една красавица Victoria Andrea, разкош е.В предишна тема прочетох, че били по-кекави, какво означава това, че мръзнат зимата ли или по-специални грижи трябва да се полагат за тях? От Home max пък си взех една кошница с.. Пелтатум, което е вид сакъз, много са хубави, 8.99 лв.

# 289
  • Варна
В предишна тема прочетох, че били по-кекави, какво означава това, че мръзнат зимата ли или по-специални грижи трябва да се полагат за тях?
Поне моите наблюдения са, че мрат от нищото. Гният от нищото, съхнат от нищото, през зимата умират от нищото, абе както вървят и цъфтят за няколко дни се смарангясват и заминават...

# 290
  • Варна
Ауу, ужас, пък хич не са евтини!!!

# 291
Купих си две саксии с каскадна вербена, но не изглеждат добре
Дали са стари или много ги поливам /през ден/ Rolling Eyes

# 292
  • Бургас
Вербените,сега ли ги засади? Може да е докато се климатизират.
Ако почвата им е много мокра,не ги поливай.

# 293
  • София
Днес съм много щастлива Simple Smile
Идвам си от пазара Петков със страохен улов над 30 мушката ,
 30 сакъзчета,  5 обички и няколко туй, от тези светло зелените.
На много добра цена , съответно се и пазарих, за допълнителна отстъпка  Simple Smile))
Сега отивам за пръст дано да има и утре ще ги пресаждам .
Само не знам как да прикача тук снимки , утре да ви се похваля Simple Smile

# 294
  • София
Ако е от телефона може директно да качиш от иконката със снимка.

# 295
  • София
Взех  пръст + още някакви далии за първи път ги виждам страхотни са,  наситено тъмно оранжево  , не се стърпях Simple Smile
Мъж ми като се прибере и ако не ме изгони Simple Smile , утре ще се пробвам през телефона да кача снимки Simple Smile

# 296
Ако те изгони,взимай китките и идвай у нас. Ще ти намеря местенце. 🤣🤗

# 297
  • Бургас
Уаууу, накефих ти се!
С нетърпение чакам снимките ти Кимболина!
Ето и още от моите

Ей, това нямам търпение да се разкрие напълно какъв цвят е. Не помня едно бебе в коя саксия ми е и го издирвам 😂

И едно любимче

# 298
Карзче, мога да гледам твоите цветя цял ден! Какви са красавици само!❤❤❤
Сетих се да те питом: клзасади ли арабиса , който беше потопила във вода? Моят беше почернял ...

# 299
Утре ще ми идват гости и мацката вчера на камера ми показва цветя:
-Това ще донеса.
-От това съм ти оставила да ти насадя.
-Такова давах ли ти? Аа добре,ще донеса и него. 🤣🤣🤣🤣🤣
И те така. Утре ще видим какво ще донесе. 😍
Карзче,браво,момиче! Красота!

Общи условия

Активация на акаунт