Цветя за терасата - 4

• 32 429
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Много красота и полезни съвети видях в последните 3-4 страници, благодаря ви!
Днес градинарствах на балкона. По стечение на обстоятелствата се наложи да е чак днес. Дано се съвземат.
Скрит текст:

Мислех да подменя сандъчетата с нови, но ще е следващата година. Имам още четири празни сандъчета, с тях ще се занимавам през следващите почивни дни.
Засях и малко семенца от Винки, дано пораснат. Знам, че много съм изпуснала момента... Ще кача снимка, ако стане нещо.
Невен ми се беше самонасадил преди няколко години - беше много красив. Искам пак. Simple Smile Ще видя, мога ли да намеря за някое от празните сандъчета. Предстои ми нов пазар.
Лек ден, дами! Честит празник!

# 271
Mime, ще се съвземат. Добре изглеждат.
Какви винки зася?
Аз налях февруари, бакопа  биденс, копривка...Бакопата от семената скоро ще цъфти, но не издържах и си купих растение:)

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 13:38 от Biserka_a

# 272
Отново си купих едно сакъзче и едно мушкато. Имам чувството,ч е колкото повече чета и се опитвам да ги отглеждам "по книга", толкова повече не ми се получава. Едно по едно загубих всички мушката, нови, стари, останаха 3 саксии. просто си мисля, че гъбичното заболяване се разнася и трябва и тях да хвърля. Чудя се дали да си дезинфекцирам саксийките, в които ще сложа новите китки. Иначе купих и нова пръст.

# 273
  • София
Biserka_a, благодаря! Simple Smile Миналата година от темата научих, че мога и как да събера шушулки със семенца. За съжаление четох, че се сеят март-април, а аз се сетих сега за тях...
Скрит текст:

# 274
  • Бургас
Охххх,тази жълта петуния много ми хареса....

# 275
  • София
Олеандрите в саксия вероятно няма да се хванат, на топло и светло във вода и трябва време.

# 276
Олеандрите в саксия вероятно няма да се хванат, на топло и светло във вода и трябва време.
Благодаря, имам и във вода. Ще чакам.

# 277
Мими, ако искаш покраий саксията , в която са семената със стреч фолио, за да се подържа висока влажност. От време на време ги отваряй , за да влиза въздух.
Ще станат:) И аз обичам от семена да отглеждам цветя. Друг е въпроса, че не винаги ми се получава:)

Аз си купих два тагетеса в жълто. Единият е кичест.  Ще видя, дали ще му хареса на балкона.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 18:08 от Biserka_a

# 278
Бисерче, днес и аз си купих тагетес, отидох за винки ама нямаше и да не си тръгна с празни ръце си го взех Wink .

# 279
Нати, честита придобивка!:) Предложението ми  за  другото жълтурче( забравих му името, Добри го беше казала) е в сила.  Грамафончетата засега не са се показали. Допускам, че семена на не са читави😐

# 280
Бисерче, благодаря ти! Може и да се възползвам от предложението ти!

# 281
Нати, чакам сигнал Simple Smile

# 282
И аз днес си купих един тагентес от цветарския близо до нас. Наканихме се да идем до Бриколаж за ощр китки, но този път за градината. Миии не ми хареса нито една. Не изглеждаха особено добре, поне в този магазин на Цариградско.

# 283
  • София
Мими, ако искаш покраий саксията , в която са семената със стреч фолио, за да се подържа висока влажност. От време на време ги отваряй , за да влиза въздух.
Ще станат:) И аз обичам от семена да отглеждам цветя. Друг е въпроса, че не винаги ми се получава:)

Аз си купих два тагетеса в жълто. Единият е кичест.  Ще видя, дали ще му хареса на балкона.
Никога не би ми хрумнало, много благодаря за ценния съвет. Веднага ще ги завия 🥰

# 284
  • SF
Днес си купих от Лидл тор за цъфтящи растения, понеже моите на балкона не цъфтят и са далече от цъфтеж даже.
Как да я използвам, без да ги попаря? В литър и половина сипвам 5 мл и поливам?

Имам летящи мравки в саксиите на бенджамините. Живеят в пръстта. С какво мога да ги изкарам трайно? Имам предвид някаква химия. С пръскане на Райд не стана.

Общи условия

Активация на акаунт