Цветя за терасата - 4

• 32 418
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
  • БГ
Здравейте, купих си роза от Кауфланд и дойде с бонус листни въшки. Четох за разтвор с йод, мляко и вода - ефикасен ли е или да взема нещо от агро аптеката?

# 316

Това са първите красотички от терасните цветя. Сакъзчето го купих  миналата година и не спря да цъфти цяло лято. Сега пак се е отрупало с цвят и пъпки и първо ме зарадва. Другото сакъзче тепърва ще започва да цъфти и  по-нататък ще снимам и него. Мушкатите ги пресадих в сряда.

Някой питаше за олеандър, аз имам несполучлив опит с тях. Бях захванала 3, но всичките се напълниха с памуклийка и едно по едно ги изхвърлих. Мои познати споделят същото и реших да спася другите цветя и да се разделя с тях.

# 317
Здравейте, момичета. За пръв път се включвам. Купих си калибрахое преди две-три седмици. За съжеление, май го уморих. Жената, от която го купих, каза, че сега трябва да се полива по веднъж на ден, а когато стане по-топло - по два пъти. Също така каза, че когато кма вярър ще ми се струва, че повяхват. От два дни обаче са си направо умрели, надали е от вятъра, защото той спря, а те не се оправят. Не разбрах как ги уморих. Не съм ги поливала прекалено и са на слънчево място, както ми казаха. Къде сбърках!? 😥

# 318
Avalon, прекрасен невен, прекрасен! Сакъзчетата винаги са ми харесвали, но при мен трудно вървят, но твоите те слушат явно:)

Моите Калибрахоета повяхнаха, когато бяха нападнати от листни въшки. В началото не ги видях и реших, като теб, че нещо съм сгафила. Провери за листни въшки , и ако има - третират с препарат.

# 319
GDD,аз съм за карамфилчетата. Розичките са трудни за тераса. Лавандулата поне при мен се хвана на трети-четвърти опит. Пробвах със семена,с готов разсад,все не ставаше. Накрая успях,но е в градината. Не в сандъче.
За въшките-при мен не стана без препарат. Моспилан ми свърши работа,но си е отрова.

# 320
  • Бургас
Карамфилче имам на терасата в сандъче с други цветя. Сложила съм го на шарена сянка,че ми се стори,като е на директно слънце,много оклюмва. Сега е свежичко и е отрупано с пъпки. Цъфти ми от зимата още,тогава по 1-2 цвята,но сега са повече.
Лавандула не харесвам. Пробвала съм на 3 пъти да си захвана розмарин,но не се получава и се отказах.
Розичка също имах,но се развали,не знам защо. Може и да й намеря някакви снимки....Много нежна беше....
Намерих снимка

# 321
  • In transit
Здравейте, момичета!
Имам южна тераса и бих искала да посъдя някакви цветя в сандъчета! Спрях се на  лавандула, мини розички или мини карамфили. Някое от изоброените подходящо ли е за неопитен градинар, ако не е , какво бихте препоръчали ?
Благодаря предварително за отговорите!
П.П. Извинявам се , ако вече са обсъждани дадените цветя, но не разполагам с толкова много време, за да изчета всички теми!
От трите мисля, че карамфилчетата са най-непретенциозни, въпреки, че моят изкара цяла зима на балкона, тръгна чудесно, пусна пъпки и изведнъж целия въшляса. Замина в кофата. Лавандула имам и се гледа уж лесно, но докато не изсъхна изведнъж на втората година. Сега имам нова от есента да видим. Розите много въшки хващат, имах две, бяха странали големи храсти и накрая ги изхвърлих, защото не успях да се преборя с това дето ги мореше. Защо не си вземеш мушкато, петуния, импатиенс...струват ми се по-лесни за отглеждане и цъфтят красиво.

Карз, искаш ли да ти завъдя и пратя розмарин?

Авалон, благодаря, че сподели за олеандъра. Бях се засилила да си търся. Баба ми имаше едно огромно дърво на терасата и помня, че все нещо го нападаше, но пък цъфти красиво.

# 322
  • Бургас
Мики,благодаря ти,но няма нужда. Около нас има няколко храста с розмарин. Аз съм на моменти. Като ме споходи и току си отчупя едно клонче,ако се хване.
Като заговорихме за подправки - освен магданоз и джоджен,вече си имам и копър. Бях купила един и го гледам че е с подрязани коренчета.На шега бучнах няколко и те взеха,че се хванаха. Пускат листенца вече.

# 323
  • SF
Добре де, кога успяха да ви цъфнат тези мушката и другите цветя? Кога ги изнесохте? На първи април имаше сняг. Което е било навън, не му е било добре, включително и 1-2 мои саксии. Другото е било все още скрито.
Моите са на слънчев до обяд балкон и нищо - само зелени листенца са тръгнали, което показва, че има живот в тях, но са много далече от такъв едър цъфтеж. Единственият живот на балкона ми е жълтата иглика, купена в средата на февруари от Бриколаж. Останалото ще тръгне някъде във времето.
Вашите кога започнаха да се развиват толкова активно?

# 324
Здравейте, момичета. За пръв път се включвам. Купих си калибрахое преди две-три седмици. За съжеление, май го уморих. Жената, от която го купих, каза, че сега трябва да се полива по веднъж на ден, а когато стане по-топло - по два пъти. Също така каза, че когато кма вярър ще ми се струва, че повяхват. От два дни обаче са си направо умрели, надали е от вятъра, защото той спря, а те не се оправят. Не разбрах как ги уморих. Не съм ги поливала прекалено и са на слънчево място, както ми казаха. Къде сбърках!? 😥

Ние със снаха ми няколко години поред си взимахме калибрахое и ни изкарваше толкова, по месец макс. Хем имаме цветя, не е да сме новобранки Simple Smile Доста са капризни, тази година не си взехме от тях.

Esmee, аз в началото на април си взех цъфнали мушката и директно ги изнесох навън Simple Smile За мен това е най-готиното и издържливо цвете. То не случайно бабите само мушката имат Simple Smile

# 325
  • SF
Много е красиво това калибрахое!
Днес минах половината цветя с тор, когато се скрие слънцето, ще полея и останалите.
Дано да тръгнат!

# 326
И аз вчера се ядосах и изхвърлих едни калибрахоета и петунии. Мразя да са заразени от разсадника с въшки. Въшлясали страшно бяха за 2 дена. Даже не дочакаха да ги изкарам навън.
 Ще ги сменя  с тагетиси.

# 327
  • SF
Много гадно ми миришат на мене тези тагетиси. Ако пазят от комарите, може, но иначе не ми допадат.
Калибрахоето е много красиво нещо! Но добре, че научих, че не е за мене.

# 328
Ами няма въшки. Аз съм ги закачила на по-високо място и ги свалям в седмицата по веднъж, за да ги чистя от овяхналите цветчета и не съм забелязала да има каквито и да било гадини, освен мравки, ама те са в цялата къща... Не мога да се оттърва. Явно проблема си е в мен. Аз съм новобранка в отглеждането на цветя. Не съм гледала именно, защото знам, че не умея. Затова и стриктно спазвах каквото ми е казала жената в цветарника. И съм знаела винаги, че ако започна да отглеждам цветя и ги уморя ще ме е супер яд, както и се случи...

# 329
Здравейте, момичета!
Имам южна тераса и бих искала да посъдя някакви цветя в сандъчета! Спрях се на  лавандула, мини розички или мини карамфили. Някое от изоброените подходящо ли е за неопитен градинар, ако не е , какво бихте препоръчали ?
Благодаря предварително за отговорите!
П.П. Извинявам се , ако вече са обсъждани дадените цветя, но не разполагам с толкова много време, за да изчета всички теми!
Аз понеже имам слабост към калдаръмчетата бих ги препоръчала за южна тераса. Те обичат слънце и са непретенциозни,  цъфтят обилно и радват окото с различни багри. Моите са по 3 коренчета в сандъче. Тази година направих две сандъчета. Първата снимка е от сега, а долната  - от миналата година. Единствената грижа е отвреме навреме да се обират изсъхналите цветове.
Скрит текст:

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт