Цветя за терасата - 4

• 32 313
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
шарена сянка, поливане в подложката, грудкова е и може грудката да изгние ако се полива отгоре и в сърцевинката ѝ се задържи вода.
честито. много е хубава. Simple Smile
указания за бегониите Simple Smile https://www.easytogrowbulbs.com/pages/begonias-planting-guide

разгледай begonia pendula дала съм му да търси розова, но твоето е по-особен цвят Simple Smile

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 17:54 от st. Dobri

# 391
шарена сянка, поливане в подложката, грудкова е и може грудката да изгние ако се полива отгоре и в сърцевинката ѝ се задържи вода.
честито. много е хубава. Simple Smile
Много благодаря. Още повече ме обърка гугъл, пише, че е за в стая. Не го вярвам. Ще я изнеса на шарена сянка, подгизнала е от вода. Да я пресаждам ли или да я оставя да се развива така? Като изсъхне пръстта ли да поливам? Живея на Тенерифе, горещ климат , топло цяла година. При това положение ще спи ли зимата? Много въпроси станаха, но това цвете има сантиментално значение за мен и много искам да е живо и здраво.

# 392
не бива да се преполива. тя ще си покаже кога трябва - листата стават по-меки.
може би може и в стая. не знам.

# 393
Краят на месец март поръчах от там цветя. Присадих ги в сандъчета ( 4 сандъчета по 3 коренчета) Откакто ги присадих не са мръднали...нито съхнат, нито растът. А моите доста дръпнаха вече.
Сигурно не си случила на почвена смес.
На разсадите на зеленчуци, които прави ММ -така се отразяваше нехубава почва. Едните избуяха и станаха дебели и здрави, другите едва оцеляват и си остават същите. Смени им почвата това е моят съвет.
Ами заедно с цветята поръчах и почвена смес от там. Най скъпата взех уж, така де.... Направи ми впечатление, че почвата изглежда винаги влажна, не мога да преценя кога да поливам така. Преди 3-4 дни сложих малко къртича пръст отгоре и поразбърках леко, та дано пък тръгнат.  Слагах им и тор...Моите бебенца, който отгледах от есента са във същата почва, еднакво поливам, но моите пораснаха бързо, а тези не искат.

# 394
  • Бургас
Тази детелинка мънинка,верно герой излезе. Второ листенце пуска.

И малко бебета нацъфтели в пълния си блясък. Това има още 4-5 цветоноса.

Червеното ми сакъзче

Цигането,листата му продължават да падат,но то се пука да цъфти и много ме радва! Сега е още по-плешиво,че тази снимка е от преди два дена.

Този мутант, сега ще видите с какво коренище е!

Скрит текст:

# 395
  • In transit
Станах голям фен на това цвете. Така ми радва очите всеки ден.

А в един двор наблизо имат цяла леха с такива нацъфтели в оранжево. Красота. Ако не ме досрамее утре ще ида да ги снимам.

# 396
калифорнийски мак, Eschscholzia californica Simple Smile сяла съм семена три години, потръгна и ние се преместихме...
Simple Smile ще има и на новото място.

# 397
Мики, и аз много харесвам калифорнийския мак. Слънчево цвете💛
До нас , в една къща има на двора. Така грее и привлича после да , че накрая ще се пробвам в саксия да го отглеждам.

# 398
  • In transit
Бисерка, става в саксия. Това е на 2 години. Скоро насях нови семенца и вече са 4 см високи, но са много хилави.

# 399
Благодаря, Мики! Ще опитам.

Карз, разкош! За първи път виждам толкова разклонено цигане! Браво!

# 400
Дами, ето и другите придобивки от днес.

Снимах направо в кашона, в който ги взех, още не съм им намерила места. Петунията и кученцето нещо се спихнаха, а по бялото сакъзче има въшки. Sad Сега ги видях. Цветът на мушкатото много ми хареса, напръскано.

# 401
Нахлувам с въпрос за лавандула - взехме, сложихме в саксия, минаха 3 седмици поне и е като замръзанала - няма отворени или нови цветчета, старите са като изсъхнали, листенцата са свежи и миришат чудесно като ги потъркаш,но аз си искам цвят!
Гледаме я на терасата - половината ден е на слънце, другата половина е на сянка. Не сме преполивали нито е пресушена.
Видях насоките за пръстта да се смени, но ще съм благодарна и на допълнителни съвети - не искам да се предавам.
Благодаря ви! Heart

# 402
Рано й е да цъфти първо. Второ - в саксия лавандулата се мъчи, тя си е за двор.

# 403
Дами, ето и другите придобивки от днес.
Скрит текст:

Снимах направо в кашона, в който ги взех, още не съм им намерила места. Петунията и кученцето нещо се спихнаха, а по бялото сакъзче има въшки. Sad Сега ги видях. Цветът на мушкатото много ми хареса, напръскано.
вода с капка- две течен сапун, хубаво разтворен, пръскаш по стъблото и листата по няколко пъти на ден. Върши чудесна работа!
Хубави са ти цветята. Миналата година и аз имах петуния - като прецъфтяваха цветовете, режех и поникваха два пъти повече... Цяло лято ме радва, но накрая умря есента - забравих да я прибера преди да паднат драстично нощните температури...

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 07:01 от bubanka

# 404
  • Италия
Две петунии имам наследство от миналата година. И аз така - рязах, рязах, скъсаха се да ме радват. Есента ги оставих да се оправят сами. Орязах ги на около 10 см от корена. Зимуваха ми на терасата, изложени на дъжд, бурен вятър, и минусови температури (живея малко над Неапол). Две от тях оцеляха и сега са пощръкляли Heart Eyes
Ето ги:

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 11:40 от mirena2000

Общи условия

Активация на акаунт