Цветя за терасата - 4

• 32 318
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте ,момичета.
Имате чудесна темичка с прекрасни цветя.
Отскоро започнах да отглеждам две каланхоета и онзи ден свеки ми даде две теменужки.
Обаче явно ги преполях и изсъхнаха,а тя ми каза че всеки ден ги полива.
А каланхоетата ми не цъвтят,днес ги орязах по препоръка на цветарка  и им купих тор и ми казаха на две седмици да ги торя.
Едното го изнесох на терасата,другото го скрих на тъмно след като гледах клипове в ю туб.
И сега две седмици няма да ги поливам.
На колко време си поливате каланхоетата?
Свеки ми казва често и нейните са избуяли и цъвтят,а в цветарския магазин ми казват ,че не обича да бъде поливано често.

# 376
Краят на месец март поръчах от там цветя. Присадих ги в сандъчета ( 4 сандъчета по 3 коренчета) Откакто ги присадих не са мръднали...нито съхнат, нито растът. А моите доста дръпнаха вече.

# 377
От влага се появяват мушиците. Позасуши я. Поливай само в чинийката,че може да загние.
Моите бегонии от грудки,дето насадих,са в доста дълбока саксия и при тях има мушички. Изнесох го навън и сипвам съвсем по малко около трите грудки.
Благодаря.Blush

# 378
Момичета , балконската бегония за колко време расте , така че да се вижда ,че в саксията има цвете , красиво ? 😁

# 379
Коя е балконска бегония? Аз съм взела каскадни,но бегониите се водят стайни. Не понасят пряка слънчева светлина. Миналата година гледах една,навън беше,уж само сутрин я печеше малко,но цвета е толкова нежен,че изгаряше. На есен я прибрах уж да я приспивам,но не се събуди повече. 🥺 За това си взех тези грудки,сега са навън,но понеже нямам сянка,ще ги внеса като се покажат повечко.

# 380
  • Бургас
Това е сайта. Дано съм успяла със спойлера, че съм от телефона. Дано не ни се карат админите. Ще изтрия след малко.

# 381
  • Варна
Не мисля, че има основание да се кара някой. Ти не си се регистрирала с цел рекламиране на сайта, нормално е да пускаме линкове към разни сайтове с цел обмен на информация.

# 382
  • Варна
тези са си точно балконски, моите стояха на слънчев парапет. По принцип ако ги пече цял ден поизгарят листата, на шарена сянка са най-добре, но и при мен си растяха и цъфтяха цяло лято, слагала съм снимки тук.

# 383
Явно са различни,моите бяха все с изсъхнали и изгорели цветове и листа. Ето такава беше моята:

# 384
  • Варна
Различни са, да.

# 385
  • София
Различни са, тази дребната е Семперфлоренс (вечносъфтяща). Моята е на източен прозорец, пече я 2-3 час сутрин и и е екстра. Като станат адските жеги май ще я изкарвам на терасата.

# 386
  • Карлово
Краят на месец март поръчах от там цветя. Присадих ги в сандъчета ( 4 сандъчета по 3 коренчета) Откакто ги присадих не са мръднали...нито съхнат, нито растът. А моите доста дръпнаха вече.
Сигурно не си случила на почвена смес.
На разсадите на зеленчуци, които прави ММ -така се отразяваше нехубава почва. Едните избуяха и станаха дебели и здрави, другите едва оцеляват и си остават същите. Смени им почвата това е моят съвет.

# 387
  • Варна
Между другото най-хубавата пръст, която съм купувала е била от магазин за домашни потреби, най-обикновен прозрачен плик с етикетче. Всичките красиви изрисувани пакети с прехвалени почвени смеси са ужасни. Та наистина може и пръстта да играе роля.

# 388
  • Карлово
Аз имам магазин и продавам и почва. Ами на един и същи производител не винаги е една и съща. Точно с такава по време на голямото търсене февруари- март си развали разсада. От много доставчици съм спирала да взимам като развалят почвата.

# 389

Вижте каква красавица си взех току-що. Какво да я правя, пресаждане, слънце, сянка, поливане? Много искам да я опазя. Не разбрах с грудка ли е или се размножава чрез резници. На етикета пише Begonia Boliviensis, но като го напиша в гугъл, излиза друга, с продълговати, висящи цветове. Направих и други покупки, ще покажа по-късно.

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 17:05 от Flora9

Общи условия

Активация на акаунт