Цветя за терасата - 4

• 32 319
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
Четох доста за болестите по каланхоето , де. Може да бъркам за трипсите, просто на три места срещнах третиране с топсин, и понеже го имах, хоп- топ.
И да не е спам, да ви покажа от миналата година малко цветя.

# 361
  • Майничка
Здравейте!Можете ли да ми препоръчате цветя за западна тераса,силно огрята от слънцето и за източна такава,която изобщо не се огрява от слънце?Благодаря Simple Smile !
За западна - калдаръмче, виола, винка, калибрахое, мушкато, сакъзче...

# 362
  • Бургас
Охх, болна съм.... Изпратиха ми сайт за мушки, сакъзчета и др. колекционерски.. 😎😢 Мъка ми е.. Искам няколко вида, обаче и сума се натрупа.... Мъка, мъка.... Ще удържам, до колкото мога!

# 363
  • Пловдив
Мики, Добри, благодаря ви, момичета !
Аз цяла сутрин четох всякакви материали и вече я полях с топсин, реших, че са трипси . Сега само я изнасям навън и каквото сабя покаже. Яд ме е, че вървеше толкова добре, нищо не съм и променяла. А в последния месец две разклонения / не знам как се казват/, като ги пипнах, и се отделиха,с коренчета чак. Та реших, че се размножава чрез пъпкуване едва ли не Flushed
И тях съм засадила, най - интересното е, че се прихванаха, но и те с такива листа.
Ще гледам , и ако стане нещо , ще раздавам акъл и аз Stuck Out Tongue Winking Eye
Ето каква беше около Коледа , показвах я някъде . Сега забелязвам, че още тогава е бил започнал процесът.

И сакъзчето уморих, и мадагаскарския жасмин Weary
Ще си карам на мушката и това е то.

Давайте снимки, да ви се радваме.
Жълти листа, забавен растеж е хлороза. Зелен камък от агроаптеката, там ще ти кажат как и по колко да поливаш. Заради дъждовете често се получава, липсва им желязо на цветята. Отделно тази година има много и всякакъв вид въшки и акари, може да ти препоръчат нещо и за тях.

# 364
Карзче, от личен опитам споделям, че 99% от колекционерските ми сортови мушки заминаха, а другите са живи и здрави. Много са кекави, имай едно наум. От нищото си заминават.
Дори си мисля, че гледаш сайта от който бях поръчвала:) Аз дори от два различни сайта поръчах- всичко замина.

# 365
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...
Жълти листа, забавен растеж е хлороза. Зелен камък от агроаптеката, там ще ти кажат как и по колко да поливаш. Заради дъждовете често се получава, липсва им желязо на цветята. Отделно тази година има много и всякакъв вид въшки и акари, може да ти препоръчат нещо и за тях.

инчи, не е такъв случая, виж спойлера.
мисля, че беше нещо гъбично, но трябва да питам колежката какво казаха за нейното.

...
И сега, момичета , един проблем. Много добре ми вървеше каланхоето, но започна промяна в цвета на листата и аз, хоп, нали съм мнооо умна и убава, сутринта му открих уж диагнозата, без да питам тук, и го полях ПОЛЯХ ! с разтвор на топсин, после четох, че май е трябвало да го пръскам. Сега го пресадих уж, но сигурно съвсем го уморих Tired Face. Имате ли мнение ?
Скрит текст:

# 366
  • Бургас
Бисерка, това чета и аз, като коментари, че бързо се развалят. Това ме спира. Нямам излишни пари да давам на вятъра. Ще си трая! А и имам още доста, дето не са цъфтяли, все нещо интересно може да ми изкочи. Имам много подарени клончета и кое какво е,.... Вече им слагам клечки с надписи.

# 367
Кой е сайта? 🤣

# 368
  • Варна
Карзче, от личен опитам споделям, че 99% от колекционерските ми сортови мушки заминаха, а другите са живи и здрави. Много са кекави, имай едно наум. От нищото си заминават.
Ахъм, споделям, Ич не си давай парите. Утешавай се с мисълта, че са кекави Laughing

# 369
  • София
Може ли сайт да разгледам.
Аз спирам с пазаруването, че вчера ходих 2 пъти до баухаус за саксии, че не стигат, май се улях в петък с цветята.

# 370
Не знам, ако пусна сайт, дари няма да се приеме като реклама. Можеш да напишеш в Гугъл " сортови, колекционерски мушката" и ще ти излязат:)

# 371
Момичета, нямам снимки за показване, големи красоти виждам от вас. Моите мушката нещат да се хванат още. Един въпрос - от саксията с бегонията ми летят някакви мушички. Какво да правя?

# 372
Не знам, ако пусна сайт, дари няма да се приеме като реклама. Можеш да напишеш в Гугъл " сортови, колекционерски мушката" и ще ти излязат:)
Цветицвет ли е сайта? Излизат различни.

# 373
Да, единият е той.

# 374
От влага се появяват мушиците. Позасуши я. Поливай само в чинийката,че може да загние.
Моите бегонии от грудки,дето насадих,са в доста дълбока саксия и при тях има мушички. Изнесох го навън и сипвам съвсем по малко около трите грудки.

Общи условия

Активация на акаунт