Цветя за терасата - 4

• 32 323
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
  • София
От моя опит калибрахоето е капризно ако се засуши, иначе цъфти дълго и обилно без много претенции. Всяка година си купувам и му се радвам по цяло лято. Другото много благодатно цвете за балкон е дребната петуния ( surfinia), която също е много красива и не особено претенциозна. Ако хванат въшки , пръскам с Газел.

# 346
  • SF
Едногодишни ли са?
Устройва ме, защото зимата няма къде да пазя саксии със изсъхнали или липсващи цветя, а само с пръст. В апартамент живея.

# 347
  • Варна
Едногодишни са.

# 348
Бугенвелията която и купих и я бах казвала тук започна да съхне май попадаха и цветовете, а днес гледам и листата започват да капят бях я прибрала в стаята за седмица някъде докато беше дъждовно и студено навън. Моля ако някой има идея как да се съвземе и да започне да цъфти отново да сподели опит

# 349
Здравейте дами, прекрасна темичка, цветна, красива. Как ме е яд, че не ви открих по-рано.
Имам един въпрос, дано дадете съвет, че вече втори ден се чудя какво да правя. Боднах клонки сакъзчета, отчупени от тези на мама, преди 8-9 дни. Но пръстта се оказа много гадна, стои постоянно влажна, една никаква такава, имам чувство, че ще изгният преди да се вкоренят. Листата им пожълтяха, цвета увяхна и пъпките клюмнаха. Не е от мястото им на балкона, там преди години имах 5-6 сандъка и растяха като полудели. Та се чудя какво да правя с бебетата сакъзчета - да ги преместя ли в нова по-хубава пръст едва 10 дни след бодването, или да ги оставя и да ги мъча, пък каквото стане

# 350
Бугенвелията която и купих и я бах казвала тук започна да съхне май попадаха и цветовете, а днес гледам и листата започват да капят бях я прибрала в стаята за седмица някъде докато беше дъждовно и студено навън. Моля ако някой има идея как да се съвземе и да започне да цъфти отново да сподели опит
Не е трябвало да я прибираш,защото щеше да се запази по - дълго цвета.Но то така или иначе ще прецъфти.Нищо не цъфти вечно.Сложи я в по- голяма саксия и ако се развива добре ще цъфти догодина.

# 351
  • където мечтите се сбъдват
Здравейте!Можете ли да ми препоръчате цветя за западна тераса,силно огрята от слънцето и за източна такава,която изобщо не се огрява от слънце?Благодаря Simple Smile !

# 352
  • Бургас
Вижте, какво си намерих

# 353
Обожавам бели цветя Heart

Ето моите първи цъфтежи .
Това е БабаМушка, но все повече си я харесвам, защото е здрава , оцелява ми и обилно цъфти

Тази я хващах от едни стръкове миналата година, с нетъпрение чаках цвета, засега върви некоординирано, като минат първите цъфтежи, ще я аранжирам някак :

И сега, момичета , един проблем. Много добре ми вървеше каланхоето, но започна промяна в цвета на листата и аз, хоп, нали съм мнооо умна и убава, сутринта му открих уж диагнозата, без да питам тук, и го полях ПОЛЯХ ! с разтвор на топсин, после четох, че май е трябвало да го пръскам. Сега го пресадих уж, но сигурно съвсем го уморих Tired Face. Имате ли мнение ?
Скрит текст:

# 354
  • In transit
Тайс, не съм спец по каланхоета много, но защо не му поочупиш жълтите листа, дори и по-изкъсо и да го изкараш на балкона? Мисля, че бързо ще изкара нови и ще тръгне. Моите от март месец са навън и се скъсват да цъфтят.

# 355
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
тайс, това е някаква болест по тях. колежката от доста време се мъчи с едно и беше пред изхвърляне преди ИП.
не си спомням каква каза, че е болестта, но борбата е тежка. Sad

# 356
Мики, Добри, благодаря ви, момичета !
Аз цяла сутрин четох всякакви материали и вече я полях с топсин, реших, че са трипси . Сега само я изнасям навън и каквото сабя покаже. Яд ме е, че вървеше толкова добре, нищо не съм и променяла. А в последния месец две разклонения / не знам как се казват/, като ги пипнах, и се отделиха,с коренчета чак. Та реших, че се размножава чрез пъпкуване едва ли не Flushed
И тях съм засадила, най - интересното е, че се прихванаха, но и те с такива листа.
Ще гледам , и ако стане нещо , ще раздавам акъл и аз Stuck Out Tongue Winking Eye
Ето каква беше около Коледа , показвах я някъде . Сега забелязвам, че още тогава е бил започнал процесът.

И сакъзчето уморих, и мадагаскарския жасмин Weary
Ще си карам на мушката и това е то.

Давайте снимки, да ви се радваме.

# 357
  • София
А как го направи такова.топчесто или така.си беше. Моето е едно дългучесто, поне вече не се криви настрани след като го пресадихв дълбока саксия, преди му беше много малка.

# 358
Дидка, сърце нямаш Heart Eyes
Моето беше миниатюрно, една приятелка ми го даде, като и прецъфтя. Беше в най- малките саксийки. На майтап го пресадих и почна да се тумбачи. Стоя на балкона цяло лято и стана такова гъсто.
Ето, твоето май съм виждала някъде . Би трябвало и моето , ако оцелее, да се издължи. И да станат яки цветове, а не като сега - малки съцветия. Знам ли какъв му е точно моделът. Пресадих го, освен да го опуфкам след няколко дни с пулверизатора с топсина, и без това имам към литър разтвор Joy

# 359

Аз цяла сутрин четох всякакви материали и вече я полях с топсин, реших, че са трипси .
Топсина е фунгицид,а за трипсите се прилага инсектицид.

Общи условия

Активация на акаунт