Цветя за терасата - 4

• 32 221
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
Лозичката се чака да пусне корени, но тава бавно - може и над месец да отнеме. Слагайте по няколко лозички в една саксия, че бавно тръгват, изглеждат рехави и не стоят добре. Ноооо веднъж като тръгнат, са като водопад. Показвам нашата в офиса, отчупена миналото лято от лозичката на майка ми.

# 556
  • In transit
Месечинка, да в Италия съм и то в южна. Тук най-студено става през януари, за няколко нощи да падне най-много до -5 градуса. Съседката ми си реже лозичката до дъно късна есен и на пролет тръгва като пощуряла Heart Eyes
А трябва ли да изчакам първо коренчетата във вода или да я бодна директно в саксия?
Благодаря много за отзивчивостта! Hug
Сложи резените във вода и изчакай да си пуснат корени. Гледай да са по-млади клонки за да пуснат по-лесно корени.

# 557
  • Италия
Благодаря, момичета, чудни сте! Hug
Заемам се още днес Bowtie

# 558
Лозичката  е невероятна!
Сега попитах Гугъл и ми показа , че има и петлистна декоративна лоза. И тя ли се отглежда по същия начин?

# 559
  • Бургас
Аз лесно я захващам лозичката.
Отчупвам си подходящо клонче и го слагам във вода да пусне коренчета. Расте бързо.
Ето това е от есента. Първо коренчета пусна и после засадих. Беше в една мъничка саксиййка от зюмбюлите дето продават, та преди месец я пресадих.

Ени, а и други момичета, ако искат мога да им сложа във вода, за коренчета.

Лозичката, както и този хлорофитум са ми най-лесните за захващане и отглеждане. Захващат се от нищото.

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 14:51 от karzz

# 560
Карзче,да сложиш,ама като не знам кога ще стигнем до Бургас. Не пречи де,ако имаш някакви стърчащи да ги сложиш. 🤗🥰🌺

# 561
  • Бургас
Ени, ще ти сложа, пък все ще дойдете и до Бс.
Сега разглеждам книгите и видях, че се казва цисус, лозичката.
Правя си списък, кои цветя трябва и искам да си набавя.... Ужас, нямам мясти, а ги искам...

П. П. Най-точното й име е роицисус

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 15:31 от karzz

# 562
Добре,Карзче. Той ММ е решен,че трябва да ходим пак до Бс,ама ще видим.
Аз си запазвам каквото ми хареса в пинтерест и после издирвам като се видя в пари. Следващите ми покупки ще са сукуленти. Много се зарибих. 😍🤗

# 563
Карзче, лилавото ти сакъзче два пъти пуска цвят и прецъфтя, и папрата и той те чака Simple Smile .

# 564
Ама и аз съм й приготвила една детеленина с шарени листа на Карз, ама тя се ослушва.Simple Smile

# 565
  • Бургас
Оххх, момичета, не съм ви забравила.
Нати с теб е крайно време да се видим.
Ще гледам тези дни да го направим.

Бисерка, ще оцелее ли детелинката по време на транспорта? Като ги знам, колко са нежни и крехки...

# 566
Нищо не ни пречи да опитаме, Карз:)

# 567
  • Бургас
Права си, пращай!

# 568
Дама от морето, на Амарилиса ли казваш холандско лале?
Ако е Амарилис, те се приспиват зимата и на пролет се събуждат. Моите са огромни и вече са на прецъфтяване. Зимата ги държа на хладно, тъмно и без поливане, като забележа, че разпукват пъпки или листа, ги вадя.
Да, на амарилиса. Аз моите наесен ги режа, но много бързо пак покарват листа. Може би защото вкъщи е доста топло и през зимата. Ще взема да ги преместя в коридора, там е по–тъмно и малко по–хладно. И ги поливам по веднъж в седмицата и зиме, и лите, там ли ми е грешката? А и с мая ги поливах наскоро.

# 569
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Дама от морето, да от Бс съм. Ще те имам предвид за цветя. Ще ти заделя щом мога. Скоро няма да кърша, че каквото можех го направих и раздадох. Имам много набучкани новички от есента, вече захванати, но не знам кое какво е докато не цъфне.
И бях обещала да покажа стайната лозичка, мисля, че тук стана съпрос за нея.
Ени, ето я моята. Много си я харесвам.

И в цялата си прелест

Karzz, чудна е! И в каква малка саксия само Heart Eyes А как се захваща?
Имам съседка, на която целия ѝ дувар е такава лоза. Та, ако мога, ще си крадна да си я прихвана и аз Grin

листата стават ли червени когато застудее есента?
Simple Smile може би не е стайна, а канадска лоза. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт