Цветя за терасата - 4

• 32 447
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Хммм, щото четох, че подходящото време е есента. Ще ги снимам другата събота, да ги покажа. То те реално няма още какво да им се отчупи, сега тръгват да излизат. Simple Smile

нямах предвид да си чушиш от младите, а направо от старото стъбло. твърдата част.
като сете в един разсадник виждах стъблаот мушкати в пясък. само пясък - така ги размножаваха, но пък в разсадниците слагат и някакви торове...

# 226
Бабините са друга работа, аз сериозно си мисля вече да купувам само от баби по пазарите, ако сегашните ми започнат да мрат. В градината ли са ти посадени, в смисъл не в саксия? Ако е така няма страшно, като спре да вали почвата бързо ще се отцеди. И в градината верно вървят много по-добре, някак по-проветриво ли е, повече се регулира влагата ли не знам, но съм забелязала, че винаги е така. Едни въшлясали теменужки бях преместила в градинката пред блока, че да не ги хвърлям - изчистиха се от въшките и се скъсаха да цъфтят.
Мушкатата са ми три в саксии и три в сандъче, на сухо са на верандата. В градината имам невени, рози, хризантеми, рожец, кали, мини теменужки, мини карамфили, които всички вече имат пъпки, дамско сърце, божури и други, дето не им знам имената. Да се похваля, посадих си тамарикс и мисля, че вече е тръгнал, като поотрасне, ще пусна снимки. Невените ми обаче буквално полудяха, цъфтят като луди.

# 227
  • Варна
Ох, как обичам невени. Трябва да си скубна от някоя градинка. Дали ще вирее в саксия не знам, те многогодишни ли са или просто се саморазсяват?
Между другото сега бучнатото ми мушкато е точно бабино бяло, бях го спасила преди няколко години от една улична саксия на 24 декември, точно преди да завали снега и да застудее трайно. Много цъфти и е много жилаво. Новата клонка не е съвсем по правилата, прекалено зелена е, но просто беше много дълга и от вятъра се огъваше кофти... Дано да се хване.

# 228
  • Бургас
Натти, те сега са ми малко цветята. Предимно мушки и сакъзи. А преди години с мама имахме 350 саксии. Е, тогава беше като магазин у дома.
Сега има някои определени видове, които искам да завъдя, че много си ги харесвам-маранта, мимоза, лилиум, антуриум, глоксиния, обички,...Както бяло и лилаво сакъзче! Ей, такива красотички!

# 229
Карзче, ето такъв цвят е сакъзчето дето е за теб,давай да се уговаряме да ти го дам. https://s.rozali.com/p/c/v/cvetq-balkon-terasa-290016-500x0.jpg?1491564234560

# 230
Ох, как обичам невени. Трябва да си скубна от някоя градинка. Дали ще вирее в саксия не знам, те многогодишни ли са или просто се саморазсяват?
Между другото сега бучнатото ми мушкато е точно бабино бяло, бях го спасила преди няколко години от една улична саксия на 24 декември, точно преди да завали снега и да застудее трайно. Много цъфти и е много жилаво. Новата клонка не е съвсем по правилата, прекалено зелена е, но просто беше много дълга и от вятъра се огъваше кофти... Дано да се хване.
Месечинка, невените са многогодишни и се разпространяват сами, преди две–три години съседката ми даде няколко коренчета, сега имам цели редици, че и на майка ми давах. За първа година се грижа за тях, поливам ги, отчупвам прецъфтелите, поливам ги със смес от мая, вода и захар. Скъсаха се да цъфтят, станаха по–големи. До миналата година нямах градинка още, правихме ограда, затъпкваше се и изобщо не ги поглеждах. Ще виреят и в саксия със сигурност, посадила съм няколко в една пластмасова формичка от петунии, вече имат пъпки и един–два цвята. Но пак са навън, формичката скоро може и да им стане малка, но засега вървят. Просто исках да сложа нещо в една дървена кошничка, а нямах други цветя и бучнах невени. Сега си гледах мушкатата, в сандъчето между трите, които съм посадила, в почвата са се появили и бебета, явно са пуснали нови от корена. И едното има готово за отчупване, което може да се посади, само трябва да купя пръст и още едно сандъче.

# 231
  • Варна
Ох, това ми напомни, че имам мая, купих 2 кубчета по Великден да правя козунак, използвах половин кубче и реших, че повече няма да си го причинявам Crazy Годна е до края на месеца, май е време да забъркам една доза и да полея мушкатата.

# 232
# 233
# 234
Момичета , сега прочетох , че ипомеата не понася пресаждане,  та моите от сандъчета където ви показах вчера май беше , какво само да ги пооредя или да пресадя част от тях? Ако Ще умират направо да садя други семки?

# 235
Еха много са хубави невените ви момичета, и аз много искам да си засея в саксия.

# 236
Още малко снимки

[/img]

# 237
Здравейте.
Днес си купих две сандъчета със сакъзчета и мушкато от разсадник.
Предвид, че духа днес и е хладно, да ги изнасям ли на терасата?

# 238
  • Варна
Да. Предвид, че издържат краткотрайни застудявания до минус 2-3 градуса сега им е екстра. По-добре да се аклиматизират на хладно, отколкото на слънчево, моите винаги клюмат на слънце първите седмица-две.

# 239
Карзче, мога да ти пратя издънка на антуриум, но не съм сигурна дали ще се хване - струва ми се много хилаво. Ако искаш, драсни ми ЛС и когато ида в апартамента да поливам, ще снимам и ще си решиш.

Общи условия

Активация на акаунт