Цветя за терасата - 4

• 32 448
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
И аз съм аматьор в гледането на цветя, но като Месечинка забелязах същото с мушкатото ми. Имам едни стабиляги, дадени ми от приятелка, бучих и тръгнаха. А купувах някакви джиджани от пазара, еми сега зимата, при равни условия, едните изсъхнаха, другите ще цъфтят. Ще си карам с устойчивите и толкова.

Дама, снимки може ли?
Обичам да гледам снимки на цветя.
От моите очаквам до ден, два да се разтворят едни мушкати, дето са ми бебета и не знам какъв цвят да. Много съм нетърпелива!
И аз много искам снимки, ама вашите Blush
И като ги гледам и се срамувам в ъгъла, но пък и се вдъхновявам да подобрявам.
Скоро ще покажа и аз, при мен е още напълно неестетична раУта. Не е нито за приказка, нито за показване Weary

# 211
  • Бургас
Ооо, момичета, то и при мен е кофти пейзажа, ама така е. Не можем да стигнем до ремонт и това е.
Показвам си цветята и това е. Нека им се радваме.
При нас пак вали. Боже, прогизнаха сигурно тез китки. Току им изсипвам чинийките, че са пълни с дъждовна вода.
Айде, днес вечеда спира да вали, че ще загният, ей.
Пак ще наснимам цъфтежа им и ще ви го покажа.

# 212
Много красота сте показали, момичета! Голямо браво за грижите!
Ето я розовата лобелия, която купих за синя:)

# 213
Кой искаше снимки Grinning

Грамофончета в основата на бившата люлка. Идеята беше от 4 страни да тръгнат и да я увият. За съжаление забравих да предупредя мъжа и сина и вече всички са прекрасно окосени Cry

Грамофончета в основата на глициниите.

Люлякът е вързан, защото се беше превил зимата от надвиснали клони. Скоро се надявам да го освободим.

Бананите преживяха зимата, затрупани само с пръст.

Глицинията събира цяло стадо пчели
Grinning

Хибискус - ако има чалъм за подрязването, приемам съвети - не се справям много добре.

На това му забравих името.

Новогодишната ни елха, всъщност май смърч. Хвана се, дано не се предаде лятото.

Скоро! В неделя съм рожденичка, дано ме зарадва с цвят тогава.

Миналогодишен лян и мушкато в реанимация.

Прекрасна вишнева мини розичка, която миналата година купих от Кауфланд за около 50 стотинки клюмнала и изобщо в ужасен вид. Надявам се да ми се отблагодари с цвят.
Цветен да ви е денят Heart

# 214
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
забравеното е комбинация от грудков ирис и лапад Simple Smile Simple Smile Simple Smile
за хибискуса (дървесна ружа) - подстригвай го както ти харесва като форма. търпи рязане - в предишния ни град имаше ограда от дървесни ружи.
аз бих му резнала клонките така, че да оформят топка. Simple Smile но не е задължтелно. и така може да си кара.

розичката може да я оставиш да си зимува на двора - няма да умре, даже ще ѝе по-добре. само трябва да внимаваш с косачите Simple Smile Simple Smile

# 215
Бялото цвете е ирис,а до него вирее май хрян или лапад😛 розичката що не я боднете в земята 😁
Редакция - писали сме едновременно с Добри 😛

# 216
Лапад, да Simple Smile благодаря за съветите - ще бодна розичката и ще оформя ружата.

# 217
Ева,супер! И моят банан е същия,даже не съм го затрупвала. 😃 Чаках да видя дали е оцелял,няма ядове,расте си.
Глициниите много ме радват,ама моите кой знае кога ще цъфнат.

# 218
Миналата година на Чифлика-Троян, видях невероятни сакъзи, ако има някоя от дамите оттам, знае за какво говоря. Цветовете им бяха като топки, огромни и кичести. Помолих за едно клонче, жената каза, че НЕ МОЖЕ. И така, бленувам по тях.
Качвам снимка сега на моите, които ме съжалиха и малко цъфнаха.

# 219
  • София
Майк ми гледа мушката, които всяка зима ги прибира в мазето и после смао ги изважда. Сега са едни дебели и кафяви като дърво и едвам-едвам са почнали да излизат зелени клончета. Кога мога да си отчупя от тях и да пробвам да ги размножа, септември или октомври?

# 220
Бисерче, и розова е много красива! Леле Карзче, уникално красиви са ти кралските мушката, че ти имаш повече саксии от някои цветарски магазин Simple Smile . Аз от два дена моите сандъчета с мушката и сакъзи съм ги преместила от парапета вътре в терасата, за да не изгният, защото постоянно вали.

# 221
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
бандитка, мисля, че точно сега е подходящо. Simple Smile
пролет е, искат да живеят, да растат, да цъфтят... може пък да не им пука толкова в чия саксия. Simple Smile

# 222
  • София
Хммм, щото четох, че подходящото време е есента. Ще ги снимам другата събота, да ги покажа. То те реално няма още какво да им се отчупи, сега тръгват да излизат. Simple Smile

# 223
Никога не бях искала мушката доскоро, обаче съседката ми чупна две клончета и каза направо да ги бучна в саксията, хванаха се, даже едното след десетина дни цъфна.
Това, че е цъфнало не значи, че се е хванало Simple Smile И във ваза да го беше натопила щеше да цъфне, защото цветоносът е оформен и така или иначе тръгнал да цъфти. Аз имам едно, бучнато преди 10-на дни, засега е добре, но съм далеч от мисълта, че се е хванало. Ще кажа, че се е вкоренило, когато извади поне 2-3 нови листа. Иначе факт, навремето майка ми захващаше мушката от клонки, тогава не се продаваха под път и над път. Но сегашните оранжерийни нискостеблени и дрън-дрън кръстоски имам чувството, че ги правят едногодишни или максимум двугодишни. Тва да ми гние мушкато от нищото или на едната година да е добре, а на следващата внезапно да се гътне никога не ми се е случвало с т.нар. бабини мушката.
Месечинка виторога, мисля, че всички са се хванали, всички имат нови листа. Но никое не е парниково, двете са ми от съседката, останалите от баща ми. Гледам мушкатото на съседката, отрупано е с цвят, разкошно е. Горките ми цветя в градината, удави ги този дъжд.

# 224
  • Варна
Бабините са друга работа, аз сериозно си мисля вече да купувам само от баби по пазарите, ако сегашните ми започнат да мрат. В градината ли са ти посадени, в смисъл не в саксия? Ако е така няма страшно, като спре да вали почвата бързо ще се отцеди. И в градината верно вървят много по-добре, някак по-проветриво ли е, повече се регулира влагата ли не знам, но съм забелязала, че винаги е така. Едни въшлясали теменужки бях преместила в градинката пред блока, че да не ги хвърлям - изчистиха се от въшките и се скъсаха да цъфтят.

Общи условия

Активация на акаунт