Цветя за терасата - 4

• 32 450
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
Невкоренени растения не се торят. Освен евентуално с тор, стимулиращ коренообразуването, но се пръскат, т.е. поема се през листата. С вкореняване на мишката и сакъзи и аз нямам успех по принцип, много ми гният. Освен това твоите ли бяха много мънички и зелени, че вече не помня. За да имат шанс за вкореняване трябва да са полувдървени, нито съвсем твърди и стари, нито най-младите зелени клончета.
Да, аз също накрая си помислих, че може и да не е трябвало да се торят. Не знаех. Дано сега се съживят, но сложих същата пръст, в която съм поливала с тор. Ами ще видим, дано оживеят. Не съм знаела също, че младите растения не  се вкпреняват. Едно време баба късаше и бучваше и готово. Голям зор с тия китки.

# 196
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да се изкажа и аз Simple Smile Simple Smile
чела съм и съм опитвала много теории и практики - с жито в саксията, с ческа бодната в картоф, с ческа сцепена на две и царевично зърно, мушнато между двете части, с топка глина, залепена около ческата и така посадена...
не става и не става.
явно с мен мушкатите не искат да общуват. на клонки, на парчета, в саксии, че и цъфнали даже. поглеждат ме и се гътват от ужас.
две ми е донесъл любимия, закачих ги да висят на климатика за да не ме виждат и да се излъжат да живеят. за сега са добре. не знам докога.

# 197
  • София
st. Dobri,
Имам предчувствие, че ще те изненадат приятно този път. Чакам да се похвалиш.

# 198
да се изкажа и аз Simple Smile Simple Smile
чела съм и съм опитвала много теории и практики - с жито в саксията, с ческа бодната в картоф, с ческа сцепена на две и царевично зърно, мушнато между двете части, с топка глина, залепена около ческата и така посадена...
не става и не става.
явно с мен мушкатите не искат да общуват. на клонки, на парчета, в саксии, че и цъфнали даже. поглеждат ме и се гътват от ужас.
две ми е донесъл любимия, закачих ги да висят на климатика за да не ме виждат и да се излъжат да живеят. за сега са добре. не знам докога.
Щом са подарък от мъжо, ще живеят. Една баба показваше на видео как ги разсажда. Отрязва, топва в лист алое вера, да се полепи сок и засажда. Сега така съм ги бучнала, да видим.

# 199
Добри, сайтът не им изчислява доставката коректно. Два пъти вече поръчвам и се оказва сгрешена в сайта. Може по телефона да питаш колко ще ти излезе доставката,за тези 3те. Аз пиша забележка,че искам обаждане преди пускане на доставката и така си задавам въпросите преди да ми ги пуснат.

# 200
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ще взема да им звънна. Simple Smile няма какво да губя. Simple Smile

# 201
  • Пловдив
За мушкатите аз знам, че трябва да се оставят да позавехне отрязаното клонче  примерно една нощ и след това се засажда. Капвате малко вода, притискате здраво почвата (даже направо трамбовате сандъчетата и после с шило правите малка дупчица колкото да влезне клонката). Трябва да посадите до първите листа (те после сами си падат), ако има цвят го отрязвате. Така държите с минимални поливки (направо да си е сухо) две седмици не на директно слънце. След тези две седмици вече започвате да поливате по-редовно без да прекалявате, на третата- четвъртата  седмица вече можете да торите и да си ги сложте на слънце.

# 202
Много мислих и се реших да ви покажа едно цвете, което не е мое, но аз отглеждам....за името изобщо не го запомням. От Германия е... Това е "саксийният" вариант, който очудващо цъфти вече повече от 6 месеца. Един ден ще ви покажа и дворният, който цъфти само седмица.

# 203
  • Варна
Азалия, рододендрон (така и не знам има ли разлика). Аз не се спогаждам с тях, три съм уморила дотук Embarassed Иначе са много красиви наистина.

# 204
За мушкатите аз знам, че трябва да се оставят да позавехне отрязаното клонче  примерно една нощ и след това се засажда. Капвате малко вода, притискате здраво почвата (даже направо трамбовате сандъчетата и после с шило правите малка дупчица колкото да влезне клонката). Трябва да посадите до първите листа (те после сами си падат), ако има цвят го отрязвате. Така държите с минимални поливки (направо да си е сухо) две седмици не на директно слънце. След тези две седмици вече започвате да поливате по-редовно без да прекалявате, на третата- четвъртата  седмица вече можете да торите и да си ги сложте на слънце.
Благодаря, ще го имам предвид.

# 205
Ееее, много сложно го изкарахте с мушкатите, ама при мен сигурно е проработил късмета на начинаещия, щото аз съм пишман градинарка. Никога не бях искала мушката доскоро, обаче съседката ми чупна две клончета и каза направо да ги бучна в саксията, хванаха се, даже едното след десетина дни цъфна. После взех и от баща ми няколко с корен, всички са живи... засега.

# 206
  • Бургас
Дама, снимки може ли?
Обичам да гледам снимки на цветя.
От моите очаквам до ден, два да се разтворят едни мушкати, дето са ми бебета и не знам какъв цвят да. Много съм нетърпелива!

# 207
Дама, снимки може ли?
Обичам да гледам снимки на цветя.
От моите очаквам до ден, два да се разтворят едни мушкати, дето са ми бебета и не знам какъв цвят да. Много съм нетърпелива!
Одеве си наснимах цялата градина, ама виж, точно мушкатата не снимах. Освен това, за което споменах, няма нито едно друго цъфнало, все ги чакам и се надявам, но иначе си вървят добре.Отделно двете са в прекалено малки саксийки, че нямах други тогава и трябва да ги пресадя. Но иначе си вървят добре, пускат нови листа и зеленеят. Много ми е трудно със снимките, все трябва да намалям размера на всяка поотделно, явно идват големи и не ми дава да ги публикувам, при вас така ли е?

# 208
  • Италия
Много хубава темичка, много научих от нея. Записвам се с днешни снимки от импровизираната ми балконска градинка

# 209
  • Варна
Никога не бях искала мушката доскоро, обаче съседката ми чупна две клончета и каза направо да ги бучна в саксията, хванаха се, даже едното след десетина дни цъфна.
Това, че е цъфнало не значи, че се е хванало Simple Smile И във ваза да го беше натопила щеше да цъфне, защото цветоносът е оформен и така или иначе тръгнал да цъфти. Аз имам едно, бучнато преди 10-на дни, засега е добре, но съм далеч от мисълта, че се е хванало. Ще кажа, че се е вкоренило, когато извади поне 2-3 нови листа. Иначе факт, навремето майка ми захващаше мушката от клонки, тогава не се продаваха под път и над път. Но сегашните оранжерийни нискостеблени и дрън-дрън кръстоски имам чувството, че ги правят едногодишни или максимум двугодишни. Тва да ми гние мушкато от нищото или на едната година да е добре, а на следващата внезапно да се гътне никога не ми се е случвало с т.нар. бабини мушката.

Общи условия

Активация на акаунт