Цветя за терасата - 4

• 32 457
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
  • София
mimeime, това жълта петуния ли е!? Не бях виждала до сега!

Момичета, разкошни цветя имате.
Да. Аз също се изненадах, но го отдадох на невежеството си. Joy

# 181
Момичета сега като вали прибирате ли цветята някъде на сухо

# 182
  • Варна
Не, то това остана. Може ли на всеки дъжд да ги прибираш Simple Smile

# 183
  • SF
Те затова са балконски цветя - трябва да умеят да се справят с климатичните условия. Снегът ще им дойде в повече, но дъжд, вятър, слънце трябва да могатда понесат.

# 184
  • Бургас
Вчера поливах цветята, а снощи цяла вечер валя. Сега поне 4-5дена няма да ги пипам, че са прогизнали.

# 185
Слагали ли сте някакви почвопкривни под туя в саксия? Детелина ще пречи ли? Имам си личен проблем с визията и не искам да виждам голяма повърхност с пръст (отделно дето не давам да се вижда пластмаса Confused) и само редя бели камъчета, или разни треволяци. Обаче свраки само ми крадат камъчетата, те пък им се изплъзва и после ги събирам..... При туите сега, хем им сложих ограда отпред от декинг, пак ми се иска да закрият и пръстта, та се чудех за детелина. Хрумна ми, защото в една саксия си прихванах елхичка и в нея си самопоникна детелина и много ми харесва как се получи. Но не смея да тествам с туите, че веднъж изхвърлих 3 пожълтели 1 месец след засаждане, огромни. Дали корените им ще пречат, или пък отгоре ще задушава. Уж били полезни, че правели азот, но все пак дали някой има опит би ми било интересно да прочета.

Карзз, ако ще те успокои и аз и садих, и поливах и торих.... Замина то...

# 186
  • Варна
Туите съм забелязала, че са ужасно капризни, почти не съм виждала живи по саксии по заведения, че и в парк ако засадят - след година максимум са се гътнали. Близо до нас садиха покрай булеварда, след 2 месеца всичките бяха изсъхнали. Не знам каква е причината, но едва ли е в почвопокривните растения.

# 187
Хахааа, месечинка, вярно, надали от почвопкривно. Моите като умряха така скоропостижно, и аз започнах да наблюдавам по улици, балкони, заведения и наистина, масово виждам пожълтели. ММ каза, че ако и тези се споминат, това ще е последното му участие в процеса. То това няма извлачване. Бяха мега тежки. Пък и колко речни камъни в 2 чувала горкия пренесе от баухаус... Дренаж да има рече господарката, демек аз. Grinning Усещам обаче революционното напрежение, което се поражда и затова търся начин, да не стигаме до бунт, че крехко е равновесието в ИП GrinningGrinningGrinning

# 188
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
а с цветен мулч дали няма да стане?
виждала съм големи туи като ограда на къщи и заведения. наистина имат голямо "текучество" в първите една-две години, после свикват. Simple Smile

# 189

Момичета това са ми грамфончетата,  дето ще ги гледам на терасата , да ги разсаждам ли по няколко в саксии или така им е добре , на гъсто ли са много ?[/img]

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 20:40 от AnMary

# 190
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
тук ли някой се похвали, че си е купил сладки картофи?

Sad Sad Sad отказах се

Момичета това са ми грамфончетата,  дето ще ги гледам на терасата , да ги разсаждам ли по няколко в саксии или така им е добре , на гъсто ли са много ?

гъстичко са. 3-4, най-много 5 според мен.

# 191
Момичета, пак съм аз, да се оплаквам от моите мушката. Гледам аз, че не вървят разсадите, стоят така, пуснат по някое листенце, но много ми се видя съмнителна работата вече. И така, извадих всички. Почвата беше като кал, мокра и лепкава, коренчета даже не са пуснали. Имаше едно-две с коренчета, но много странни и почернели. Не преполивам уж, но почвата не иска да изсъхне. Но торих, да не съм ги уморила с тор? Смесих пръстта с малко нова и отново посадих. Иде ми да се гръмна заради тия цветя.

# 192
  • Варна
Невкоренени растения не се торят. Освен евентуално с тор, стимулиращ коренообразуването, но се пръскат, т.е. поема се през листата. С вкореняване на мишката и сакъзи и аз нямам успех по принцип, много ми гният. Освен това твоите ли бяха много мънички и зелени, че вече не помня. За да имат шанс за вкореняване трябва да са полувдървени, нито съвсем твърди и стари, нито най-младите зелени клончета.

# 193
  • София
Добри, на мен така едни рози ми излезнаха златни. Уж с една колежка поръчахме още преди ИП да дойдат до работата, по 3рози всяка. После ни ги пренасочиха до домашните.адреси и не стига, че дойдоха само 2, ами и доставка 12 лв.
Ох, тези грамофончета. Аз нали си донесхо с пръстта.от село, та от още.2 саксии скубах покарали.

# 194
И на мен с туите ще ми е последният опит и май въобще с иглолистните. Миналата година ми умряха една туя и две кониферита. През октомври ми подариха две туи, пресадих ги в двора. Еднакви са, еднакво ги гледам и поливам, на два метра една от друга, обаче едната върви перфектно, а другата съхне и жълтее. ММ ми донесе и някакъв специален препарат за туи, пръсках миналата седмица, да видим дали ще оживее. Питах в една група за градинарство, казаха ми, че е от слънцето, само това е разликата, зелената е на малко по-шарена сянка, съхнещата е на слънце.

Общи условия

Активация на акаунт