Цветя за терасата - 4

• 32 459
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
  • In transit
Как се гледат маслини в саксия?
Ще се простя с един бенджамин, на който нещо не му върви. Гледам го от 15 години, а може и повече. Изнесох го на терасата. Оголи се съвсем - до пръчки. Има леки зелени връхчета на върха на клечките. Мога да го заменя с маслина от Лидл, стига да не е капризна. Зимата къде зимува тази маслина? Бавно ли расте?
Може ли снимки на Маслина в саксия?

Много лесно се гледа. Иска редовно поливане, без да преполиваш. От време на време торя, но когато се сетя. Може би - 4-6 пъти от пролетта до есента. Не съм я прибирала вътре. На опаковката пишеше, че издържа до -5С. Всъщност два пъти съм я прибрала зимата като имаше леден вятър. Отглеждам я на ЮИ балкон, пече я средно 3-5 часа на ден.

Ето прясна снимка. На две години е. Всъщност ако броим от както е засадена сигурно е на 3.
Ето и как изглеждаше като я купих.

# 166
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
няма му нищо.
чела съм, че е добре първо да се полее с вода и после, вече на мокро, повтори с тор.
за да не се изгорят коренчетата.

# 167
# 168
  • In transit
Нат, дипалденията не е капризна, само вода и се скъсваше да цъфти, много си я обичах, докато не я нападна памуклийката на втората година...подозирам, че зимата докато я бях оставила в коридора да зимува я прихвана тази памуклийка. Изкара сезона, но след това я изхвърлих, след като не успях да се преборя с нея.

Да знаете, че ме заразихте...днес си купих импатиенс. Как да го гледам? Знам, че скоро го обсъждахте. Blush
И да питам как се различават мушкато и сакъзче...аз си мислех, че на мушкатото листата са мъхести и заоблени, а на сакъзчето са остри и лъскави. Обаче онзи ден в Лидл видях някакво мушкато с остри и лъскави листа, днес в Практикер имаше някакво кралско мушкато, пак с такива...

# 169
  • SF
Значи ще купя маслинка. Много се е разклонила. Тя сега прилича на храст, не на дърво. Може ли да се оформя?

# 170
  • Варна
Може, естествено, защо да не може?

# 171
  • Бургас
Ето ги и новите ми бебета! Днес ги набучках в саксийките, дано се захванат.

Това са ми почти всички кралски, има още 2-3,но са много мънички и не са ми цъфтели още.

Това го имам от миналата година, но сега ми цъфна. Интересното е, че зад листата, не се вижда тук, има още един цветонос, който ще е двуцветен. А този е червен. Ще снимам пак, като разцъфне и загадъчният отзад.

# 172
  • SF
Ехаааа, красота!!!!
Аз винаги съм имала много цветен балкон. Сега само празни саксии и умиращи бенджамини.
Имам и две мушката, които изобщо не цъфтят. Само листна маса.

# 173
karzz,
Прекрасни са Heart Eyes

Я кажи директно ли кършиш и бОчкаш в саксийките.
И аз искам да свърша нещо подобно, но сега тъкмо ми разцъфват първите и още не съм им се нарадвала, та не зная дали въобще ще рискувам.

# 174
  • София
Момичета, тъй като съм пропуснала момента да засея събраните миналата есен семенца от Винки, днес мисля да се разходя и да си купя нещо за балконските ми сандъчета.
Чудя се къде да отида - Mr.Bricolage, Практикер или BAUHAUS, някой с актуална информация, може ли да ме насочи. За София питам. (Не ми се чака по опашки, затова ми се иска да избера един от възможните магазини.)
Ще търся Винки, кученца... нещо издръжливо за южен балкон.

# 175
  • Бургас
tays, да, директно бучкам в пръстта. Дружката ми и тя така ги прави. Мушки и сакъзчета, всичко така.

Вчера дъждът ми понамокри цветята, така че, днес спокойно ще ги полея с тор. Че бяха позасъхнали, а както Добри писа, трябва първи с вода и после с тор да се полеят.
Поразместих и саксиите на едната тераса. Онези петунии, все пак ги пресадих в сандъче. Първоначално мислех, да ги държа вътре в терасата, срещу отворен прозорец, но не знам дали ще им е ок. Та, изкарах ги на перваза. Наложи се да прибера някои саксии с мушки вътре в терасата. Ако не ми щукне нещо друго и да ги разместя пак.

# 176
  • София
Пак аз Simple Smile Върнах се от пазар. Ходих до Mr.Bricolage. Доволна съм.
Скрит текст:

Все пак, мисля да засея и малко Винки, пък дано се хванат.

# 177
# 178
  • Sofia
Хайде и аз да се включа - здравейте, момичета! Flowers Cherry Blossom Flowers Four Leaf Clover

Имам много нещастни опити с петунии предимно, но и други - най-често се получаваше това, което и вие описвате - след месец вече стават доста рехави и ги полазват разни буби.
Последният ми опит да запазя на стълбището едно циганче и сакъзче, са неуспешни, изгниха. Вероятно преполях, както ви чета.
С огромна завист минавам почти ежедневно покрай два балкона, които винаги са имали страхотни цветя и сега ще направя пореден опит.
От Великден имам вече 3 сандъчета - първото е 3 стръка алпийско каскадно сакъзче, второто и третото - по твърдение на сина ми, на който ги поръчах, са каскадно мушкато. Засега вървят добре. Със старата почва са, но купих и сложих тор от калифорнийски червей. Нямам никаква идея за това къде, как и кога се подрязват.

# 179
  • Бургас
mimeime, това жълта петуния ли е!? Не бях виждала до сега!

Момичета, разкошни цветя имате.

Общи условия

Активация на акаунт