Цветя за терасата - 4

• 32 474
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Бебе сакъзче?

# 151
И аз така мисля, след като се появи третото листенце, което е назъбено като на сакъзче. Но другите две листенца са различни Simple Smile Дано не умре, страх ме е да го вадя да го пресадя.

# 152
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
може би "слез".
първите листа са котиледони. Simple Smile

# 153
Имам 1 мушкато, което отказва да цъфти и 1, което се скъсва. Грижите и за двете са еднакви.

# 154
  • SF
Как се гледат маслини в саксия?
Ще се простя с един бенджамин, на който нещо не му върви. Гледам го от 15 години, а може и повече. Изнесох го на терасата. Оголи се съвсем - до пръчки. Има леки зелени връхчета на върха на клечките. Мога да го заменя с маслина от Лидл, стига да не е капризна. Зимата къде зимува тази маслина? Бавно ли расте?
Може ли снимки на Маслина в саксия?
След бенджамините (3 на брой) не ми се занимава с глупости.

Алоето, което слънцето напече и избели, прибрах в хола и взе да се съживява. Лека-полека позеленява обратно. Но аз него го гледам не заради красотата, а заради гела.

# 155
може би "слез".
Да, същото е като на снимката. Благодаря. Откъде ли е дошло? Това е цвете, нали, не е бурен, доколкото видях в нета.

# 156
буренче е Simple Smile

# 157
  • София
Аз сине донесох пръст от село и заедно с нея явно грамофончета/парички, защото в саксията при циганчето са ми поникнали. Simple Smile

# 158
  • SF
може би "слез".

И аз имам такова. Нито цъфти, нито нищо. Стои вече втора година с 5 листенца на тънки стъбълца.
Ще купя лавандула - има при нас един магазин, 5 лева коренчето.
Дали няма да си направя някой номер с нея?
Маслина и лавандула.
Кажете за маслината в саксия. Къде зимува, бързо ли расте.

И имам някакви летящи мравки, които живеят в пръстта на балконските саксии.

# 159
Чета в нета, че е билка и се казва „Божа ръчица”. Няма да го махам засега. Нямам идея как и откъде е дошло, но може и да е Божия намеса Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 160
  • София
Момичета, съседката сложи чудни карамфили на южната тераса. Толкова са красиви че ми се прииска да продължа редичката.
Ще оцелеят ли на жестоко слънце? Терасите са открити, няма навес, тента, нищо. Хем ги искам, хем не искам да убивам цветята ако не е подходящо.
Помагайте моля Simple Smile

# 161
оцеляват на жарко слънце, корените им са плитки и не им пречи да са в саксии и сандъчета. искат си поливане.

# 162
Здравейте, нов съм в занаята и имам въпроси. Искам да си направя саксии от улуци на терасата, но доколкото разбирам отдолу на улука трябва да има дупка за да се оттича водата. Има ли вариант без да се дупчи отдолу, а само да се сложа дребни камъчета, без дупки за оттичане?
Тъй като улука се пада бял чист перваз и няма как водата от улука да пада по терасата или да мисля някаква чинийка под илука?

# 163
Е не може без да се оттича водата. Освен това,ако улука не е пвц, може да остави ръжда по плочките на балкона/настилката. Помислете го.

# 164
  • Бургас
От два дена съм разтворила във вода, лактофол за балконски цветя, да ги поливам, но все не ми остава време. Днес вече ще ги полея. Нищо му няма на разтвора, нали?

Общи условия

Активация на акаунт