Цветя за терасата - 4

• 32 278
  • 754
  •   1
Отговори
# 420

Ох, моите.циганчета не щат да.цъфнат и това.си е. Даже пъпки нямат, само шума. Confounded

И аз имам едно такова. Подариха ми го цъфнало, но беше преполято от магазина, та чак отгоре зеленясала почватя Cry Пресадих го и сега е само със листа, а пъпките изсъхнаха и окапаха, но аз съм упорита и ще го чакам.

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 08:07 от bubanka

# 421
Това са лилиумите ми. Нали вчера споделих за тях... Много се радвам, че се развиха така... В момента това са моята гордост.
Досега не съм засаждала семена или луковици....

# 422

момичета ето ги бегониите ми за които питах, според вас ще пораснат ли , има ли им нещо или?

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 09:00 от bubanka

# 423

момичета ето ги бегониите ми за които питах, според вас ще пораснат ли , има ли им нещо или?

Имайте в предвид, че може при самото пресаждане да се поразмърдат коренчетата и докато се посъвземе цветето да изглежда като "увяхнало".

# 424
Аха. Понеже с голям мерак ги купих , гледах в нета снимки как ще изглеждат Уж като пораснат и се надявах да станат Simple Smile

# 425
  • София
Според мен ще се оправят. Ето ги моите на село на двора:

Тези.от.тази година. Имам едно.вкъщи от миналата година:

Това голямото отляво, другото също е от тази.

# 426
Страхотни са !

# 427
  • София
Благодаря, това е единственото цъфтящо цвете, което ми оцеля от миналото лято и затова.сега пак си взех от него, 10 коренчета от Баумакс.

# 428
  • Бургас
Колко е шаренко в темата! Красота!

Според мен нищо им няма на бегониите. От пресаждането са така. Ще се съживят.

Бубанка, освен нова пръст, друго не зная дали ще помогне.

Нямамтърпение да видя тези лилиуми цъфнали! А как само ухаят....

Днес от кауфланд си взех това бебенце. Търсех бяло но нямаше.

И нещо за радост на окото.

# 429
През колко време пръскате с вода и сапун срещу мушички? Нападнаха ми цветята вътре... Умирам от мъка.

# 430
Скрит текст:

Имам 2 въпроса. Понеже тук доста се споменава каланхое, дали това цвете е каланхое? Аз никак не го  харесвам, ама то гад - вирее, въпреки, че зимува на стълбището и дори не е пресаждано в последните 4 години.
Втория ми въпрос е за китайската роза. Не е пресаждана скоро и се чудя дали сега е подходящо време или наесен. Дали да я изкарам вън на балкона или да е вътре?

# 431
  • Бургас
Да,каланхое е.

# 432
Лолис - не знам дали срещу мушички помага вода и сапун. Пробвай няколко дни по колкото се сещаш пъти....
Моята перуника бе нападната от мушички и когато я изнесох на вън направих инсектицид от  люта чушка, чесън, тютюн - много е гадно на мирис и се пръска само навън. След няколко дни изчезват. Сместа помага и за по-сериозни вредители по домашните саксии... Ако искаш ще споделя точната рецепта.
Каланхоето е чудесно цвете за мен, но успях да го уморя за едно лято...
Морфея, ако китайската роза е порастнала на височина, е желателно да я преместиш сега. Ако цъфти, обаче изчакай до есента.

# 433
  • Бургас
Сега си поливах цветята,този път само с вода,че досега предимно с мая и един път с Лактофол. Та,сега им направих почивка.
Останах изумена,колко много цвят има тях. Нямам търпение да нацъфтят всички. Ще ви ги покажа.
Но ми направи впечатление,че едното мушкато,като розичка(ще ви го покажа) все още няма пъпки. Има един цвят,който му е от зимата още и може би от миналата седмица се разтвори нормално,иначе стоеше като засъхнало. Тогава все цъфтеше и сега явно почива. Последните му цветове седяха едни като позасъхнали,без да се разтворят напълно. Не знам и аз как да го обясня. Дано сте ме разбрали.
Ето го.

Торенето с мая и лактофол помага.
Обаче за лактофола не съм сигурна колко на често трябва да се употребява.
Мисля поне 2 пъти в месеца да поливам с него. През другото време - на 3-4 поливани с мая. И за почивка с чиста водичка.
Как мислите,става ли?

# 434
Vicky_P, точно в момента има 3 огромни цвята. Досега цъфтеше само по един. Иначе не върви добре, нападната е от вредители, мисля,ч е са някакъв род гадини, които са отдолу по листото и листенцата пожълтяват и капят. Пръсках през зимата с разтвор от тютюн, но не видях някакъв ефект. Миналата пролет доста я орязах,четох че се подрязва, за да цъфти. Сега трябва да и купя препарат и да я напръскам на балкона.

Общи условия

Активация на акаунт