Цветя за терасата - 4

• 32 268
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
Vicky_P, може ли рецептата? Сз с вода и сапун съм се справяла, но сега сякаш няма много разлика...

# 436
  • Варна
Какво ще ми препоръчате за северна тераса ? И за южна също? Късно ли е да си засадя нещо? Искам да е сезонно ,зимата нямам къде да ги съхранявам.

# 437
  • Бургас
Добро утро!
Взех си хапчето тази сутрин🌺❤️
А вие?
Минах на визитация!
Вчерашното бебе се отвори!  Зад него са ми бебешките мушки от семена.

Следобед ще е втората доза.
Извинявам се, че досаждам пак.

# 438
Здравейте,имам нужда от съвет.
Преди 10тина дни купих и пресадих сакъзчета на терасата.
Само една,две саксийки цъфнаха след пресаждането, а на всички други пъпките които бяха при купуването изсъхнаха и не се развиха.
Искам да попитам каква е причината според вас?И как да оправя проблема?
Засадих и купих и петунии по същото време/едновременно/ - скъсват се да цъфтят .Но сакъзчетата едвам едвам.Цветята са на източна и западна тераса.

# 439
Карзче, супер са ти цветята! И аз така процедирам с Лактофола, през 15 дни поливам с него, през другото време с чиста водица.

# 440
  • Бургас
Камелия,според мен е нормално,че има паднали пъпки.
И на мен ми се  е случвало. Спокойно,ще напуска нови. Искат слънце.

Благодаря ти,Нати!

# 441
  • Карлово
Тъкмо и аз напръсках с разтвор с люти чушки иу чесън + веро. Така беше инструктажа от статиите на Св.Добри.
Да видим дали ще помогнат на моите плюнчовци, въшки и т.н.

# 442
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile твоите ги даваха бели кахъри.
аз се боря с едни памуклийки вече трета година. Sad
сущий феникс са - изчезват лятото (с пръскане де) и се появяват пак зимата. а пръскам и первази и прозорци и всичко. къде се завират и оцеляват нямам никаква идея. Sad

# 443
  • Карлово
Не знам защо ги неглижират, но миналата година ми умираха дребните виоли пред очите, докато си ги снимам и на другия ден увехнали. Аз мислех, че едни бели пеперуди ги снасят тези гъсенички, но в тази градина не съм виждала, чак пък толкова пеперуди.
А за мушици овесвам на нещо тези ленти за мухи, доста се лепят по тях.

# 444
Камелия,според мен е нормално,че има паднали пъпки.
И на мен ми се  е случвало. Спокойно,ще напуска нови. Искат слънце.

Благодаря ти,Нати!

благодаря ти,зарадва ме,помислих ,че аз съм направила нешо неправилно,при засаждането или знам ли,преполиване ли,или пък нещо със саксиите...за първи път слагам такива цветя на терасата.Имам стайни,но с балконски нямам опит и със цъфтеж Grinning уча се още,ще питам пак ако имам проблем ,нали може Blush

# 445
  • София
Здравейте момичета, есента си купих едно растение от Лидъл изглежда като малко храстче, цяла зима си изкара на балкона без проблем, но сега забелязвам, че по листенцата има светли петънца, имате ли идея какво е и с какво да пръскам?
Отделно в саксията има много мушички, напръсках с Моспилан /това имах/ и набучих кибритени клечки, така прочетох някъде, но без резултат.

Скрит текст:

# 446
  • Бургас
Разбира се, че може, Камелия, затова сме тук.
Ще се радваме и на снимки!

kupu, това храстче ми напомня, на едно, което имах и цъфтеше с едни цикламени малки цветчета. Но, само това си спомням.

Черпя с една цъфнала тигрова бегония.

И малко нежност, пак.

# 447
  • In transit
Simple Smile твоите ги даваха бели кахъри.
аз се боря с едни памуклийки вече трета година. Sad
сущий феникс са - изчезват лятото (с пръскане де) и се появяват пак зимата. а пръскам и первази и прозорци и всичко. къде се завират и оцеляват нямам никаква идея. Sad
Пробвала ли си да третираш местата с памуклийка със спирт? А по растенията с дезинфекциращи кърпички. При мен само това помогна да се оттърва от тази гад, защото след като изхвърлих дипладенията по декоративната стена, която е дървена продължаваха да се въдят. Та там напръсках с пълверизатор с чист спирт, а стеблото на нолината го обтрих няколко пъти с дезинфектиращи кърпички и така го спасих.

# 448
Добри, я стисне една памуклийка. Ако ти остане червено петънце - не е памуклийка. Често се бъркат с кръвни въшки и препаратите, които им действат са различни.

# 449
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ще проверя като ги намеря пак.
Simple Smile Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт