Цветя за терасата - 4

• 32 247
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
  • Италия
Влизам да ви се похваля с новото ми съкровище Bowtie
Очите ми изтичат по този храст от доста време, та мм ме изненада Heart Eyes

danilu, видях че го имаш в градината, та на есен ще търся съвети Kissing Heart

# 451
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"четка за бутилки" - Simple Smile синковецът много го иска, но трябва първо да оправим двора. Simple Smile

# 452
  • Италия
Добри, точно! Нямах идея, че ще ме грабне толкова, но докато го преместя в по-голяма саксия, ми напълни терасата буквално. От два часа не свалям очи от него Heart Eyes

# 453
видяхме го на пазара Петков и от тогава ни е в мислите Simple Smile пише, че не е труден за отглеждане.
https://www.gardeningknowhow.com/ornamental/shrubs/bottlebrush/g … ebrush-plants.htm

видяхме червен и розов, но разбрах, че има и жълт и бял... нямаме толкова двор...

# 454
  • Италия
Така е, не е претенциозен - трябва само да се пази от бурните зимни ветрове и вихрушки. Идеален е за градини! ... ама аз, като си нямам, ще му се радвам в саксия - поне тераса като стадион имам Joy
На есен ще търся варианти да си го размножа Simple Smile

# 455
  • Варна
Хм, за тая кръвна въшка чета, че напада ябълките и много рядко крушите... За цветя никъде не пише, а и визуално не виждам прилика с памуклийката, която аз знам. Иначе памуклийката си пуска червеникаво като я размажеш, винаги съм го забелязвала. Обърках се леко.

# 456
Simple Smile твоите ги даваха бели кахъри.
аз се боря с едни памуклийки вече трета година. Sad
сущий феникс са - изчезват лятото (с пръскане де) и се появяват пак зимата. а пръскам и первази и прозорци и всичко. къде се завират и оцеляват нямам никаква идея. Sad
Мисля, че някои от гадините се завират в самата пръст и имат фази на живот.

# 457
Памуклийката не пуска червено. Това го знам от агроном. Двете се бъркат често и като не пръскаш с правилната отрова - няма отърване. Ходят по цветя. Аз имам предимно кактуси, но са ми гад номер 1 и дълго живеех в заблуда. Така един ден едн жена в агроаптеката ме пита - а дали е памукова въшка или е кръвна? И ми обясни. Различни гадове са и в агроаптеката ще дадат съвет - кое за кой вредител. Иначе при мен се скриват в самата основа растението,могат и в пръстта. Тоест хубаво  и поливка на саксията да се направи с препарата.

# 458
  • In transit
И аз се обърках...мислех, че памуклийката е едно бяло и лепкаво нещо дето се образува в основата на стъблото, там където излизат листата. Ако това, което описах не е памуклийка какво е?

# 459
памуклийката е ... рошава като памук.
завира се навсякъде, от гънките на орхидеите ми беше най-трудно да я махна. пръскам и пръстта, и саксиите и перваза и прозореца мия с препарати на спиртна основа и пак намират къде да се крият гадовете.
снимата не е моя, но така изглеждат

ето така "поединично", никога не съм ги виждала

чистих със вода, спирт, пръсках със специален препарат на лактофол за памуклийки.
подобен на този, но имаше картинка само на памуклийката
Скрит текст:

# 460
  • Варна
Да бе, аз знам какво е памуклийка, имала съм много срещи с нея. Тази кръвна въшка никога не съм я виждала, съвсем различно ми изглежда, по-тумбеста и тъмна на цвят и изобщо не прави такива вълма. А памуклийката става... айде да не е червена, но тъмнорозова като я размажеш.

# 461
Тамън еднакво изглеждат на пръв поглед. Но как да е, опитах да помогна 😉

# 462
Ауууу мирена, прелест. И аз съм си го "заплюла" това дръвче, но място не остава по терасата. В Гърция само в тях са ми очите. А и вече имам 1 друго дръвче и ме е срам още едно такова голямо дърво да сервирам на господаря 🤣🤣🤣. Завиждам благородно.

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 07:08 от "Ти нормална ли си?!?"

# 463
  • In transit
Добри, точно като това на снимката изглеждаше и моето. Ама за едно лято борба никога не съм видяла нещо червеникаво или въшкоподобно, затова се учудих да не съм го объркала с друго. При мен основно това бялото и като го пишнеш и лепнеше. Все едно захарен памук пипаш.

# 464
Vicky_P, може ли рецептата? Сз с вода и сапун съм се справяла, но сега сякаш няма много разлика...
Ето ме, извинявам се че чак сега те видях.... това категорично става и за последните вредители за които са коментирали съфорумките. Мин.година точно на памуклийка видих сметката така..... Но трябва да се пръскат и пръстта и цветето по няколко пъти на ден...
Рецептата я бях изровила от интернет, много е миризлива, но поне е безвредна за растения/хора/животни. Освен това като се спре пръскането, след ден два се е отмирисало растението.
Редактирам се. Морфея, гадината  по китайската роза с лепкав налеп, летящи мушички, ларви и яйца по долната част на листото ? И долните пожълтели листа с лекота ли се откъсват? Писала съм си, че е белокрилка. Ако са малко, се пръска с дом.инсектицид с постоянство, но ако са много, давай с купешки инсектицид.
Също така намерих рецепта от бъдещата ми свекърва - разредена вода за уста с чиста вода за памуклийката - не съм я пробвала, но тя има сто и десет вида цветя в двора и терасата, все без вредители, така че явно действа Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 май 2020, 22:19 от Vicky_P

Общи условия

Активация на акаунт