The Handmaid's Tale - Тема IV - "Nolite te bastardes carborundorum"

• 37 127
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
  • с трима мъже :)
И то какво стана сега?

Скрит текст:
Серина е в Канада, а Джун - в Гилеад.

# 676
През първата половина на епизода си мислех "Добре, де, може ли четири епизода и половина да не се случи нищо?!".
Сцените с танците на Люк и Джун би бяха много скучни. През цялото време, докато бяха в боулинга и мило си говориха с това момче, очаквах да се случи нещо ужасяващо. Или то да вземе да се окаже предател, или всичките да ги заловят. Цялото преживяване там ми напомняше за напрежението, което изпитвах, четейки "Задната къща".
От целия епизод най-много ми харесаха как превръщането на Серина в прислужница е показано посредством кинематография. Даже и сценария на сериала напоследък да куца според мен, визуално им се получава супер!
Сцените от миналото ми бяха интересни. Личи си, че на Наоми и Серина хич не им е било драго и лесно.
Не знам какво да мисля от трейлъра за следващия епизод, за първи път този сезон го чакам с нетърпение.

# 677
Аз гледах снощи серия номер 4. Биваше, но е далеч от това, което беше сезонът.

# 678
Да, да и пак да! Най- сетне раздвижването,за което мечтаех! Много добра серия най- хубавата до сега! Справедливост на всички фронтове!

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 13:58 от modna

# 679
Много силен епизод, много! Чакам следващия с нетърпение.

Скрит текст:
Разговорът и очите на леля Лидия и Естер почти ме разрева.
Горкото дете, направо ми разтресе душата.
И все пак - “направи ли ти нещо, с което да подканиш вниманието му”?!?!?!
И разговорът с Лорънс… Ама скрита лимонка е той, убедена съм!
Уау - Иланис (или там като се пише) и Серина. Go to your room. Милата мисис Уотърфорд - сигурно е ужасно да получиш малко от собственото си лекарство. Чакам ‘’Do you understand me”.
Сцената в клетките беше ужасна. Сви ме стомахът. Люк въобще си няма представа какво става.
Уорън за мен е адски гнусен тип. И като поведение, и като външност.
И въпреки че вижда какво става, Серина пак е същата долна кучка. Пак мисли мъчения за другите, пак иска да е в центъра, на върха на пирамидата. Освен ако не играe двойна игра.
Учудена съм, че Уийлър я пуска да напусне къщата.

Tия работи ги писах, докато бях на половината на епизода. Сега догледах.
Ами, брилянтен! Най-сетне да има напрежение, действие и нещо общо с първите сезони като чувство.
Оказах се права за Серина. Като поиска пистолета, за да гръмне Джун, вече окончателно ми стана ясно. На Серина пък и личеше, че ще ражда още като тръгваха от къщата. Язък за оборудваната стая и всичко, като това не можаха да разберат. Мисис Уийлър хич не искаше да я пуска да тръгва.
Макар и заслужена, екзекуцията на Пътнам беше меко казано неправдоподобна. Ник и Джоузеф (както винаги) говорят и правят разни работи. Къде са другите командири? Къде отиде цялата формалност, с която осъдиха Мартата и Емили? Само прислужниците ли е важно да видят, че всеки получава справедливост (ха-ха)? И все пак се радвам, че този нещастник най-сетне си получи заслуженото.
На фона на всичко даже това, че Ник ще има бебе от новата си жена не ме трогна особено.

Относно следващия -
Скрит текст:
има трейлър, ама е доста постен според мен. Аз четох спойлери преди два-три месеца и единственото, което запомних е, че Джун ще помага на Серина да ражда.

# 680
И аз изгледах. Много добър епизод.

Джун и Серина отново заедно...
За другия епизод и горе-долу ясно, но в този наистина имаше изненади.

Между другото колко епизода е сезонът?

# 681
Скрит текст:
Гледам пак сцената между Естер и Лидия. Надявам се и двете актриси да получат номинации за Еми тази година. Ан Доу е страхотна актриса.

Ама и за Ивон трябва номинация. Серина изигра мистър Уийлър по същия начин, по който Джун си издейства пред Фред, да види Хана във втори сезон.

Как Джун завъртя очи, като трябваше да коленичи, също ме изкефи максимално. Внесе малко хумор в напрегнатия епизод.

Страхотно женско присъствие в сериала.

Слушам ревюта, че сериалът пак се бил завъртял в кръг, обаче аз си оставам на предишното мнение за серията.

Имам някакво предчувствие, че бебето ще се окаже със седалищно предлежание за по-голяма драма.

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 17:17 от Welt

# 682
Най- после някакво раздвижване с този епизод. Нямаше лоша сцена. Люк, горкият не знае изобщо къде се намира и какво се случва. Което е нормално по принцип, защото когато не си преживял нещо лично трудно го разбираш. Серина се усети, че се опитват да я сготвят  и затова перфектно използва възможността. Според мен ще потърси убежище и ще изкара Джун. Пътнам си получи заслуженото. Леля Лидия... перфектна е в образа си. Наистина вярва в този свят и в това което прави. Поиска справедливост и я получи и беше права в случая. Въпреки, че не бих искала да срещам такива фанатици 😏 За първи път чакам новия епизод с нетърпение от два сезона 😀

# 683
  • София
Разочарован съм.
За съжаление стана

Скрит текст:
точно това от което се опасявах...

Цитат
Серина се усети, че я държат в плен (не само физически) и че никога няма да се зачита нейната дума, просто защото е жена. Тя наистина си бе повярвала твърде много. Но падна отвисоко и брутално. Е, нека ти е! Аз не виждам изход за нея от това положение.
Всъщност има два варианта:
1) Да мине на 'светлата страна' и да започне да работи с Джун, което ако стане директно им давам 2-ка по десетобалната система и директно хвърлям сериала в кофата, защото ще направят ужасно и толкова експлоатирано и мега досадно клише.

Когато имаш две силни жени от двете страни на барикадата и когато лошата гони и минава по популярност добрата какво правим? Обединяваме ги срещу общото зло. 😂 Толкова да са елементарни горките.
Бях един от малкото на които им харесваше сезона и пишех само положителни ревюта, но сега обръщам палачинката. С едни 10 минути си плюха на целия сезон.

Само да напомня, че Серина е идеолог на това зло. И само преди един епизод искаше да го разпръсква и в Канада и е много по-лоша от Фред. Много по-лоша и много по-опасна.
Но това много бързо ще се забрави когато трябва да угаждаме на феновете и да правим фенсървис

Каквото и да направи Серина, никога няма да бъде реабилитирана в моите очи. Надявам се да не се стига поне до тази крайност в сериала, че ще изрият дъното.
Всичко в епизода бе ужасно предвидимо и съшито с бели конци. Никой не се усети, че може да избяга, а сигнали за това имаше. Винаги е сама с бодигарда и тъмничар. Така е по-лесно, нищо че е толкова ценна. Пускат я и в колко, осмия месец ли? Там някъде. Абсурд.
Боклука Пътнам си получи заслуженото, но как се стигна толкова бързо до подобна присъда и как така никой не се съмнява в Лорънс и Ник не знам, но това ръководната вихрушка в Гилеад я изкарват изключително проста.

Дано Серина умре при раждането и примерно да получи лична прошка от Джун, това ще е най-доброто което могат да и измислят. Поне във всичко това ще има някаква логика.

Само дано не станат първи дружки и заедно да громят Гилеад. Това ще е клишето на всички клишета.

Така е когато се слушат масовката фенове, които рупат пуканки и не мислят, а отмятат епизод след епизод.

За мен като голям тв и кино фен това развитие на сценария означава само едно нещо:
екипът е тотално изчерпан откъм идеи и не знаят какво да правят. Отдавна трябваше да приключат.

4.0

# 684
Този телевизионен сезон само от този сериал не бях разочарована.
Скрит текст:
Според вас накъде тръгнаха Джун и Серена?
Ако стане това, което Дяволо предполага и аз ще съм разочарована и то много. Уж Атууд им даваше насоки, а май някой си измисля нелогични неща.. Дори и Серена да се почувства като прислужница, дори да я е страх за детето й пак няма логика да направи това, което направи. Не вярвам, че думите на Джун й повлияха, не вярвам.
Според мен единият вариант е да се върне в Канада и да потърси Туело да я защити от Гилеад и да пусне Джун.
Другият вариант е да се съюзи с Джун, а това ще бъде супер тъпо. Но все пак тя е една пълна егоистка и може да направи всичко.
Продължавам да се надявам, че ще я върнат в Гилеад, ще й вземат детето и ще я направят прислужница. 
Ако вървят към втората книга да кажем, че вярвам на леля Лидия, че иска да пази прислужниците макар и по нейният извратен начин.
Много се изкефих, че Пътнам увисна на стената, но наистина малко съшито с бели конци беше наказанието му. Излиза, че Ник и Доузеф са баш шефовете в цял Гилеад.

# 685
  • София
Не са.
Май баш шефа е ''таткото'' на Хана.
Обаче върху Ник и Джоузеф има съмнения, Серена открито подлага на съмнение верността на Ник и т.н.
От всичко явно показано в сериала, както и онова между редовете си има едно недоверие към двамата. И въпреки това става все на тяхната. Удивително. Бе като на филм. 😉

# 686
Серина и Джун и друг път са се сближавали, когато особено Серина има какво да губи. Сега е решила да се бори да не ѝ вземат детето, но няма да се откаже от Гилиед - първата ѝ рожба.

# 687
Доста е бозаво положението, ама поне има малко екшън. На мен ми харесва, че се раздвижиха нещата, нищо, че се изгуби линията. Не вярвам да се съюзят трайно, Джун ще остане с нея докато роди, но ще дойдат да ги търсят и ще си я приберат Серина. Съмнявам се да я направят Прислужница обаче.

# 688
  • София
Много много силен епизод!Аз пък да се присъединя към подозренията за развоя на събитията - Джен ще и помогне да роди и ако ги погнат, Серина ще и даде детето да го спаси от Гилиад, за да не и го вземат насилствено и зачислят на друго семейство.

То е ясно, че ще има интерпретация на сценаристите, но в книгите има ли някаква подсказка накъде ще тръгнат нещата?

# 689
Мисля, че за Серина няма информация

Общи условия

Активация на акаунт