Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 5 756
Здравейте,

На последният преглед при ветеринар се оказа,че кучето ни е с наднормено тегло. Вероятно,в следствие на кастрацията. Движи се всеки ден, тича на двора, играе с брат си (другото ни куче), с детето,носи топка,не е лишена изобщо от движение, яде точният грамаж за възрастта си и големината си, но нормата за нея е между 25-28кг,тя е 33кг. Не може да й даваме по-малък грамаж от сегашния,съответно ни казаха да купим подходяща храна за куче с наднормено тегло. Само,че не дадоха пример коя е такава  аз съм малко в объркване каква да й купим. В момента яде еукануба. Ако някой сподели опит,ще съм благодарна. Забелязваме,че й тежат тези кг и трудно става и ляга,болят я като,че ли краката. Ветеринарят отрече да има проблем,но май ще я заведем и на рентген, защото видимо изпитва дискомфорт.

# 1
  • Пътеводителят е достоверен, действителността често греши!!!
  • Мнения: 2 186
Здравейте LittleCactus🌵.
Първо - мисля, че засега е излишно да ходите на рентген.. Ако схванатостта на кучето е породена от теглото, което е силно вероятно, то няма какво да се види на снимка на този етап. Казвате, че сега яде храна на Еукануба, но не разбрах дали е лечебната серия храни или обикновените, които се купуват от зоомагазин. Еукануба имати  и лечебна серия, което във Вашият случай е препоръчително. Не казвате и възрастта на кученцето...
Сериите за наднормено тегло и затлъстяване са с високо съдържание на фибри, ниски въглеидрати, пъноценен протеин и умерено количество мазнини, така че да са пълноценни и да са с намален общ калориен прием. Потърсете във Ветеринарна клиника или из сайтовете.. Както предпочитате.
https://www.zooplus.bg/shop/kucheta/specialna_hrana_dobavki/euka … ed_calorie/663545 това е на Еукануба.

https://www.zooplus.bg/shop/top_marki/royal_canin_hrana/royal_ca … diet_kuche/429564 това е на Роял канин

https://bg.virbac.com/home/veterinary-hpm/dog-range/main/all-our … .vhpm-detail.html варианта на Вирбак. Във Вашият случай номер 2 е по-подходящ. Има и единица, но тя е за контрол на теглото и диабет.

Това са примерни варианти, не ги приемайте като реклами... Консултирайте се  и с Вашият ветеринар, за конкретен избор.

Успех с начианието по сваланяне на излишните кг. Blush

# 2
  • Мнения: 5 756
Много благодаря за информацията! На 7 години ще стане август, обикновената еукануба за едри породи яде в момента.
Много рязко се схвана така в краката, за 2 седмици буквално. Затова предпочитам да й се направи и рентген и кръвни, и секрет от анална жлеза (под опашката козината й й се променил цвета). Не й обърнаха много внимание в Син Кръст, а в момента не е удобно да сменяме ветеринаря, надявам се до месец пътуването да е свободно и да я заведем другаде. Ветеринарят там не даде насоки за храна, изобщо не съм доволна от отношението там, за пореден път неглижират някое от кучетата ни.
Но как да е, друга тема е това. Ще погледна вариантите, отново много благодаря🤗 много ми е болно да я гледам така схваната и тромава, все едно не  себе си. Дано с новата храна и повечко време на слънце и тичане,се върне във форма.

# 3
  • Пътеводителят е достоверен, действителността често греши!!!
  • Мнения: 2 186
Аналната жлеза е добро предположение, също, спрямо схващането в краката. На 7 години е добре да ѝ пуснете изследвания. Да се види ПКК и биохимия. Ако Ви е удобно
Скрит текст:
в Mладост, Зооцентъра - имат паркинг, работят в извънредното положение и могат да направят всичко, без рентген...

Дано всичко е наред! Пишете пак като имате резултати - ще бъда благодарна. Успех!

# 4
  • Мнения: 5 756
Живеем няколко км извън София,няма да ни пуснат сега на КППто. Жлезата я изстискаха, но тя продължава да излъчва миризма и това обагряне на козината отзад не ми се струва нормално. Питахме и за него, не ни се даде адекватно обяснение ( можело да е от търкане, ами не,не е от търкане,не си търка дупето в пода или в каквото и да било друго) ,та предпочитам да тестваме и да няма нищо, отколкото да се успокоим с този един преглед. Благодаря за препоръката,веднага щом е възможно,палим колата и отиваме. На възраст си е вече тя, надявам се да е нещо лечимо и да има още години в лудуване навън и търчане по топки. Ще пиша,разбира се 🤗

# 5
  • Мнения: 5 756
Кучето вече два месеца е на медицинската еукануба, която ми препоръчахте (благодаря!). Свалила е 3кг и се храни вече бавно и спокойно (преди лапаше като гъска), гледаме в малкото хубаво време да сме навън и да тича и играе. Крачето й се пооправи. Жлезата доста се пълни и сега пак я изстискаха, предполагам тя е била причината за хващането в краката преди месеци. Отказаха да  вземат секрет,от рентген също се отказахме на тоя етап, видимо добре е. Разбира се,продължаваме да я следим и дано след два месеца да е  по-близо до желаното и препоръчително за нея тегло.

Общи условия

Активация на акаунт