Грижа за лицето за дами в прекрасната възраст 40+ № 10

• 81 711
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
От тази тема разбрах за продуктите на Алтея Органикс и се възползвах от намаление, което бяха пуснали миналата седмица. От няколко дена ползвам техни продукти- почистващо мляко, лосион за лице, серум, дневен, нощен, околоочен кремове и впечатленията ми към момента са повече от чудесни. Имам чувството, че чувствителната ми, комбинирана към мазна кожа буквално "светна".  Hug

# 661
А по принцип серумите на суха или леко влажна кожа се нансят по принцип? ХК знам ме се нанася на влажна кожа. Но другите серуми, които са преди крема как се нанасят? Аз на суха кожа нанасям, та чак пресъхнала. Но май не е така.

# 662
  • Велико Търново
А по принцип серумите на суха или леко влажна кожа се нансят по принцип? ХК знам ме се нанася на влажна кожа. Но другите серуми, които са преди крема как се нанасят? Аз на суха кожа нанасям, та чак пресъхнала. Но май не е така.

Винаги нанасям на суха т.е.-измито лице, тоник, хидратиращ лосион, серум, крем и почвам да се гримирам.Вечер е същото, но спирам до крема.

# 663
Аз лично винаги съвсем леко подсушавам и почвам да нанасям на влажна кожа продуктите за кожа. Винаги съм правила така, имам (за себе си) усещането, че на суха не ми попиват така добре.

# 664
Аз лично винаги съвсем леко подсушавам и почвам да нанасям на влажна кожа продуктите за кожа. Винаги съм правила така, имам (за себе си) усещането, че на суха не ми попиват така добре.

Аз също.
Помня, че преди 20+ години ми е попадала инфо, че нанесени на леко влажна кожа съставките в продуктите се усвояват от кожата по- пълноценно. Не, че не се случва и на суха кожа да ги нанеса, но не обичам и чувството след това не ми е съвсем ОК, някак оставам с усещането, че съм изпуснала момента.

# 665
И аз нанасям всичко на леко влажна кожа, веднага след излизане от банята. С кърпа не трия, само попивам леко лецето с кухненска хартия и след това - тоник, овлажняваща емулсия/лосион, серум, бустър, крем. Сутрин прескачам бустъра, понякога и тоника, но пък върху крема слагам слънцезащита.

# 666
По принцип за водата е така. Но моята козметичка ми е казвала, че това не важи за чешмяната вода, защото в нея има хлор, който изсушава кожата. Затова по-добре след баня или миене на лицето, кожата да се подсушава, и ако искаме да е влажна преди нанасяне на кремове/серуми, просто да пръскаме някаква дестилирана вода или лосион. Аз лично ползвам розова вода и съм много доволна.

# 667
Розовата вода също изсушава. Поне така съм запомнила.

# 668
Реално, често подсушавам лицето с кърпа, след което пръскам розова вода/късна есен- пролет/, термална /пролет- късна есен/ или редувам със сребърна вода, ако имам налична. Ако към момента ползвам някакъв тоник за лице, пръскам от него.

ПП. С ръка на сърцето признавам, че не съм се вглеждала в състава на розовата вода, която ползвам. Предполагам /само/, че изсушаването зависи от наличието и евентуално- концентрацията на спирт?

# 669
На мен не ми изсушава розовата вода

# 670
На мен не ми изсушава розовата вода

На мен също, затова и ползвам през по- студените месеци. Лятото ми идва едва доловимо по- тежка, затова тогава я сменям с термална.

# 671
От тази тема разбрах за продуктите на Алтея Органикс и се възползвах от намаление, което бяха пуснали миналата седмица. От няколко дена ползвам техни продукти- почистващо мляко, лосион за лице, серум, дневен, нощен, околоочен кремове и впечатленията ми към момента са повече от чудесни. Имам чувството, че чувствителната ми, комбинирана към мазна кожа буквално "светна".  Hug
Може ли да кажеш кои точно продукти използваш? И аз съм с чувствителна, комбинирана към мазна кожа и ме заинтригува. Имат ли някакъв матиращ ефект, да не лъсва след час, два?

# 672
Да, нямам нищо против да споделя, но това не значи, че по презумпция тази комбинация от продукти ще е подходяща и за твоите нужди.

Закупих този - комплект.
Също така ето тези продукти:
- серум; почистващо мляко; измивен гел; тоник за лице.

Чак матиращ ефект не съм забелязала, но определено поне около 4-5 часа (без да ползвам допълнителни матиращи продукти) със сигурност не лъсвам.

Успех и дано намериш правилната за теб комбинация.

# 673
Благодаря! Heart

# 674
Не ползвам козметика против бръчки засега. Използвам само пилинг за лице и арганово масло. Септември навършвам 38 г.

Общи условия

Активация на акаунт