Грижа за лицето за дами в прекрасната възраст 40+ № 10

• 81 786
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • Торонто/Сливен
На Неострата съм ползвала ей този околоочен крем:

Много ми харесваше, хубава техтура, попиваше бързо, но без контурът да се усеща сух. Не ми дразнеше очите (и аз имам такъв проблем с околоочните).

А Диор и Шанел не е учудващо, че дразнят - при тях парфюмът е силно застъпен. Има, разбира се, дами, които не са толкови чувствителни към аромати в очния крем, но за съжаление аз не съм от тях.

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 05:19 от nadi_n

# 571
  • Велико Търново
писи-миси, аз ползвам предимно козметика на Неостарата над 2 години и съм много доволна - дотолкова, че рядко експериментирам с друга марка, по изключение само някой продукт - измивен, или серум. Но кремовете - дневни, нощни, слънцезащитни са на Неострата.

Мислих да пробвам с един хидратиращ за суха и чувствителна кожа, един за чувствителна с 15 АНА, един серум Корект и крем за тяло.
Би ли споделила твоите "фаворити", и дали ще са подходящи за моята многа суха и чувствителна кожа. Също така, очите ми са още по фражилни и сълзят, дори от Шанел, Диор...

Нищо чудно, селективната козметика не е дермо.Марките висок клас не ни обещават толерантност и поносимост.От хайвера в Ла прери не една и две жени са направили реакции, лошото там, е че е на висока цена.

# 572
  • Велико Търново
писи-миси, не знам какъв ориентир ще съм аз, защото моята кожа нито е много суха, нито чувствителна. Ето кои продукти съм използвала най-често : Дневна защитна регенерираща емулсия, Нощен крем за клетъчна регенерация, Слънцезащитен флуид 50 фактор /оцветен е, и лятото го ползвам вместо ББ крем/, Лифтиращ серум с тройно действие, Изсветляващ фотозащитен крем, Дневен изглаждащ и овлажняващ крем / в момента го ползвам, макар не за първи път/.  Неострата имат и доста продукти за суха и чувствителна кожа, можеш и тях да погледнеш. Все пак и да напомня, че съм почти на 44 години, и затова повечето ми кремове са ретинолосъдържащи и регенериращи Wink
От крем на Шанел и аз така жестоко се изринах, че освен за парфюми и декоративна козметика, за бяла козметика не ща и да ги чувам.

# 573
Критерият ми при избор е кремът да възможно най-ефикасен за моите нужди, без значение дали става въпрос за бюджетен продукт от дрогерия, нещо от аптеката или селективна козметика. Ако крем от по-нисък клас ми върши работа и съм доволна, избягвам да гледам в по-високия.
Не съм сигурна какво точно влагат производителите в термина "дермо", но и в аптечната и в селективната козметика има определени неща, които харесвам и други, които не ми понасят или просто нямат никакъв ефект.
Розовата вода, например винаги предизвиква раздразнение и зачервяване, пък който ще да я е произвел. Така съм с всички етерични масла за лице, колкото и да са натурални.
От аптечните - последно съм ревала и подхухвала от околоочния гел за чувствителни очи на Биодерма - няма друго такова лютящо и лепкаво нещо .... Розовата мицеларна вода на Авен също влошава вида на кожата ми при регулярна употреба. Най-неприятната маска, която съм ползвала и единствената, която изхвърлих почти пълна, е една гел маска с хиалуронова киселина от серията Liftactiv на Виши. Няколко пъти я ползвах, за да съм сигурна, че дребният воднист обрив се получава от нея, а не е някакво случайно съвпадение, държах на рафта няколко месеца и накрая изхвърлих .... 90 лв Rage Други недолюбвани са ми Юриаж. От селективните - маслото на Кларанс с екстракт от орхидея също не харесвам ....
От Диор и Шанел само парфюми и грим съм купувала, като се замисля...............

Абе, всичко е до проба-грешка и познаване на собствената кожа май.

# 574
Не съм сигурна какво точно влагат производителите в термина "дермо"...

И те не са сигурни Grinning

Дерма на латински значи кожа, това обяснява дълбокия смисъл на понятието дермокозметика. Козметика за кожата, щото, нали, другата е за нещо друго.
Понятието се настани на мястото на "медицинска козметика", което беше забранено след години груба злоупотреба на определени марки, настанили се в аптеките,  и прокламиращи се за нещо различно от другите.
И като нямаше как да се рекламират като медицински, взеха, че се нарекоха дермо. Някои от тях обясняват, че понеже козметиката им ползва съставки с особено висока активност, те действат на ниво дерма, т.е. под епидермиса. Това предполага, че другите марки действат само повърхностно Grinning

Истината е, че няма никакви обективни критерии /примерно като формули, начин на действие е т.н./, което да разграничава различните групи козметика. Производителят решава какъв ще бъде каналът на продажба на дадената марка и това е едно чисто маркетингово решение. На неговата база се създава съответната опаковка, формира се ценови клас, определя се маркетингова стратегия и бюджет за реализацията и.
Селективната козметика например е селективна единствено по отношение на клиентския таргет Grinning - жени, които с лекота дават 200+ лева за кремче. Загледаш ли списъка от съставки, които стоят зад тези пари, често ти става и смешно, и тъжно... Такива са правилата на високата селекция обаче Grinning

Затова много се радвам, че има трезвомислещи дами като теб и подкрепям всяка дума в поста ти. Познаването на собствената кожа, нейните нужди и реакции е ключово и единственият наистина обективен критерий за избор на козметична грижа.

# 575
  • София
Здравейте, някой беше питал за спуканите капиляри. Моята кожа е прдразположена към появяване на капилярчета и зимата ходя да ми ги махат с лазер . До следващата зима са се появили нови и така всяка година. Забелязвам, че при мен се появяват от слънцето въпреки, че ползвам само 50 фактор за лицето.
И нещо за бръчките на челото. От около седмица си мажа всяка вечер само челото с Bio Oil, слагам и на шията. Струва ми се, че бръчките ми са една идея по-малко видими.
Ето това е олиото:

# 576
Здравейте, някой беше питал за спуканите капиляри. Моята кожа е прдразположена към появяване на капилярчета и зимата ходя да ми ги махат с лазер . До следващата зима са се появили нови и така всяка година. Забелязвам, че при мен се появяват от слънцето въпреки, че ползвам само 50 фактор за лицето.
Благодаря ти, Silver_Mist! В това, което казваш за слънцето има логика. Лицето мажа целогодишно с фактор 50 от няколко години. Като се замисля, нови капиляри не са ми се пукали. Няколкото, които имам, си нося от години. Най-големият, който прилича на звезда  е близо до лявото око и си го имам от много отдавна.
Сега взеха да ми се пукат едни мънички по горната част на деколтето и то точно през лятото се появиха няколко. Там, като се замисля, не слагам слънцезащита или поне не така старателно. Ще го имам предвид вече Flowers Hibiscus

# 577
Vetrena, а нали всякаква козметика /медецинска, дерма, био и прочие/ би трябвало да работи само на ниво епедермис. Навлизането в дермата вече я определя като инвазивна козметика тип филъри и подобни? Аз също съм като цяло в търсене на козметика, която работи за моята кожа, и съблюдавам да няма много, много вредни съставки.

# 578
Vetrena, а нали всякаква козметика /медецинска, дерма, био и прочие/ би трябвало да работи само на ниво епедермис. Навлизането в дермата вече я определя като инвазивна козметика тип филъри и подобни? Аз също съм като цяло в търсене на козметика, която работи за моята кожа, и съблюдавам да няма много, много вредни съставки.

В козметичните регламенти няма посочени критерии за дълбочината на въздействие. Изрично се упоменава, че козметичните продукти са предназначени за употреба при здрава кожа. Затова един козметичен продукт не може да има претенции, че лекува кожно заболяване, например микоза, дерматит, т.н. Няма нормативно понятие "инвазивна козметика" - отново става въпрос за добре звучаща измишльотина, каквато е и "нутрикозметика" /витамини и други хранителни добавки, които се приемат за коса, кожа, нокти/. Козметиката е предназначена за лична грижа, прилага се локално, чрез нанасяне по кожата.
Филърите са регистрирани медицински изделия. Нещо, което се прилага в специални условия, от лекар или друго специално квалифицирано лице и за чието поставяне се нарушава целостта на кожата посредством друго медицинско изделие /игла, спринцовка/ и на всичкото отгоре остава месеци наред в тялото, не може да бъде просто козметика.

# 579
Здравейте! Искам да попитам има ли доволни от домашен HIFU уред? Тъкмо да си поръчам и намерих мнения,че топял мазнините и ефекта след него е обратен.
Слаба съм,лицето ми е изпито и само стопяване на мазнини ми липсва....

# 580
  • Велико Търново
Аз имах предвид нещо друго.Както казах, че аз от крем чудо не очаквам, няма и да дочакам.
Марките от "дермо-козметиката" обещават, че няма да се изринем, да ни потекат очите-спиралата на Авен ми е като премер и т.н. Естествено, че се е случвало и при нас примерно от Ла рош и Виши бяха поели финансов ангажимент за дерматолог на клиентка.
Понеже много клиентки ме питат аз дали гарантирам, че няма да се изринат им отговарям в качеството си на каква да дам обещание.Показвам им имейл и телефон/на Пиер Фабър/ на който да пишат, марката е дала обещание.

За моя капиляр до окото писах, стана по-голям и вече половин година без сънсимед на Авен не излизам.След малко ще се снимам без грим, всичко да се види-бръчки, увисване, мустак и т.н.

# 581
И само това ти трябва та да стане положението още по лошо. Аз си правих с професионалн апарат, още не мога да се примиря с ужасаното отслабване и хлътване на бузите.

Здравейте! Искам да попитам има ли доволни от домашен HIFU уред? Тъкмо да си поръчам и намерих мнения,че топял мазнините и ефекта след него е обратен.

# 582
А какъв уред да си взема за нормалното от възрастта отпускане и повяхване на кожата?Имам и леки бръпки на челото и назолабиални...

# 583
  • Велико Търново
Ето ме без грим и мен- бръчки, отпускане, капиляр, пори и мустак, който децата от години ме карат да махна!От втората снимка личи, че не съм усъвършенствала да се "гримирам" без очила.
Скрит текст:

# 584
  • някъде под слънцето...
Супер хипер доволна сън от домашното HiFU.
Използвах го ежедневно по време на 4 месечния  домашнен арест  тази пролет.
Тогава споделих доста подробно с какво и как съм го ползвала.
Нищо не ми е хлътвало, а съм скулеста.

Общи условия

Активация на акаунт