Грижа за лицето за дами в прекрасната възраст 40+ № 10

• 81 732
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Здравейте, искам да ви помоля за съвет - какво препоръчвате за почистване на лице за хора като мен, които не се гримират често? Имам чиста кожа, нормална, разбира се вече имам доста следи от времето Simple Smile Съжалявам за лаишкия въпрос, но обичам да си сверявам часовника и да уча нови неща. Благодаря и приятен ден!

# 616
https://www.lookfantastic.com/lancome-tonique-confort-toner-vari … zes/11185396.html

този ли беше тонера за суха кожа от който имаше доволни? сега има -20% в ЛФ..мисля че е оферта или? по добра има някъде

# 617
Здравейте, искам да ви помоля за съвет - какво препоръчвате за почистване на лице за хора като мен, които не се гримират често? Имам чиста кожа, нормална, разбира се вече имам доста следи от времето Simple Smile Съжалявам за лаишкия въпрос, но обичам да си сверявам часовника и да уча нови неща. Благодаря и приятен ден!
Когато не съм се гримирала, аз обикновено пропускам само дегримьора за очи. Ако съм вкъщи и не съм слагала и слънцезащита, понякога и олиото пропускам. Минимум пяна за лице и тоник ползвам, тях не пропускам.  И ексфолиране поне веднъж седмично.

# 618
Момичета, как редувате ретинола с пилинг маските. От един месец използвам ретинола през 3 дена и се чудя кога да вмъкна пилинг маската и дали въобще да използвам или да мина с ретинола на 2 или през ден. За съжаление се презапасих с пилинг маски и трудно ми вървят.

Моля и за препоръка за ДЕМАКИАНТ ЗА ОЧИ , който да не пари.

# 619
В деня на пилинг маската не ползвам ретиноли и киселини, ако се налага и на следващия.
Но моята кожа вече е привикнала към третиноин.

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 02:55 от ДХ3

# 620
Доволни ли сте от ретинола, аз не съм пробвала още? Някой може ли да сподели как се ползва?

# 621
Доволни ли сте от ретинола, аз не съм пробвала още? Някой може ли да сподели как се ползва?
обикновено се маже еднократно вечер на лице , шия и деколте.
В началото се маже 1-2 пъти седмично , за да се види реакцията на кожата, като се увеличава постепенно мазането.

# 622
ДХЗ вече е обяснила как се ползва. Обикновено пишат на опаковката.
Използвам ретинола пом препоръка на козметолог (Самата тя изглеждаше перфектно), но ми каза, че само с кремове и серуми няма да стане, ако искам визуален " - " на годините. И май е права. Бръчки нямам, може би гневната. Но отпускането на кожата с годините нищо не спира Sad . До сега не съм правила процедури, но мисля най-скоро време да се огледам за някаква машинка.

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 14:24 от Dari_77

# 623
Дари, а ти какъв ретинол ползваш?
Аз от миналата зима ползвам бустърите на Клиник, но през ден-два ги слагам в периода ноември - март. Продуктът е сравнително слаб мисля и въпреки това, по-често ми идва в повече и лицето ми се зачервява и боли като изгоряло. В другите вечери слагам вит. С или правя ексфолиране. Хидратиращи маски оставям за цяла нощ поне няколко пъти седмично.
Купила съм и ретинола на ЕЛ, но в магазина ме предупредиха, че е доста по-силен от бустърите. Не съм отваряла още.
От миналата зима имам и кутия околоочни маски с ретинол на Shiseido. Тях ползвам сравнително рядко и разнасям остатъка от пача по цялото лице. Доста по-гладка изглежда кожата след тях сутрин, но пък ми разказват играта на очите, много се зачервяват и дращят след тази маска.
Зависи и от кожата, моята е тънка, светла и по-скоро суха. Но, като цяло в последните години не мога да се оплача от нея. Годините ми личат, имам си линии около очите, назобиални бръчки и 2-3 линии на челото, когато гримаснича. Гневна - засега не. Отпускане - доста видимо за мен. Пигментни петна нямам, но пък спукани капиляри - да, вътре в долен външен ъгъл на лявото око и сравнително голям звездовиден под него от не помня кога, плюс няколко по-дребни по лицето. Не го приемам като драма. Не целя да изглеждам на 25, просто прилично за възрастта си. На никакви козметични процедури не съм се подлагала до момента.

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 17:47 от Light Beam

# 624
  • София
Light Beam, ти си една прекрасна жена, с невероятно красиви очи! Благодаря за съветите, които изписваш тук!
Ти пробвай EL ретинола. Аз започнах с един много добър крем, по мое мнение, с ретинол - на Нютроджина. Имам същият и за очи. Имам много чувствителна кожа, с изключително капризни(да му се не знае!) очи, нямам зачервяване, нямам сърбене, болки - нищо. Кремът за лице е с аромат - не много силен, но много нежен и приятен. На сутринта кожата е много красива наистина. Цената не е висока, но тъй като точно тази серия не се предлага в UK, купувам от Щатите внос, което ги оскъпява значително.

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 16:09 от Happythought

# 625
Light Beam, много добре изглеждащ. А с тези очи и да има нещо, няма кой да го забележи Wink , погледа ще е там.
Аз ползвам този ретинола:
https://medik8.bg/catalog/skin-ageing/crystal-retinal-6
Той е добавени хиалуронова киселина и витамин Е.
10мин.след него нанасям този крем:
https://medik8.bg/catalog/skin-ageing/advanced-night-restore
Препоръчват го след първия. Мириши на билки и е много приятен за кожата, действа и успокояваща.
Аз мисля да засилят ползването на ретинола, защото 2 пъти в седмицата вече не ми е достатъчно.
Кожата ми е тънка, светла, смесена. До сега отпускането беше само в долния контур, последна година забелязвам и в горната част на бузите около носа, затова искам да си взема някаква машинка.
Имам и дерморолер, но е с много къси иглички и съм го използвала 5-6 пъти само. Някой ползва ли редовно и има ли ефект?

Аз само да допълня, че това, че писах, че нямам бръчки не е точно, че нямам няколко фини линии около очите и на челото, но не са дълбоки и за моята възраст съм доволна.

# 626
  • на дъното
Скоро си купих тази маска

Много съм доволна😊Напомня ми като действие и усещане след това на нощната маска на Юриаж.В момента е на промо в Софармаси 😉

# 627
Колко е индивидуално, за мен тази маска на Skincode е най-безполезното нещо, за което съм си давала парите. Но аз винаги си купувам козметика след като съм пробвала и ми е харесала. А тази маска купих без проба.
Друго толкова безполезно е лилавата стягаща маска на Clarins.

# 628
Лилавата маска на Кларанс е не лоша хидратираща маска, стига от нея да не се очакват чудеса. Със сходен ефект е лавандуловата на Апивита, която се продава в аптеките на дозички и е доста по-бюджетен вариант, всъщност. Още по-добре - портокаловата на Апивита, която ми е безспорен фаворит и купунам непрекъснато. Любимата ми антиейдж маска е Sculptwear на Клиник. За суха кожа през зимата е чудесна.

# 629
Като говорим за ретинол - за мен това е най-ефективната антиейдж съставка. Пробвала съм различни през последните 5-6 години. Най-доволна съм от ретиноловата серия на М. Asam, която ползвам втора зима, и по-конкретно от серума с 1% ретинол. Нямам никакви неприятни усещания, зачервявания и други, а съм със светла, фина, тънка и доста суха кожа. За два месеца регистрирам чувствително избледняване на пигментацията  /имам си я по принцип и каквото и да правя, лятото се засилва/, по-избистрен тен и свежа кожа. Този серум имам предвид /в серията има още един, но е по-слаб/:
https://shop.bionat.bg/bg/m-asam/retinol-intense/%D1%80%D0%B5%D1 … 1%80%D1%83%D0%BC/

Общи условия

Активация на акаунт