Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 24 апр. 2020, 00:59 ч.

Астрология - 17 тема

 • 16 543
 • 634
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 1 928
Транссатурновите са патеричка за астропсихолозите, без тях наистина не биха се справили, ама никак.

# 16
 • Мнения: 2 524
И без Нептун може да се прецени дали човек е склонен да съпреживява емоциите, мислите и чувствата на другите или не, дали е склонен да помага и подкрепя и да бъде загрижен. Луна и Юпитер са ключовите фактори за това.

# 17
 • Мнения: 1 928
Нали имаме класически сигнификатори за менталността и емоционалността на човека, за определяне на темперамента, дори и за качествата на душата, ако щете. Затова пък в класическата схема транссатурновите на нищо не са сигнификатори, те само надграждат някои липси в модерната астрология. В Тема Мунди също нямат място.

# 18
 • Мнения: 498
А защо да го изключваме ?!  Като допринася за един по-многопластов анализ ?

Не си ли виждала многопластов анализ в Джьотиш и в античната астрология, където не се работи с астероиди и транссатурнови?

И какво за вас е "по-многопластов анализ" – астропсихологически на характера ли?
Защото смея да твърдя, че трите транссатурнови планети не участват в схемата за определяне на темперамента, както и при тълкуване на отделни житейски теми в хороскопа.

Какви са тези анти Нептун настроения, само за да натъртиш че това, което използваш е единственото, абсолютното. Абсурд извън тях да съществува многопластов астрологичен анализ. Превръщаш емпатията и Нептун в повод за надцакване.  Изтъркана плоча е това, че Нептун се използва само от астропсихолози. На въпроса ти. За многопластовият анализ при мен допринасят съвкупност от използваната методология на различни астрологични школи, направления -  ураническа, традиционна, мунданна.

# 19
 • Мнения: 1 928
Емпатията и съпреживяването са все качества на Луната (да е силно поставена, изявена по някакъв начин, благостна), защо намесвате Нептун? Ако махнете Нептун и нептунови аспекти от наталната карта, как ще определите,  астрологически, че насреща е емпат? Без тази патерица и нейната общоприета символика какво правим? Вероятно знаете, че още в началото на 20 век Нептун, наред с Уран и Плутон, се е считал за злотворец.
Не става въпрос за никакво надцакване – това са все неща, които би следвало да се знаят от опитни и практикуващи астролози.

# 20
 • Мнения: 1 147
Ми,що не ги разкараме тези транссатурнови ,за  к-во са ни ?

# 21
 • Мнения: 1 928
Съветвам ви да не ги разкарвате, без тях цялата ви астрологична парадигма ще се разпадне. Няма нужда да изпадаме в крайности.

# 22
 • Мнения: 1 147
А,така към съгласна! Връщаме ги!

# 23
 • Мнения: 230
В класическата астрология няма трансатурнови планети, трансатурновите са в астропсихологията, но явно не познавате, не сте чели Птолемей, Бен Езра, Бонати, все класици.
В крайна сметка спорите, за нещо, което не познавате.
Все едно аз да споря с ведически астролог.
Ей това е проблема на българина, че щом нещо не знае, не го е прочел-значи не съществува....

# 24
 • Мнения: 1 928
И аз ги ползвам, като вторичен фактор. Но не баламосвам хората, че хороскопът включва на първо място анализ на характера по отделни астрологични позиции и някой да ти каже какъв си. Това е само малка част от анализа, съвсем уводна.

Всъщност това, с което допринасят транссатурновите и разни там астероидчета, го дават накшатрите във ведическата астрология и съзвездията в античната сидерична астрология. Ако се търси по-многопластов психологически прочит. И тъй като това знание няма място в модерната западна астрология, тя се е надградила с "високи октави" и "нива на проработки" – това е задължителна част от репертоара на всеки съвременен астролог, възпроизвеждащ клишета. Няма лошо, има пазар за тази стока, продава се.

# 25
 • Мнения: 498
В класическата астрология няма трансатурнови планети, трансатурновите са в астропсихологията, но явно не познавате, не сте чели Птолемей, Бен Езра, Бонати, все класици.
В крайна сметка спорите, за нещо, което не познавате.
Все едно аз да споря с ведически астролог.
Ей това е проблема на българина, че щом нещо не знае, не го е прочел-значи не съществува....

Именно.

Емпатията и съпреживяването са все качества на Луната (да е силно поставена, изявена по някакъв начин, благостна), защо намесвате Нептун? Ако махнете Нептун и нептунови аспекти от наталната карта, как ще определите,  астрологически, че насреща е емпат? Без тази патерица и нейната общоприета символика какво правим? Вероятно знаете, че още в началото на 20 век Нептун, наред с Уран и Плутон, се е считал за злотворец.
Не става въпрос за никакво надцакване – това са все неща, които би следвало да се знаят от опитни и практикуващи астролози.

И тепърва навлизащите в астрологията знаят че емпатията е водно качество, лунно. Дискусията започна от една Луна във Водолей, която по клише е рационална, а пък то излезе по споделено, че е много съпреживяваща и чувствителна. И все пак не разбрах защо е този вой срещу Нептун ?! Приеми че само ти си с достатъчно опит практикуващ астролог, а ний ядем пастите ... по нептуновски. Smiley

# 26
 • Мнения: 1 928
Приеми че само ти си достатъчно опит практикуващ астролог, а ний ядем пастите ... по нептуновски. Smiley

И какво като съм опитна, за бутиков още не мога да се класирам. )))

# 27
 • Мнения: 13 637
..........................................
Кажете емпат ли съм, как реагирам  и по какво го разбирате. Обещавам да споделя какви са ми реакциите и кой е най-близо до реалността.
Не е задължително да ми отговаряте, но поне не се дърляйте...
П.П. и моля да не цитирате все пак датата и мястото, ще ги изтрия до утре.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 22:25 от luna

# 28
 • Мнения: 230
Една Луна във Водолей по какъв критерий е рационална, Водолят е ттопъл и влажен знак, в каква фаза е Луната спрямо Слънцето, къде е Сатурн, а така също и Меркурий .....и няма нужда да продължавам...
За да се анализира една планета, е необходимо много повече от това, да се каже в какъв знак е.....

# 29
 • Мнения: 1 928
Една Луна във Водолей по какъв критерий е рационална, Водолят е ттопъл и влажен знак...

Ти ги знаеш птолемеевите качества. Може би изхождат от това, че се управлява от Сатурн. Ако поназнайват малко повече, ще добавят и Меркурий. Ако пък нищо не поназнайват, ще разглеждат Уран като управител и само него.

Общи условия

Активация на акаунт