Казусът е следният. Ще започна по отдалече. Аз живея в UK и искам майка ми, която си живее в България, но има право да живее и тук, да ми дойде на гости за по-дълго време (3-4 месеца). Майка ми е на 80 години и в България ползва мобилен телефон с договор към Yettel.
Тъй като Yettel нямат добри условия за роуминг с UK, майка ми на практика не може да си ползва телефона тук и се получава, че трябва да плаща 3-4 месеца за нищо. Казах й да попита как би могла да прекрати договора, какви неустойки трябва да плаща, за да си вземе предплатена карта примерно. Също и казах да поиска да й разпечатат договора. Така, казали й, че трябва да плати 240 лева неустойки... Което му се струва много, понеже четох, че обикновено неустойките са таксата за 3 месеца, а тя плаща 35 лв/месец. Сега чакам майка ми да изпрати договора по някакъв начин, за да го прочета.
Но не мога да повярвам на цени и условия на мобилни услуги в България. Това истина ли е? Възрастен човек на 80 години! Първо трябваше да ходи 3 пъти, за да пита разни неща - нито съвет, нито нищо. Наистина ли няма нищо по-евтино от 35 лева на месец?! Второ, наистина ли неустойките по договорите са от сорта 240 лева?
Моля за съвет кое би било най-разумното и рационално решение на проблема?
Благодаря предварително!