Астрология - 17 тема

• 32 932
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Ще съм благодарна за някое мнение по отношение на тази партньорска карта. Какво означават многото съвпадения на планети? Просто ще го бъде ли или не?

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 08:05 от босоногата херцогиня

# 481
  • SF
Многото съвпадения на планети означава, че хората са връстници. Тежките планети съвпадат приповечето от нас, ако сме родени в едно и също време на годината и на деня.

Един технически въпрос от мен към тези, които имат опит с astro.com. Как да проверя кога е било последното пълнолуние или новолуние преди раждането? Какво да избера от скролиращото меню?

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 11:58 от Esmee

# 482
Здравей, успях да сложа наталната карта плюс две релокационни, за сравнение.
Какви са аспектите между всички тези планети? Аз така по планета в дом не мога нищо особено да кажа. Управителят на втори дом е в 10. А на шести дом къде е управителят?

# 483
  • София
LaughingLaughing
Скрит текст:
Скрит текст:
Имам един такъв въпрос. Понеже наскоро ми казаха, че имайки Козирог за 7 дом и тъй като Сатурн е негов управител, едва ли не е задължително да се омъжа за по-възрастен от мен. Какво всъщност е да имаш 7 дом в Козирог с управител Сатурн?
В кой знак и дом е Сатурн? Какви аспекти прави? Обикновено това е по-вярно ако Сатурн е на Десцендента, а не просто управител на 7-ми.
Наталния е в 6 дом (Стрелец), а транзитния в 7 дом (козирог). В момента транзитния прави квадрат с натална венера в 5 дом.

sladkoto_agi, ти си като с моята карта Smile И при мен са така, 7 дом - козирог и натален сатурн в 6 дом - стрелец. Ами освен да си чакаме дядовците да се появят. С този стрелец може и да е дядо чужденец Хахаха Simple Smile
[/quote]

Совичка до сега не съм си падала по дядовци, още по-малко пък чужденци Satisfied Кой набор си ти? Аз съм 87..
[/quote]
И аз съм 87. И моя Хирон е в 12 дом, заедно с луната. Мъка, мъкааа... мисля да се отдам на Бога Laughing, че аолкохола ми омръзна! Хахаха Simple Smile

# 484
Хаха, ако от това се оплаквате, вижте картата, която пуснах - Сатурн и Уран в опозиция срещу Венера плюс празен 7-ми (е лунния възел е там, но май не се брои). Радвайте се, че нямате този аспект, защото всичко, което прочетох е отвратително. Означава хронична липса на любов или ако има то е несподелена. Сатурн блокира любовта на Венера и тя не може да се прояви. Означава липса на манифестация на любовта, дори и да има желание за нея. Изобщо това е най-лошия аспект в астрологията.

На Тръмп Венерата и Сатурна му са един до друг и виждате какви проблеми има с жените, представям си какво е пък Сатурн да е в опозиция или квадрат с Венера. А ако сложим и един Уран - илюзии, интриги и лъжи, свързани с любовта. В картата на мъж те ще идват от женска страна, в женска карта мисля, че самата носителка на картата ще се опитва да си служи с такива неща, това разбира се ако се сметне че венера изразява самата нея. Този аспект го има при родените около лятото на 30-та, 59-та, 88-ма и 2017-ма.

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 15:02 от slunce_jusk

# 485
  • SF
Уран или Нептун?

# 486
Бас ловя, че има страшно много хора, които са се омъжили с подобен аспект. Един аспект сам по себе си нищо не означава. Може пък човек като осъзнае границите, които сам поставя пред любовта, преодолее страховете и несигурностите, които изпитва, и ако е достатъчно търпелив, може и да срещне любовта.

# 487
Общо взето и двете. Аз сега чета, че колкото повече външни malefic планети са срещу или в квадрат с Венера или Слънцето, толкова по-зле. Но дори само Сатурн срещу Венера не е много хубаво, защото той е студена планета, която може да премахва всякаква емоция, до която се докосне, създава дистанция. Поне така твърдят описанията, аз не твърдя, че това е вярно, но така чета на много места. А дистанцията често води до нехаресване на човека с такава карта.
Иначе, да, и само Нептун срещу Венера също може да доведе до интриги и скрити неща.

waterviolet, не е само заради тези аспекти срещу Венера, които говорят за проблеми в любовта по-горе. Слънцето опозиционира Плутон, а Лъв управлява 12-ти дом. Планетата на комуникацията Меркурии пък е в слабия Рак. И като сложим, че 1-ви е в Дева, а Луната е в най-лошия за нея знак - Скорпион това говори за срамежливост, свръхсетивност, колкото и на Марс да му се иска да заяви по-твърда позиция. Апропо, самият Марс е блокиран от големите планети. Хирон пък и слабата, охладена от Сатурн Венера са в 10-ти дом - проблеми и с кариерата. Като много карти с форма хвърчило, това е една доста трудна карта. Евентуално само възелът в 7-ми може да говори, че в съдбата има някакъв съюз, но определено е трудно да се манифестират чувства и любов с такава слаба Венера, слаб Меркурий, че и Слънце в 11-ти, засенчено от Плутон.

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 15:26 от slunce_jusk

# 488
Извинявайте ама това са глупости.
Аз познавам няколко човека с аспект Венера опозиция Сатурн/Уран/Нептун. Единият е с дългогодишна връзка, даже щеше да се жени миналия месец, но се отложи заради пандемията.
Другият е женен щастливо от 30 години.

# 489
^Аз говоря за конкретната карта, която пуснах по-горе. При вашите познати може да има много други смекчаващи фактори, като по-силен Меркурий (напр. в Стрелец), Луна в хубав за нея знак, или Плутон, който не пречи на слънцето с тежък аспект. Самият управител на слънцето - лъвът е в 12-ти дом в случая. Самата Уитни Хюстън имаше подобна карта хвърчило, при нея Сатурн опозиционира както Венера, така и слънцето и любовта й донесе само болка.

# 490
Точно исках да напиша, че по "случайност" и аз познавам човек с този аспект- Сатурн в опозиция на Венера. Роден е на 19 май 1959 г. в Кьолн. Има изключително здраво семейство, много силна кариера и възпитава умен, успешен син.

# 491
Управителя на Слънцето при мен също е 12Д. Слънцето ми е в 7, както и Луната и СЛВ. Слънцето ми квадратира Сатурн и Уран, които са в 4. Меркурий ми е заточен в Риби, а е У на 1 и 10.
Доста кофти аспекти Simple Smile

# 492
На мен Марс ми е в 12Д, но в знака на Асцендента. Но за Скорпион той ли е по-важен от Плутон? И ми е в квадрат с Венера в 4Д.
Кофти или не- това е.

# 493
Катерица, аз вече написах, че не е само този аспект в случая, който влияе зле на любовта. Иначе да, има доста определения онлайн, които са от типа гръм и мълнии: https://astrologyking.com/venus-opposite-saturn/
Скрит текст:
Цитат
Венера срещу натален Сатурн прави изключително трудно да се формират любовни отношения. Рано сте разбрали, че не се вписвате поради социални умения под средното ниво. Неразбирайки защо сте развили чувство за недостойност или неадекватност. Мислейки, че трябва да има нещо нередно с вас, чувствате вина, което може да бъде засилено от липса на обич, критика или отхвърляне от вашите родители и други възрастни, особено авторитетни фигури като учители във вашето детство.

Хийт Леджър е имал такъв аспект:
https://www.horoscopejoy.com/venus-opposite-saturn-natal-and-tra … le-for-stability/

Тук пък направо си споменават депресия за този аспект: http://astromatrix.org:8111/Horoscopes/Planet-Aspects/Venus-Opposition-Saturn , а тук пак майката и бащата са виновни: https://cafeastrology.com/natal/venussaturnaspects.html
Затова вече избягвам да чета астрология на английски, защото много от тях гледат само негативната страна на всеки аспект и звучат малко като някои наши врачки, които плашат хората. По личен опит и на хора покрай мен самата Николета Йохансен понякога говори за лоши карми, проклятия и т.н.

Съгласявам се, че аспектите не се гледат в изолация, но както вече споменах в тази карта, която пуснах има и мнооого други фактори като плутон/слънце, луната, меркурий в знаци, които не са силни за тях, дева в 1-ви дом (самокритичност и перфекционизъм) и т.н.

Последна редакция: нд, 14 юни 2020, 15:52 от slunce_jusk

# 494
slunce_jusk, да, точно така. Описанията на отделни характеристики на аспектите могат да въведат в дълбоко заблуждение.
Картата, за която аз споделих, съм я гледала предимно във ведическата система. И то не с точен час, защото не го знам, а и не е удобно да попитам човека дали си знае часа.

Общи условия

Активация на акаунт