СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 17

• 21 234
  • 770
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ако изобщо се стигне до връщане на учениците в училище (в което силно се съмнявам), със сигурност ще има опция който иска да остане на домашно обучение, като е възможно да се изиска медицинска бележка от ЛЛ за целта (това няма да е проблем и никой няма да проверява). Убедена съм.

# 646
Момичета, ако ги върнат в училище, как точно няма да ги пуснете - по какъв начин ще извините отсъствията. Това е един доста дълъг период, не всеки личен лекар е навит на фалшива бележка, а и бележки за един месец сочат към някакво много сериозно заболяване, което не е било проявявано до сега.... незнам, чудя се.

Юни месец дали могат да изключат детето поради отсъствия? Да го преместят 2 седмици преди края на учебната година? Дори и да го преместят - какво от туй?
Изобщо да ви кажа на санкциите от училище хич не им се плаша. Видях, че детето спокойно може да бъде и на друга форма на обучение. Тотално ми омръзна някой от някъде да се пробва да ме плаши и да ме командва както си ще. Ми не, няма да се получи. Ако се наложи - има и други училища, и други форми за обучение.

Но пък в такъв случай ще отчетат такива зашеметяващо високи резултати от НВО и ДЗИ, че може завинаги да преминем към ДО Simple Smile
Това най-слабо ме плаши. Даже ми допада.

# 647
  • София
Знаете ли, след поста на Мария за ФБ групата на учителите, започвам да мисля, че на МОН никак, ама никак не им е до нашето искане за втори дати.
Най-вероятно в момента срещат такава съпротива от страна на учителите, че може изобщо да се окажат в невъзможност да проведат НВО.

# 648
  • София
Аз се чудя - как ще стане допитването до родителите на седмокласниците? Защото, както видяхме вчера от интервюто, родителите сме на два различни полюса по темата. И това, което мисли една майка не го мисли и друга майка. Има ли вариант да изискаме допитване от страна на директорите до всички родители под формата на анкета, която след това да се препрати до МОН? Говоря специално за начините на провеждане на НВО и допълнителните дати

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 12:41 от Lady Cassiopeia Duval

# 649
  • Отвъд алеята зад шкафа
Кога се очаква да излезе окончателно план-приема? Май месец стана.

# 650
  • sofia
Юни месец дали могат да изключат детето поради отсъствия? Да го преместят 2 седмици преди края на учебната година?
Същото си помислих...отсъствията да са ни проблемът в тази ситуация!

Он-лайн изпити ще са едно огромно, ама огромно фиаско! Нито технически са обезпечени всички участници, нито форматът на изпита е пригоден за он-лайн изпълнение.

Ред, на какво по-точно се противят учителите, които се предполага да са квестори?
Съдейки по сутрешния трафик, все повече хора са на работа...за 4 дни срещи с други хора няма да се гътнат.

# 651
Повечето са възрастни и е нормално да се противят...

# 652
  • софия
Пак да предупредя - в момента не може да се носи отговорност за декларации с невярно съдържание, защото тези, за преминаването на КПП-тата, не са създадени по силата на закон, наредба или ПМС
"Чл. 313, ал. 1:
Който потвърди неистина или затаи истина в писмена декларация или съобщение, изпратено по електронен път, които по силата на закон, указ или постановление на Министерския съвет се дават пред орган на властта за удостоверяване истинността на някои обстоятелства, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба от сто до триста лева."
С някакви си хвърчащи заповеди такова задължение няма как да възникне и за случая. И ако няма тестване на децата, аз няма как да знам моето заразно ли е или не. Тъй че каквото и да декларирам - не нося отговорност.
Това ли било? Защо ни проглушават ушите с тези фаршиви декларации и защо, по ягодите, тогава искат те да бъдат попълвани като, така или иначе, пак влизаш/излизаш в повечето случаи?
Официализиран гърч е това.

# 653
За нашата област план-приемът е утвърден отдавна. Сигурно има три седмици вече.
Да набирам доброволци за квестори между родителите. Мога да отида. Едва ли е кой знае каква философия. Има един инструктаж, минаваш го. То щото през годините е нямало неадекватни квестори учители.

# 654
30.04 е срокът за утвърждаване на ДПП.

# 655
Пак да предупредя - в момента не може да се носи отговорност за декларации с невярно съдържание, защото тези, за преминаването на КПП-тата, не са създадени по силата на закон, наредба или ПМС
"Чл. 313, ал. 1:
Който потвърди неистина или затаи истина в писмена декларация или съобщение, изпратено по електронен път, които по силата на закон, указ или постановление на Министерския съвет се дават пред орган на властта за удостоверяване истинността на някои обстоятелства, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба от сто до триста лева."
С някакви си хвърчащи заповеди такова задължение няма как да възникне и за случая. И ако няма тестване на децата, аз няма как да знам моето заразно ли е или не. Тъй че каквото и да декларирам - не нося отговорност.
Това ли било? Защо ни проглушават ушите с тези фаршиви декларации и защо, по ягодите, тогава искат те да бъдат попълвани като, така или иначе, пак влизаш/излизаш в повечето случаи?
Официализиран гърч е това.

Объркват масово състава, искат да ползват всъщност друг, но така сочения не могат.
Попълването е с цел да се установи, дали  пътешествениците пътуват в нарушение на правилата  - нали е декретирано, че напускането на областните градове може да става само по точно изброени причини. Друг е въпросът как е оформена и заповедта в тази й част и как се установява, че не се отива при "близък" /това не е "роднина"/, за да му се окаже помощ.
Друг е въпросът, че и стриктен да е деклараторът - от това файдата е нулева, т.к. декларацията не ви спасява, ако той е заразоносител.
Цялата им работа е една голяма непрофесионална, но пък за сметка на това яко объркана, каша.

За нашата област план-приемът е утвърден отдавна. Сигурно има три седмици вече.
Да набирам доброволци за квестори между родителите. Мога да отида. Едва ли е кой знае каква философия. Има един инструктаж, минаваш го. То щото през годините е нямало неадекватни квестори учители.
Съвсем сериозна съм - ако решат да набират такива  -аз участвам.
И при нас  ПП е готов.

# 656
Ако не ми стигнат дните от личния лекар и отпусканите по домашни причини - тогава ще поватаряме класа ако се наложи Simple Smile И без това ще затвърдим материала за догодина и ще се явяваме на НВО в по-нормална обстановка
1 година повече в училище - голяма работа Simple Smile

# 657
Санкцията не ще да е повторка, а преместване.
Голям праз от нея.

# 658
  • София
Според мен, ако върнат децата на училище (струна ви се все по-малко вероятно при тези обществени нагласи), родителите ще имат възможност да не ги изпращат, без това да доведе до санкции.
И аз бих се цанила за квестор, без заплащане. Някой знае ли какви са изискванията в момента, за да си такъв?

# 659
И преместване в друго училище не може. Има си регламентиран срок, след който не могат да местят детето.
И аз не вярвам, че ще се стигне до това да ги върнат. Но ако случайно се случи, първите 7 дни ще ги пиша по домашни причини, после ще го мисля.

Общи условия

Активация на акаунт