Паническо разстройство - 43

• 29 425
  • 785
  •   1
Отговори
# 210
Master333, отидете на кардиолог, но ако не намери нищо, това е интеркостална невралгия. Доста е неприятно, може да усещате и остри пробиждания - пак е от нея, за това не се плашете. Най - лесно минава с йогийско коремно и смесено дишане.
За тези състояния... момичета, това за жалост си е типична депресия... Доста по - различна е т ПА и ГТР и за жалост с нея битката е доста сериозна. Като за начало трябва да се научите да подтискате тия пориви за истеричен рев... според мен депресията няма шанс да се излекува самостоятелно от човек, за нея си трябва терапия с психолог, съчетано с медикамемтозна терапия Sad Не искам да ви отчайвам, ако чувствате, че може да се справите сами - трябва да опитате! Човек обичайно е много по - силен, от това което той си мисли... Но, депресията е тежко заболяване, то си е свързано с промяна в биохимията на мозъка и е наистина ужасно състояние. Аз съм имала такива депресивни моменти - “пропадания” и знам какво е чувството.... ужасяващо. Губиш тотален смисъл да живееш. Но, за да се излезе от тази житейска катастофа се изисква да можете да поговорите с някого, да си сооделите всички страхове и грехове и да започнете малко по - малко да изплувате... стъпка по стъпка... иначе няма да стане ..
Аз днес пак за малко имах ускорен пулс, след като се натъпках с едно шоколадово суфле с топка сладолед .... и чаша бяло вино... ама не съм се панирала, теглих една майна.
Иначе цял ден ходя пеша и миткам по някакви срещи.

# 211
Страх ме е от заспиването. Не от съня, а от заспиването. Понякога достига до ужас. Някой да е имал подобно нещо или да му хрумва идея ? Сякаш влизам в страната на сънищата, хаха, и една невидима ръка ме издърпва обратно в действителността. Знам на какво се дължи. От кого ми е този "стрес". Простил съм и съм забравил, а продължава. Някаква идея ? (Спи ми се когато се случва, не се насилвам да спя, чакам да ми се приспи зверски)

# 212
Аз нещо не те разбрах. Не те е страх от това че ще спиш, а от момента на заспиването ли? От момента на преминаване от будно състояние в сън ли ? Нещо ти се е случило ли в такъв момент? Това че си разбрал причината не означава непременно че страхът ще премине веднага. Повечето тук знаем на какво се дължи състоянието ни, от какво са страховете ни, но въпреки това си ги имаме тези страхове и си се борим с тях.

Аз сега пък съм на вълна главоболие. Като ме започне след обяд та чак не мога да заспя вечер от глава. И очите ме болят...м..му

# 213
Да, точно. Знам причината (причините) - приел съм ги, простил съм, но пак ми продължава месеци този проблем. Стресиращо е. Да речем, че се е загнездило в подсъзнанието - напълно възможно - някаква идея как да го изчистя ? Пробвах всичко, за което се сетих. Продължава вече почти година. Влияе ми на деня, както може би се досещате.

# 214
Сали, това главоболие се дължи на удължената ти менструация. Проблема е хормонален, за това не си вкарвай още филми в главата. Най - вероятно е “тензионно” главоболие, което минава само от спазмалгон. Пробвай с него и сподели резултата.
Аз имах подобен страх преди година и нещо, но моят беше от това, че няма дс мога да заспя. И съответно, в момента в който съня ме унасяше... получавах някакво супер странно състояние - усещам унасямето на съня, все едно ми слагат упойка в този момент - ужасно беше. Това е заради пренавиването. Трябва да си изчистиш страховете от главата, като ги преработиш - разгледай ги, върти ги, до момента в който не ти се сторят незначителни. Сравнявай ги с много по - големи проблеми и т.н.

# 215
  • Перник
Това за спазмалгона само при този вид главоболие ли действа? Аз съм с мигрена и си имам хапчета за нея, обаче вчера като ме почна от след обяд едно зверско главоболие, не беше мигрена. Какво ли не пих, вдигнах и кръвно 150/100,ксанакс допълнително... Мислех, че ще пукне буквално. Отделно отзад едностранно ме боля и като нерв към ухото. Спала съм 2 часа за цялата нощ. Ужасен ден и нощ, дано не се повтаря.

# 216
Анонимен
За страха от заспиване да и аз го имах. При мен беше малко по-различно. Вечер ми ставаше зле, защото знаех че ще се събудя нощем или няма да заспя, ще почта да равня граници и да повръщам. Не казвам, че ми се е оправило и пак би дошло ако имам тия симптоми. Помагат ми лекарства, сама не успях. Ставаше от зле по зле. В този страх не спях нощем. Заспивах към 4 сутринта от преумора и ставах в 6 в ужас, обикновено спях следобед, но после вечер нямаше сън. И така някакъв вид инзомния и страхове. Гадно е много разбирам те.
Иначе хем говориш разумно, хем явно си зле. Това е голям проблем при нас. Всички знаем колко смешни и глупави са страховете ни но те са налични и трябва да се учим да живеем с тях. Няма да отминат изцяло, а ни се иска. Понеже сме силни хора мислим, че можем да контролираме живота си и страха, а става друго - страхът ни ръководи и не можем да се справим точно с тази липса на контрол. Успех анонимен! Търси лечение. Не ми звучиш като човек, който може да преодолее нещата без терапия и или лекарства.

# 217
Пия успокоително и въпреки това няма резултат. Знам, че има разни Магне Лека нощ, НоваНайт и т.н. И за Атаракс четох, дори го имам, но проблемът е, че съм си все в този страх (преминаващ понякога в ужас) преди да заспя. Пробвах да ходя на планина, много да се изморя, но нямаше резултат. Получава се един порочен кръг, в който искам и мозъка да си изморя през деня, за да е тотално изморен и да заспя леко без да имам време за мисли, но като съм заспал в ужас и като се събудя се позапазва това чувство и не мога да се съсредоточа в работа за ума. Нито филми мога да гледам, нито да попрочета книга. Точно това, че говоря разумно и въпреки това съм зле не ми дава мира. Имам нужда от малко побутване, но не мога да измисля с какво да се случи.

# 218
Ами спазмалгона помага при тензионно главоболие. Аз имамотвреме на време такова, то не минава от обичайните лекарства а само от спазмалгон... Но, съм имала и такова заради хормони, като на Сали - при него също помага спазмалгон. Можеш да пробваш - но, ако е мигрена - няма да помогне...

# 219
  • Перник
Ами спазмалгона помага при тензионно главоболие. Аз имамотвреме на време такова, то не минава от обичайните лекарства а само от спазмалгон... Но, съм имала и такова заради хормони, като на Сали - при него също помага спазмалгон. Можеш да пробваш - но, ако е мигрена - няма да помогне...
При тензионното болката нали е в слепоочията, вчера бях така. За мигрена пия хедан, като при нея ме боли само от ляво. Този път беше в слепоочията, отзад в дясно и като туптене и по дължина на нерв отзад до ухото. При тензионното вдигаш ли кръвно?

# 220
Ами не знам честно казано. То би трябвало не от главоболито да вдигнал кръвно, а кръвното да води до главоболие...
Тенционното се дължи на контрахиране на мускулите по главата - за това и помага спазмалгона... Но, най - кошмарното, което аз съм имала е било преди цикъл или в първит дни на цикъла... зверско, чак съм плакала и повръщала от болка - него го лекувам или със спазмалгон пак или с адвил, което е Нурофен всъщност...

# 221
  • Перник
Може ли паралелно с ксанакс и деанксит да се взема вечер мелатонин или предложете нещо за сън с изпитан ефект

# 222
Мелатонинът е безвреден, но при положение че пиеш ксанакс и не спиш добре няма смисъл да пиеш мелатонин. По-правилно е според мен да си пиеш само деанксит, без ксанакс. Ксанаксът го остави за тежки моменти. Тогава може мелатонин 1-2 хапченца всяка вечер под езика. Действа с натрупване.
Иначе най-добрият сън идва при спокойна нервна система. Но уви,не сме такива хора 😀.
Има много добра техника за заспиване. Да слушаш нещо на телефона на си. Не музика , а глас. Някой да говори нещо интересно. Някакъв запис, четене на книга, но не ти да я четеш, а да я слушаш. Има варианти да си избереш. Така умът се отклонява от мислите които постоянно върти. Музиката поне при мен не помага, колкото и релаксираща да е, защото мислите ми си текат необезпокоявани 😀 , но слушайки глас успявам да заспя.

# 223
Нежи, на мен другата съставка на деанксита добре ми действаше за сън.
Това, което се сещам веднага е хедонин.

Аз с години бях със страх да заспя. Да не би да не се събудя... Понякога се усещам будна, но не можа да помръдна нищо от себе си! Кошмар е, със сетни успявам да помръдна нещо от себе си.
Прекрасен ден е, даже горещ за нас.

# 224
Анонимен преди да ми нацелят лекарството пих много, ксанакс, лексотан, билкови чайове, само ривотрила ми действа. Увеличаваха ми и дозите, но пак нищо. Все пак знай че има и време на натрупване на хапчето. Не чакай от едно да ти мине, но ако до седмица- две няма ефект, сменяй го, даже преди две години като почвах есцитила лекарят каза до 7-10 дни искам да чуя как ти влияе, за да преценим дали да не го сменим. Сега пия само клонарекс 1/4 и то в последните дни, че много се бях сдухала. Аз не намират разлика между него и ривотрила. Мисля, че си млад човек и това те травмира. Разбирам те аз бях на 20-21 г когото ми се отключи и много лекари отказваха да ми изписват лекарства освен билкови. Самата аз викам какво ще правя ако от сега пия бабешките хапчета, а и всички ти викат пристрастяваш се, но не е така и съжалявам че така мислех че допълнително се филмирах. Защото трябва да вярваш, че лекарството ще ти помогне, Лекарството помага ако не беше то изобщо нямаше да завърша и щях да вляза в тотална дупка, защото всички щяха да са висшисти, а аз какво? Сега го виждам по друг начин, но тогава щях да се побъркам беше ми много важно. Сигурна съм че си готин млад човек и те чакат много хубави неща, нещо те е препънало но ще го преодолееш. Търси си хапчето и продължавай напред!
Всъщност малко да се посмееш бях бременна със сина ми и вкъщи влиза крадец. Аз почти не спях, чаках ужасното раждане като първото, пък то мина леко и зели нощи нерви. Към 1 съм предрямала, вдигам глава, спя на дивана да не преча на другите и виждам сянка на човек в коридора. Викам сънувам, сянката си тръгва. Викам баба е ще ходя да я видя, тя живее на долния етаж. Слизам тя спи. Е викам толкова бързо да е заспала ама може да не съм преценила времето. Обикалям къщата нищо. Обаче страх и дигам мъжа ми викам някой обикаля къщата. Той отвори очи вика сънуваш и заспива като пън. Аз до 4 часа реших сутринта ще го помоля да ме закара в психиатрията в едно село до нас, ясно вече съвсем съм откачила. Обаче съм се унесла той станал и тръгнал но се връща ужасен имало счупено стъкло и крадец. Ей толкоз се зарадвах като взех да скачам да викам от щастие. Размина ми се психиатричната клиника. И досега ме е смях от тази ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт