Паническо разстройство - 43

• 29 418
  • 785
  •   1
Отговори
# 240
Невролог ми назначи лечение с деанксит. Искам да попитам тези, които са го употребявали как ви подейства и помага ли при чувство за нереалност, депресия и страх. Аз пих едно хапче днес и се почувствах доста спокойна.
Лекарят ми каза, че не води до пристрастяване, но четох в една статия, че при продължителен прием води. Запознати ли сте и колко време сте го пили? Кога е удачно да се спре?
Ако чувстваш депресия, нереалност и страх, защо невролог е решил какво да пиеш? Това се прави от психиатър. И те съветвам ако нямаш неврологични проблеми, да отидеш на психиатър, който да прецени дали и какво да ти изпише. И те съветвам от личен опит, защото когато се сблъсках за първи път с това нещо и не знаех какво е, разни самонадеяни докторчета, които бяха лични лекари, ме лекуваха на своя глава. Благодарение на глупостите им загубих 6 месеца в пиене на деанксити, флуанксоли и още някакво лекарство, което вече не помня. За тези 6 месеца състоянието ми се влоши доста сериозно. Накрая с ровене в нета сама разбрах какво ми е и отидох при психиатър, който беше бесен, че хора, които не разбират нищо от тези състояния, са си позволили експерименти с мен. Мнението му беше, че ако ме бяха изпратили навреме при специалист, нямаше да стигна до паническо разстройство. Затова те съветвам да не се занимаваш с невролози, когато проблемът е за психиатър.

# 241
Невролог ми назначи лечение с деанксит. Искам да попитам тези, които са го употребявали как ви подейства и помага ли при чувство за нереалност, депресия и страх. Аз пих едно хапче днес и се почувствах доста спокойна.
Лекарят ми каза, че не води до пристрастяване, но четох в една статия, че при продължителен прием води. Запознати ли сте и колко време сте го пили? Кога е удачно да се спре?
Ако чувстваш депресия, нереалност и страх, защо невролог е решил какво да пиеш? Това се прави от психиатър. И те съветвам ако нямаш неврологични проблеми, да отидеш на психиатър, който да прецени дали и какво да ти изпише. И те съветвам от личен опит, защото когато се сблъсках за първи път с това нещо и не знаех какво е, разни самонадеяни докторчета, които бяха лични лекари, ме лекуваха на своя глава. Благодарение на глупостите им загубих 6 месеца в пиене на деанксити, флуанксоли и още някакво лекарство, което вече не помня. За тези 6 месеца състоянието ми се влоши доста сериозно. Накрая с ровене в нета сама разбрах какво ми е и отидох при психиатър, който беше бесен, че хора, които не разбират нищо от тези състояния, са си позволили експерименти с мен. Мнението му беше, че ако ме бяха изпратили навреме при специалист, нямаше да стигна до паническо разстройство. Затова те съветвам да не се занимаваш с невролози, когато проблемът е за психиатър.
Преди години ходих на психиатър и ми назначи лечение с флуанксол и стрезам. След продължителен прием спрях медикаментите, тогава приятелят ми беше бесен, че пия такива хапчета от 17г. Минаха 4 години оттогава и мислех, че никога няма да ми се случи пак. Да, амане... Случи се. И най-тъпото беше че мислих, че съм болна от нещо и обиколи всякакви лекари, а то се оказало тревожно-депресивно разстройство. Имате ли представа, защо и как се отключва след като години бях окей? Деанксит ми действа добре. Лекарят е и психиатър и невролог.

# 242
  • София
Към Деанксит няма привикване, според мен  и според кардиоложката, която ми го предписа. Пих го около година или повече. Много добре ми действаше на мен. После го спрях постепенно. Сега пак съм в някаква дупка и мисля пак да го почвам. Пий си го спокойно.

# 243
Малее хора много тежка нощ. Ама то и след вчерашния ден, ясно какво ме връхлетя. Постоянно я мисля тази малка операция и понеже бях много зле а съм забравила как пиех клонарекса при много стрес дайте схема- имам от малките дози и пих 1/4 вечерта и след 4 часа като видях колко съм зле още 1/4 не че се подобрих но май ми го давах сутрин и вечер, когато нещата са толкова зле.

# 244
Кога ти беше операцията? Дано е скоро. В мига в който влезеш в болницата ще се успокоиш. Чакането много затормозява и ти просто си изтощена вече. От много време го мислиш, а и работиш. Пий си клонарекса всеки ден, сутрин и вечер да се натрупа докато дойде момента. Само че незнам дози там. Ти си най-добрият лекар за себе си. Щом не ти действа 1/4 , пий 1/2. И без това е временно, ще видиш, всичко ще е наред. Стискам ти палци Опелче!♥️

Днес е б..си жегата. Не е и за разходки. Джери, дано се е прибрала вече.

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 13:07 от Salii

# 245
Мерси salii  и аз реших да пия поне сутрин и вечер докато мине операцията, ако не помага и на обяд ще вземам, явно съвсем я мисля и така... Джери сигурно пак е по пътищата и на мен така ми се иска, разглеждам си екопътеки и планувам, но силите ми стигат да мина от едната стая в другата. Бабешка работа! Хаха всъщност харесах си една екопътека за уикенда и си мечтая, с мечти поне минава времето по-леко, но няма да имам сили. От днес вече не ходя на работа довърших всичко ако е останало нещо да се оправят бях до обяд. Това не пречи обаче да съм на телефона и да обяснявам , кой да слуша като говоря казвам го по 10 пъти. Вероятно ще спра поне 2 седмици работата че нещо ме е страх след операцията да не ми лепнат и корона на работа, може и повече да остана у дома.

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 13:19 от opelcorsa

# 246
Сали, аз тренирам един час, но 8 часа физически труд не става. Пробвах, след 4 часа като ме заболя сърцето, казвам си айде и инфарт да получа, имах чувството, че а свърша още нещо ще припадна.
Тези хора не ги разбирам, има една фирма тук - мандра и месообработка. Тежка работа. По 10 часа и половина на ден и събота. Заплата 600-800 без осигуровки. Питам ги - Вие нещо за ИТ да сте чували. Ходят си на работа като добичета. То за това сме така в тази държава!

Опел, стискам палци! Че знам какво е шубето от упойка!
Клонарекс от кой пиеш, от 0.5 или 2?

Станах в 5, тренировка, с...с, 3 часа мотаене тук, на снимката. Изморих се, поне да не мисля за глупости!

# 247
Джери от 0.5 пия и то 1/4 явно е малко в тази ситуация. Лекарката обеща понеделник да ми каже ден предполагам ще е до петък, така че идва, обаче как ще издържа мисля че ще избягам ако изобщо стигна до там щото имам и 120 км път. Абе хора много горещо, викам ще изляза на свеж въздух и направо ми секна дъха- сух и горещ ад.

# 248
Опелче, как 1/4 от 0,5 ? Аз предполагах че 1/4 от 2 мг пиеш. Това е толкова малка доза, за силен стрес си е нищо.
Спокойно можеш да пиеш повече, всичко ще се оправи.

Джери,моментът е такъв. Няма работа , че и съкращават. И хората се натискат, работят и мълчат, независимо от цената. А работодателите използват това. Незнам кое е по-правилно, да търпиш ,но да си на работа и да взимаш някакви дребни пари или да кажеш "няма да търпя" като мен и да си без работа. Всеки си има неговите съображения. А винаги съм смятала , че няма такова нещо като "нямам избор". Мисля че винаги има. Но повечето хора се страхуват.

# 249
Сали, и аз така, преди около 2 години си вдигнах чукалата, от работа, работила 23 години. А се усещаше вече какво ще става! Но станаха промени и аз не можеш да издържам в тази обстановка. И не съжалявам!

Опелче, малко е това! То минималната доза психиятрите я дават половин от 0.5. Ако искаш вдигни я за няколко дни!
А, аз си знаех какво ще е днес и забегнах рано навън, да си дойда към обяд!

Айде да спим спокойно!

# 250
Здравейте момичета Simple Smile Нахлувам неканена да се включа към вас Simple Smile С паник атаки съм от седем години 😬 От както ги имам живота ми не е същия. След като пробвах да се справя с тях и не успях ми назначиха Ципралекс по схема, като за един месец стигнах прием на 20 мг за деня ( мисля дори, че това е максимума ). За тези седем години съм имала четири - пет кризи по сериозни за по няколко дни, и няколко пъти в който усещах атаките, че идват, но успявах да се справя. Та общо взето няколко години успявах да живея що годе нормално. Преди месец обаче всичко започна и ме върна в началото. Чести паник атаки, силен страх, постоянна тревожност, невралгия, бодежи в сърцето, сърцебиене и какво ли още не. Два пъти си тръгвах на работа, заради силна паник атака и след това оставах вкъщи за по още 3-4 дни. Един месец голяма борба с която не се справям ама никак и реших да отида в болница. Приеха ме направиха ми кръвни изследвания, скенер на глава, ЕЕГ, ЕКГ, чернодробни ензими и т.н и ми казаха, че всичко е наред и съм силно тревожна. Замениха ми Ципралекса с  Дулсевия и добавиха едно на билкова основа Релаксофитола. Някой има ли мнения за тях и за странични ефекти ?
Като цяло всичко ми е наред имам работа, разбирам се с всички колеги, шеф и т.н. Имам прекрасен мъж, който ме разбира и подкрепя много за всичко, имам две деца близначки изобщо, когато всичко ми е наред и наредено аз се сривам и не мога да се зарадвам и насладя Sad
Уморих се от всичкия тия чувства, емоции, неразположения и т.н

Иска ми се да има магическо хапче, което вземаш веднъж и забравяш, дори какво е това паник атаки 🙄🙄🙄

# 251
Аз също, когато всичко ми е наред се сривам, много пъти и по време на мечтана почивка и екскурзия . Когато имам проблем се стягам яко. Има ли и други така?

# 252
Точно, когато нищо не ми е наред тогава съм най добре 🙄🙄🙄

Аз също, когато всичко ми е наред се сривам, много пъти и по време на мечтана почивка и екскурзия . Когато имам проблем се стягам яко. Има ли и други така?

# 253
Според едно изследване, което четох, от депресивни състояния страдат по-често хора с образование, високи доходи и уреден живот. Колко е вярно, не знам, но според учените е така.

# 254
Вярно е. Бих добавила умни, интелигентни, отговорни и силни по характер.

Общи условия

Активация на акаунт