Паническо разстройство - 43

• 29 322
  • 785
  •   1
Отговори
# 405
И аз продължавам с моите хипохондрии.Тъкмо се бях зарадвала,че имаше някакво затишие и пак се започна.От ноември месец ме хвана някакъв странен сух синузит,който изглежда стана хроничен-от време на време получавам симптоми и усещам,че не е излекуван.От тогава ми се увеличи и един лимфен възел отляво на шията-така си седи вече 3-4 месеца без да се увеличава,средно плътен,подвижен,само с напипване го усещам.От вчера обаче пак започнаха проблеми с носа,гърлото ми тази сутрин ме болеше,усещам леко гъделичкане в лявото ухо и лимфния възел ме боли-досега никога не ме беше болял.Пак започнах да си внушавам,че е нещо злокачествено,последните седмици ми се случва да се изпотя отзад на врата докато спя рано сутрин когато пекне слънцето и въпреки че тези дни беше голяма жега,аз си внушавам че имам нощни изпотявания. Май скоро ще посетя психотерапевт все пак,колкото и да съм скептично настроена.

# 406
Елдорадо, направи следното :
Изследвания на ТАТ, МАТ, Т3 и Т4, HOMA изследване, ехокардиография и стрес тест. После виж как ти е и бъбречно резултатите. Това направи и дай резултатите да видим. Според мен това е паника, но нека се изключат други вероятности. Хромацитом е много малко вероятно, това е доста рядко, а и ти имаш моментно високо налягане, което не е страшно. Кажи на колко си години, какъв ти е режима на хранене и живот. Какво са ти изписали като хапове.

# 407
  • София
При мен най-лошото е, че изпадам в страшна паника. Иначе стрес колкото искаш, но пък не се чувствам изнервена. Този Ксанакс не мисля, че ми помага за нещо, нито се чувствам по-различно. Виж друга е работата с Ремирта, нея я пия преди сън по 1/2 и след около 30 минути заспивам, а преди това не можех да спя, все ми ставаше много лошо. Иначе гастроентеролог ме гледа преди няколко дни на ехограф и нищо. А като се замисля стомашно-чревни симптоми имам. Безсъние също. И аз не оставям нещата и ровя за физиологична причина за всичко, такава съм си. Сега видях въпросите и се допълвам. На 40 години съм, с четири коремни операции през годините и 6 опита ин витро, с дете на 2,5 годинки. Ехокардиография правих, всичко е наред. Пия Ко валсакор сутрин по едно за кръвното. При ускорен пулс Конкор. По два пъти на ден Ксанакс по 1/2 и вечер 1/2 Ремирта. TSH ми е в норма, както и кръвната картина. В момента от три седмици съм на диета, защото боря наднормено тегло. Качих килограми след опитите ин витро и тъй като кърмих почти две години, стартирах редукцията на тегло едва преди 3 седмици.

Последна редакция: сб, 23 май 2020, 20:47 от Елдорадо

# 408
Елдорадо пълна класика за нашата тема си, защо не опиташ да купиш нов апарат за кръвно, имай предвид че тези електрическите бързо започват да грешат, понякога още на 6ия месец то мисля си пише и на апарата че трябва да минат контрол на 6 месеца. Направи и нещо друго - като ти стане така не викай Спешна помощ, те скоро и ще спрат да идват повярвай ми, даже може да почнат да ти се карат че ги разкарваш напразно докато има спешен случай, ами започни да дишаш дълбоко, много дълбоко като въздуха стига до корема и бавно издишаш и измери кръвното след 10 мин. После след още 10 мин.
Пий си ксанакса и другото и чакай малко да повлияят, няма да стане за ден или за два.
Не мисли че ние които страдаме от години сме свикнали с тези състояния и че не се страхуваме, за всички ни е малък ад.
Това че пиеш лекарства за високо кръвно, ако си имала само един случай ми се струва неправилно, защото те го понижават доста и може да попаднеш в други филми - ако вземаш вземай малки дози.
И още нещо което се случи на познати с високо кръвно и то на двама души - оказа се че лекарствата не помагат и търсеха други причини, тук не мога да кажа точно какво но беше нещо в гръбнака което притиска и повишава кръвното на физическо ниво, като прави нещо с достъпа на кръв към мозъка, ако георги го разбира да го обясни щото аз съм си гола вода, така че търси и такава консултация. Единият човек се оперира и спря да пие лекарства за кръвно които пиеше с години, другата позната пи няккави добавки и хапчета и прави рехабилитация и всичко утихна.
Иначе мисля си преживяла много и ти се е отключило ПР, и да търсиш физически причини може и да не излязат. Успех все пак.
Днес точно това ми беше в ума как пък всичко това може да става само на психическа почва, дори и след 20 години се чудя.
И мисли позитивно - получаваш го на 40г, аз на 20г и имаш толкова съществени проблеми, аз - почти нямах.

# 409
  • София
Опел, с нов апарат съм, на седмица. Иначе за бърза помощ знам, въпреки, че до тук за 4 пъти викане, единия път ме закараха в болница(първата криза), два пъти се държаха нормално с мен с различни съвети и само един път имаше една истерична лекарка, която още преди да влезе в апартамента крещеше, че нямала да си губи времето с невротички, които не си пият хапчетата. Аз съм като някаква пълна идиотка сега, защото ми става наистина много зле. А колкото до кръвното-с това хапче, веднъж на ден го държа ниско, даже под норма, но като получа криза скача. Понякога минава от само себе си, но не винаги. А пулса почти никога не минава от само себе си. Направо не мога да повярвам, че и това ми се стовари на главата.

# 410
След всичко натрупано системата е изпушила, вярвай, че малко по малко ще се оправят нещата, но трябва много ама много търпение. Имай и едно наум, че трябва много спокойствие и помощ на близките, че може пак да се случи и се бори за бебка и за теб. Прегръдки, ти си майка-героиня! Знай го.

# 411
Опел, с нов апарат съм, на седмица. Иначе за бърза помощ знам, въпреки, че до тук за 4 пъти викане, единия път ме закараха в болница(първата криза), два пъти се държаха нормално с мен с различни съвети и само един път имаше една истерична лекарка, която още преди да влезе в апартамента крещеше, че нямала да си губи времето с невротички, които не си пият хапчетата. Аз съм като някаква пълна идиотка сега, защото ми става наистина много зле. А колкото до кръвното-с това хапче, веднъж на ден го държа ниско, даже под норма, но като получа криза скача. Понякога минава от само себе си, но не винаги. А пулса почти никога не минава от само себе си. Направо не мога да повярвам, че и това ми се стовари на главата.
Както казах ТАТ, МАТ, Т3 и Т4. Досега не си умряла, колкото и да е страшно! Значи е психично. Но все пак виж както казах хормони и инсулин. После вече виж психиатър. Ксанакс не е твоето мисля, виж клонарекс. Дали не е и психоза? От какво те е страх? На 40 по принцип логично е да няма проблеми от нищото. Обаче жените сте защитени от естрогена. Мисля че трябва да елиминираш физическите причини и ако няма нищо да почваш спешно АД. Препоръчвам есциталопрам или коаксил, ако се стигне до АД. Помисли и за лекарите от бърза помощ, че наистина болен пациент може да има нужда от техния ресурс, затова се карат. Но както казах, изчисти физическите възможности. Това при теб ми прилича на интензивно ПР!

# 412
  • София
Благодаря ви много на всички. Ще пусна хормоните. А инсулин защо? ИР може ли да предизвика такива симптоми? Иначе за Бърза помощ сте прави, ама пусто като ме е страх толкова много. Иначе два пъти ходих и до спешни центрове, но за съжаление докато стигна всичко отшумяваше и стоях там засрамена с нормално кръвно и пулс и без да знам какво да кажа, като само 15 минути по-рано съм била едва ли не пред умиране. Психоза? Звучи още по-страшно.

# 413
Миличка Елдорадо, напълно те разбирам относно високото кръвно. Минах през ада на страха от него. И не че сега не бих се уплашила , просто вече го вдигам рядко и не чак до такива високи стойности като 180/100 примерно. Страхът винаги си го имам. Така че те разбирам за викането на бърза помощ. При мен проблемът беше физиологичен, но заради страха се получава нещо като порочен кръг. Първо започнах да го вдигам и се уплаших жестоко, след това го вдигах пък от страх и заради паниката не можех да го сваля. Ужасно е, но знай че полека лека ще премине. Направи си изследванията, за които ти написа Георги и ще се види. Незнам кое е по-добре. Аз се молех да имам някакво заболяване за да се намери причината за хипертонията и да започна правилно лечение, както и стана. Но май е по-добре да е от нерви и стрес и пак с подходящото лечение ще се оправиш, но поне ще знаеш че си физически здрава. Насъбрало ти се е в годините не си от желязо. Всичко ще се оправи, просто сега си в пика на кризите. И питай кардиологът ти дали не може да ти изпише от тези бързодействащите хапчета за кръвно дето се пият само при криза,  а не постоянно. Като хлофазолин например. Щото почнеш ли ги веднъж, трудно се спират. Аз и до сега си пия макар и в малки дози. Мисля си че кръвоносните съдове като свиканат да се разширяват с лекарства вече няма връщане назад. С теб сме, мисли за дъщеричката си, пиши как си.♥️

# 414
Благодаря ви много на всички. Ще пусна хормоните. А инсулин защо? ИР може ли да предизвика такива симптоми? Иначе за Бърза помощ сте прави, ама пусто като ме е страх толкова много. Иначе два пъти ходих и до спешни центрове, но за съжаление докато стигна всичко отшумяваше и стоях там засрамена с нормално кръвно и пулс и без да знам какво да кажа, като само 15 минути по-рано съм била едва ли не пред умиране. Психоза? Звучи още по-страшно.
Аз ти го казвам, за да се махнат другите физиологически неща като симптоматика. Няма страшно, според мен отива на чисто ПР. Но е задължително да се види все пак. А друго да те питам - какво се случва като сън, спиш ли нормално, будиш ли се, сутрин наспиваш ли се? Достатъчно ли се забавляваш и свободното ти време успяваш ли да се отпуснеш?

# 415
  • София
От повече от година не съм спала като хората. По 3-4, до 5 часа сумарно с много събуждания. Като получих първата криза, някой от всичките доктори ми изписа Ремирта и от тогава спя по 7-8часа, не рядко се събуждам, но успявам да заспя пак. И от време на време ме буди някоя криза. А доколкото забавленията - единствено с детето като играем, иначе не. От близките не получавам кой знае каква подкрепа, но все пак наглеждат малката, когато изпадна в криза и обикалям по доктори. Иначе дали имам повод за тревожност - много поводи. Неплатен отпуск съм, за да гледам детето, уча задочно, имам авторитарна майка, която държи носът  ѝ да е напъхан във всичко и иска пълен контрол над живота ни, а бащата на детето от 2-3 години не знае какво иска и даже в момента не живее в София. Двамата с майка ми са в някаква война, в която аз се намирам между чука и наковалнята. Иначе, мисля, други грижи нямам.

# 416
От повече от година не съм спала като хората. По 3-4, до 5 часа сумарно с много събуждания. Като получих първата криза, някой от всичките доктори ми изписа Ремирта и от тогава спя по 7-8часа, не рядко се събуждам, но успявам да заспя пак. И от време на време ме буди някоя криза. А доколкото забавленията - единствено с детето като играем, иначе не. От близките не получавам кой знае каква подкрепа, но все пак наглеждат малката, когато изпадна в криза и обикалям по доктори. Иначе дали имам повод за тревожност - много поводи. Неплатен отпуск съм, за да гледам детето, уча задочно, имам авторитарна майка, която държи носът  ѝ да е напъхан във всичко и иска пълен контрол над живота ни, а бащата на детето от 2-3 години не знае какво иска и даже в момента не живее в София. Двамата с майка ми са в някаква война, в която аз се намирам между чука и наковалнята. Иначе, мисля, други грижи нямам.
Работата е доста сериозна на звучене. Това състояние си го оставила да ескалира, което може и да е вече хронично. Изчисти физическите причини с изследванията, и ако всичко там е наред отиди на добър психиатър , който да направи правилно лечение, че като гледам само някакви измислици до момента са ти изписвали. Но щом имаш частична инсомния, нещата не са добри. Но и доста проблеми имаш. При теб вероятно състоянието е породено и от депресия. Ако всичко е наред физически, се замисли, че имаш нужда от ФУНДАМЕНТАЛНА промяна в живота, защото по начина досега си се вкарала в състоянието си. Аз няма да казвам личния си опит, че ще иде на разврат темата, но при мен направих тази промяна.

# 417
  • София
Че не може да продължава така, го знам чудесно. Странното е, че съм като в безтегловност. Никога не съм била толкова пасивна. Обикновено съм куче, както се казва. Психиатърката, при която ме изпрати невролога, каза че не съм за нея, но все пак да пия малко Ксанакс. Значи може би трябва да посетя друг психиатър. Иначе и аз по метода на изключването, обикалям лекари и ги слушам, правя изследвания каквито кажат. До тук от всичко направено не излезе нищо. Единствено Ксанакса не исках да го пия, защото ми звучеше страшно, но от 07.05 го пия. Не виждам да ми помага изобщо. Дано се подредят нещата, че не мога да се зарадвам на детето си, което обърнах света, за да имам. И дано съм жива и здрава, за да си я отгледам.

# 418
Добър психиатър, който да го е грижа за човека, можете ли да ми препоръчате ? А за фобии към какъв специалист се обръщаме ?

# 419
Добър психиатър, който да го е грижа за човека, можете ли да ми препоръчате ? А за фобии към какъв специалист се обръщаме ?
Принципно фобиите са в групата на психозите. Лекуват се трудно. ОКР се лекува с психолог. ПТСР се лекува с АД и Антипсихотик и т.н. Доколкото помня във ВМА има много добри психиатри с частни практики, които знаят какво правят. Елдорадо, аз няма да ти препоръчам лекарства и конкретен лекар, обаче само ксанакс е отбиване на номера от некадърен лекар. Ако се стигне до изписване на медикаменти от АД групата попитай за Коаксил или Ципралекс като подходящи. Както и за клонарекс като придружаващ до започването ефекта на АД. Но е добре възможно най бързо да направиш изследванията и след това ако е наред всичко, да се видиш с психиатър. И да помислиш за промени, които да се случват в живота ти.

Общи условия

Активация на акаунт