Паническо разстройство - 43

• 29 401
  • 785
  •   1
Отговори
# 270
Когато е учестен пулса от физическо натоварване е нормално. Проблемът и страхът идват като затреска ей така от нищото, особено ако лежи човек.
Аз пих деанксит преди ципралекс за около 2 седмици. Никакъв ефект нямаше при мен. Затова и не го коментирам това лекарство, нямам опит с него. Това което съм чела за него е , че не е точно АД. Действа по различен начин. Не беше моето лекарство обаче.
Затряскването от "нищото" технически не е точно от нищото. Поредица биохимични и хормонални процеси са зад тая работа. Но по - важното е, че сърцето няма селективност при командите на мозъка. И спорта, и тревожността го разтупкват. Познавам доста хора, които избягват спорта защото в краткосрочен план е същински ужас ако почнеш интензивно кардио (HIIT). Но след месец интензивност, ендорфините взимат превес и другото е, че обучаваш мозъка, че няма опасност за нищо. Има едно голямо НО при жените, че много процеси са на хормонална основа и дисбаланс в микроелементи и витамини.

# 271
От мен днес един 25 минутен хийт и корем. Не съм объркала темата със спортната.
Георги, радвам се да те видя!

И аз съм на същото мнение за деанксита. Масово се изписва от невролози, кардиолози, но психиатър не ми го е споменавал никога. Не знам точно, но вероятно е от наистина от 60 години.

Днес ще е хубаво времето!
И внимавайте как излизате! Да не се окажете като мен, спали на закачалката, изгорели на потник и къси панталонки!

Хубав ден!

Последна редакция: нд, 17 май 2020, 10:09 от Jerry F

# 272
Чисто исторически Деанксит е представен през 1965 година от Люндбек (Дания) като трицикличен АД и трицикличен Антипсихотик. Както и да го смятаме е на 55 години. Впрочем е в листата за забранени лекарства в много страни, поради доста вредни ефекти и силно пристрастяващ като медикамент. За мен е чиста глупост масовото му изписване.
https://www.msn.com/en-in/news/medical/top-seven-do-not-use-drugs/ar-AA2bxFX

# 273
Помощ - дулокси и дуксет нали са едно и също? Изписани са ми като алтернативни. Досега пих дулокси, но го нямаше в аптеката и взех дуксет.

# 274
Уф, ще се оплача тук. Ако искате не четете, щото сигурно не Ви е и до моите тъпотии.
Скрит текст:
Ужасни дни за мен. Вчера някак реших, че малко ми е просветнало то и времето по-приятно беше, но уви. Прах, чистих направо нормален ден и привечер дори направих разходка от 2-3 км, което си е супер за моментното ми състояние. Но вечерях зелен боб, много го обичам и се почнаха едни страшни болки, паник атаки и прилошаване. Странно - не повърнах. Разпилях се до към 12ч, натъпках се с клонарекс разбирай 0.5 вечерта но и през деня бях пила съвсем малко и съм се тръгшнала да спя. Ставах няколко пъти, но пак сън, много спах.
Току-що ме събуди телефона, някой ненормалник и затворих, но вече съм на крака.
Хем ме е яд, щото мразя чак така да спя, хем не знам може би е за добро. Аз съм деен човек и това успиване ми е кошмар също, но вече месеци наред съм в страхотно напрежение. Ставам много рано към 6ч, лягам си доста късно, уча с детето, което се оказа за толкова дълго време доста трудоемко и работя от къщи, по 1-2 часа ходя и до работа, когато имаше нещо спешно, имам и доста задачки вкъщи, щото живея в голяма къща и двор, мъжът ми се е активирал да сади в двора да се полива и като повечето мъже прехвърля част от нещата на мен. Аз му казвам не мога, нямам сили и за това, но той нещо не ми вярва. Вчера пак хем ме вижда как съм - едва се влача из къщи, пак беше измислил нещо, пак му казвам мило не мога, нищо не мога в момента изчакай да мине операцията да се посъвзема може и да стане.
Обаче, дори и да не мога и да откажа да направя нещо, то вътрешно ме яде. Все едно каква смотла съм едно нещо за деня не мога да свърша, знам че не е така, но просто ми излиза в ума и ме травмира яко.
Чух се и с колегата вечерта да му обясня за още нещо, дето ми звъняха и той почна да ме пита неща, дето му ги бях казала, не ги бил запомнил - ей тъпа работа. Вика ще се чуем. Викам няма да стане изключвам си телефона и ще го направя, то бива бива неорганизирани хора.
И всякакви по работа ми звъняха в петък, прехвърлям ги, обяснявам - зле съм, лежа. Е, не дебили! Пак ми тънтонят и ми говорят тяхното. Винаги е така, когато съм зле и друг път след абортите не ми вярват имах един случай един дойде у дома да ми оставил документите, пък ако питате мен да провери как съм щото аз му обясних че не е спешно и може след 2-3 седимци да ми ги даде, като се възстановя. Това някаква човешка злоба ли е, какво не знам, да се наслаждават да ме видят такава - даже понякога не мога да сляза да им отворя.
А може би щото ми е зле така става виждам го някак различно.
Вчера един идва пак да му дам книжата. Искаше в понеделник да се видим - аз викам Не, в петък. Той бил на лекар в петък да му видели ръката, че нещо го наболявала. И дойде вкъщи в събота и няма оттърване. Направо го изгоних. Да сме си говорели, да ходим на кафе там да ми обяснил, а драмата съм му я слушала 100 пъти то едно и също. Егати дебила, аз едва слизам от етажа до двора - той кафе да пием. Тия хора са не знам малоумни.
Даже се сещам преди години една баба докато бях болнични с дъщеря ми, която се съсипваше да боледува дойде да ми държи сметка че съм я излъгала че съм болнични а ме видяла с детето. Тъпанарка, нали го водя на лекар, купувам лекарства, по снимки и къде ли не - тя какво мисли. Казах й да напусне и повече да не се връща на работата ми и да ме тормози. като няма доверия в мен, какво ми идва и сметка да ми държи. И не се върна, за мое щастие.
Та ,изключвам телефона и край. Няма оправия с тия хора. Ами близките дано спрат да ме тормозят щото трябва и тях да гоня, а кой ще помага за децата и те ме ангажират с какво ли не. Майка ми оня ден за някакви чаршафи, да си поръчам. Викам ти луда ли си? Туй сега ли е най-важното, да ходя да избирам или да поръчвам он-лайн. Едва се влача, все едно един чашаф няма у дома. Знам, че много хора са сами в такива ситуации и е много по-трудно, затова не е хубаво да се оплаквам, но не издържах.
Да си пия хаповете, да лежа и да изключа телефона - друг начин май няма. И дано утре ми излезе датата, не че ще ми олекне много но поне ще знам кога е.
На мен ми подариха това кафе - да ви кажа много съм смотана и не знаех какво е, но ми допада, понеже доста кафета ми дразнят стомаха  ине мога да ги пия. Сега като писахте за това олио се сетих, даже не знаех колко е скъпо кафето и каква функция има.

Последна редакция: нд, 17 май 2020, 12:25 от opelcorsa

# 275
Помощ - дулокси и дуксет нали са едно и също? Изписани са ми като алтернативни. Досега пих дулокси, но го нямаше в аптеката и взех дуксет.
Дуксет, Дулодет и Аритави са едно и също. Изписват се като алтернативи.

# 276
Това кафе не е лошо, но не е и много ефективно. Аз пия такова отдавна.

# 277
Здравейте
Искам да ви попитам нещо, понеже вие сте по запознати.Преди 20 дни ми изписаха клонарекс 0.5 по 1/4 сутрин и 1/2 вечер (причина силна тревожност,световъртеж,ускорен пулс все около 100 и нагоре,а ниско кръвно,по принцип ми е такова)изписаха ми и пропрснолола по 1/2 сутрин и вечер,от който след 15  дни прием пулс отново около 100,кардиолог ми го спря рязко и ми го смени с 2х1 т ивабенор 5 мг...та въпроса ми е започнах да спирам клонарекс от петък постепенно,като намалих вечерната 1/2 с 1/4.Първата вечер нищо,в събота през деня също...но вечерта ад...тъкмо ще заспя и момента в който се унасям ме удря все едно кълбо от тревожност,цялата потрепват и имам чувството,че дори дъха ми спира...а ми се спи 2 не виждам и всеки път така точно преди да заспя...днес през деня още по голям ад ...даже и през деня в момента в който издиша,все едно ми спира дъха,краката,ръцете,главата всичко изтръпва,цялата треперя,гади ми се,не мога да дишам..възможно ли е за 20 дни прием на толкова малки дози да съм направила зависимост и затова сега да имам тези симптоми...как мислите иначе кръвното ми не се вдига 100/60,но пулса пак отива към 100

# 278
От година имам подобно нещо. Тъкмо се унасям, и се пренасям в страната на сънищата, и ме удря нещо. Първоначално си поемах дори дъх при разбуждането. Нерви уж. Ако измислите решение ще се радвам, хаха.

# 279
E няколко мнения по назад съм описал това усещане на какво се дължи. Дисбаланс мозък-тяло. Всички го имат. Решението е йога, медитация, спорт, алкохол, опиати или воля. И аз го имам, досадно е, ама съм му свикнал.

# 280
Аз не подскачам цялата (не че и това не се е случвало)Просто точно преди да заспя,туп сърцето и все едно дъха ми спира побиват ме тръпки за секунди и така...Само че днес и през деня съм така,щом успокоя дишането..и при издишване хоп тръпки със спиране на дъха и това от както намалих клонарекс 0.5 от 1/2 на 1/4 вечер

# 281
Аз не подскачам цялата (не че и това не се е случвало)Просто точно преди да заспя,туп сърцето и все едно дъха ми спира побиват ме тръпки за секунди и така...Само че днес и през деня съм така,щом успокоя дишането..и при издишване хоп тръпки със спиране на дъха и това от както намалих клонарекс 0.5 от 1/2 на 1/4 вечер
Е добре де, какво значение има индивидуалната реакция? Еднакви са факторите, водещи до реакцията , и съответно тя е уникална за всеки. Просто няма 2 еднакви мозъка и организъма.

# 282
Ох, Опелче прочетох ти сагата. Добре си решила, махай всички и всичко щом не ти е добре. И аз ги бях свикнала всички на мен да разчитат, вкл. домочадието, ама като клекнах да видиш как се научиха. Знам какво е да си в очакване на операция, миналата година март се оперирах от жлъчка.
 За първи път в живота...можеш да си представиш, как ги изживях тези дни до датата аз си знам, а като вървях към операционната бях Лунната стъпка на М. Джексън хаха. Обаче всичко мина ок, не се притеснявай от упойката, нито съм повръщала, нито свят ми се е виело.
 Лекарства ако пиеш, вечерта минава анестезиолог и говорите, казваш му какво пиеш, на мен ми каза да не си пия АД и хедонина, пих ги след операцията.

# 283
Е добре де, какво значение има индивидуалната реакция? Еднакви са факторите, водещи до реакцията , и съответно тя е уникална за всеки. Просто няма 2 еднакви мозъка и организъма.
Е значи отърване от това няма да има и не е свързано с това че намалиха клонарекс...ще е ужас докато свикна...аз никога до сега не съм пила такива хапчета и затова попитах

# 284
Какви са тези 1/4 от 0.5.
То едвам го виждаш, как да го делиш!
От кога измислиха пък това делене на 1/4 и то от 0.5 мг.
Аз утре ще го намалявам от 1 мг на 0.5 мг. Тук може да се каже, че мога да усетя дискомфорт.

Общи условия

Активация на акаунт